Placeholder

Vriendin 43: Saskia beëindigde plotseling haar jarenlange vriendschap met Isabel

“Je zegt toch geen vriendschap op met een sms?”

“Je zegt toch geen vriendschap op met een sms?”

Isabel (30) is al jaren beste vriendinnen met Saskia, maar dat verandert als er een man in Saskia’s leven komt. Ze groeien uit elkaar. Hun hechte vriendschap eindigt met een boos sms’je. Isabel: “Daarna heb ik nooit meer wat van haar gehoord.”

Isabel: “Saskia en ik waren sinds de eerste klas van de middelbare school beste vriendinnen. Echt twee van die meiden die zonder woorden over hetzelfde de slappe lach konden krijgen terwijl de rest van de wereld het niet begreep. We waren dol op kattenkwaad en haalden bij onze ouders soms het bloed onder de nagels vandaan, met als klap op de vuurpijl dat we allebei bleven zitten doordat we het hele jaar lang tijdens alle lessen hadden zitten kletsen. We zijn samen kind, puber en jongvolwassen geweest.

Toen we vijftien jaar waren, mochten we samen op vakantie met zo’n jongerenreis. Het was één groot feest, het bleek een vakantie waar we het tien jaar later nog gierend over konden hebben. Na de middelbare school waren we elk weekend in het uitgaansleven te vinden. We hadden allebei af en toe vriendjes, maar lang duurde het nooit, omdat we ons nog niet wilden binden en mannen onbegrijpelijke wezens vonden. Maar toen we 23 waren, veranderde dat.”

Lees het hele verhaal van Isabel in Vriendin 43 en praat mee op het forum.