×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Trees zorgde als een moeder voor haar moeder

Vriendin 42: Trees zorgde als een moeder voor haar moeder
17.10.2012 -

“Angst beheerste mijn moeders hele leven”


Na de dood van haar vader bleef de moeder van Trees op foute mannen vallen. Ze zwierf met haar en haar broertje van woning naar woning. Trees probeerde haar moeder te behoeden voor het ongeluk en zorgde zo als kind al voor haar moeder.

Trees vertelt dat haar moeder tijdens haar leven vaak in zeven sloten tegelijk liep. “Ik denk dat ze net als haar broers en zussen een leuk huis op een vaste plek wilde, maar dat is haar nooit gelukt. Als ze een man een paar weken kende, dacht ze: die is wel leuk, daar gaan we wonen.

In die zoektocht naar geluk nam ze mij en mijn broertje op sleeptouw. Aangezien ze altijd op mannen viel die niet deugden, waren we vaak na een paar maanden weer vertrokken. Toen ik eens een formulier van de afdeling Bevolking zag, las ik dat ik op meer dan dertig verschillende plekken heb gewoond. Niet normaal, toch? Veel herinneringen uit die turbulente periode ben ik kwijt.”

Lees het hele verhaal van Trees in Vriendin 42 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Hoe vaak ben jij verhuisd in je leven?

  •  
  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 19 okt '12 10:33

  Reactie: Heel vaak
  Ben nu voor de 9-de keer aan het verhuizen naar weer een tijdelijk huis. Hierna hoop ik een heerlijk huis te vinden waar ik de rest van mijn leven kan blijven wonen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 vr 19 okt '12 16:44

  Reactie: Nog nooit
  Ik ben nog nooit verhuisd. Tenminste niet als volwassene. Als kind 2x met mijn ouders. Nu ben ik wel van plan om te verhuizen omdat onze buurt steeds meer achteruit gaat en mijn Libanse buurvrouw mij het leven zuur maakt en ik niet meer fatsoenlijk over straat kan zonder te worden uitgescholden!! Te triest dat ik om deze reden wil/moet verhuizen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  leuq za 20 okt '12 14:59

  Reactie: Heel vaak
  Te vaak
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Fhalle ma 22 okt '12 07:46

  Reactie: Heel vaak
  veel in het buitenland gewoond
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 22 okt '12 14:17

  Reactie: Heel vaak
  Ik ben zo`n 6 keer verhuisd in mijn jeugd, en ik heb 4 verschillende scholen gehad. 1 x door de scheiding van mijn ouders dus niet een bepaald leuke jeugd gehad. Ik hoop dat ik mijn kinderen dit kan besparen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 22 okt '12 22:53

  Reactie: Een paar keer
  Ik ben na 23 jaar ergens gewoond te hebben, voor mijn man verhuisd naar een iets groter huis dicht bij het centrum van mijn woonplaats. Toen ik er 6 weken woonde kwam ik er achter dat hij (na een huwelijk van 27 jaar) al 3 maanden een verhouding had met een andere vrouw, dus kon ik het huis weer te koop zetten en verhuizen naar een huurhuis.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Natas72 do 25 okt '12 10:18

  Reactie: Heel vaak
  Ik woon nu in mijn 12e huis.. Eerst groeide ons eigen gezin een aantal keer haha, daarna gingen mn ouders scheiden, economische crisis, betere tijden, zelf scheiden, weer samenwonen....hmmm haha lijkt ellendig viel allemaal best mee. En het is niet zeker dat ik hier blijf wonen...zou best nog eens naar Spanje willen..
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |