×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 42: Trees zorgde als een moeder voor haar moeder

Vriendin 42: Trees zorgde als een moeder voor haar moeder
17.10.2012 -

“Angst beheerste mijn moeders hele leven”


Na de dood van haar vader bleef de moeder van Trees op foute mannen vallen. Ze zwierf met haar en haar broertje van woning naar woning. Trees probeerde haar moeder te behoeden voor het ongeluk en zorgde zo als kind al voor haar moeder.

Trees vertelt dat haar moeder tijdens haar leven vaak in zeven sloten tegelijk liep. “Ik denk dat ze net als haar broers en zussen een leuk huis op een vaste plek wilde, maar dat is haar nooit gelukt. Als ze een man een paar weken kende, dacht ze: die is wel leuk, daar gaan we wonen.

In die zoektocht naar geluk nam ze mij en mijn broertje op sleeptouw. Aangezien ze altijd op mannen viel die niet deugden, waren we vaak na een paar maanden weer vertrokken. Toen ik eens een formulier van de afdeling Bevolking zag, las ik dat ik op meer dan dertig verschillende plekken heb gewoond. Niet normaal, toch? Veel herinneringen uit die turbulente periode ben ik kwijt.”

Lees het hele verhaal van Trees in Vriendin 42 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Hoe vaak ben jij verhuisd in je leven?

  •  
  •  
  •  
  •  

7Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 19 okt '12 10:33

  Reactie: Heel vaak
  Ben nu voor de 9-de keer aan het verhuizen naar weer een tijdelijk huis. Hierna hoop ik een heerlijk huis te vinden waar ik de rest van mijn leven kan blijven wonen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 vr 19 okt '12 16:44

  Reactie: Nog nooit
  Ik ben nog nooit verhuisd. Tenminste niet als volwassene. Als kind 2x met mijn ouders. Nu ben ik wel van plan om te verhuizen omdat onze buurt steeds meer achteruit gaat en mijn Libanse buurvrouw mij het leven zuur maakt en ik niet meer fatsoenlijk over straat kan zonder te worden uitgescholden!! Te triest dat ik om deze reden wil/moet verhuizen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Vriendin.. za 20 okt '12 14:59

  Reactie: Heel vaak
  Te vaak
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Fhalle ma 22 okt '12 07:46

  Reactie: Heel vaak
  veel in het buitenland gewoond
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 22 okt '12 14:17

  Reactie: Heel vaak
  Ik ben zo`n 6 keer verhuisd in mijn jeugd, en ik heb 4 verschillende scholen gehad. 1 x door de scheiding van mijn ouders dus niet een bepaald leuke jeugd gehad. Ik hoop dat ik mijn kinderen dit kan besparen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 22 okt '12 22:53

  Reactie: Een paar keer
  Ik ben na 23 jaar ergens gewoond te hebben, voor mijn man verhuisd naar een iets groter huis dicht bij het centrum van mijn woonplaats. Toen ik er 6 weken woonde kwam ik er achter dat hij (na een huwelijk van 27 jaar) al 3 maanden een verhouding had met een andere vrouw, dus kon ik het huis weer te koop zetten en verhuizen naar een huurhuis.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Natas72 do 25 okt '12 10:18

  Reactie: Heel vaak
  Ik woon nu in mijn 12e huis.. Eerst groeide ons eigen gezin een aantal keer haha, daarna gingen mn ouders scheiden, economische crisis, betere tijden, zelf scheiden, weer samenwonen....hmmm haha lijkt ellendig viel allemaal best mee. En het is niet zeker dat ik hier blijf wonen...zou best nog eens naar Spanje willen..
  Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |