×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

René Froger: “Verborgen armoede is overal”

René Froger
09.10.2012 -

René Froger (51) zet zich al jaren in voor de Voedselbank. “Ik ben er vaak zó vol van dat ik er zelfs tijdens het eten en ’s avonds mee bezig kan zijn. En Natasja is net zo enthousiast!”


Waarom verbind je je aan de Voedselbank?

“Bij ons thuis werd elk dubbeltje omgedraaid. Voor mijn verjaardag kreeg ik een fiets, maar wel een tweedehands exemplaar. Hier is natuurlijk niets mis mee. Ik leerde van mijn ouders wat werken is. Als je je best deed, had je het goed en kon je het nog beter krijgen. Sinds de economische crisis gaat die vlieger niet meer op. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt. Dit zorgt voor grote problemen. Al een paar jaar liggen de banen niet voor het oprapen. Hypotheken kunnen niet meer worden afgelost en verhuizen naar een goedkopere woning is vaak geen optie, want een huis raak je in deze tijd niet zo snel kwijt. Iedereen kan afglijden. Steeds meer mensen maken gebruik van de Voedselbank. Dat hoor ik van de oprichters Sjaak en Clara Sies, met wie ik goed contact heb, maar ik hoor het ook van mijn vrienden en mensen die graag naar mijn muziek luisteren. Bijna iedereen kent wel iemand met geldzorgen. De verhalen bereiken mij altijd via via. Mensen komen er zelf niet voor uit.”

Lees het hele interview met René Froger in Vriendin 41.


 

Plaats een reactie

Ken jij iemand met geldzorgen?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  linda.beunder di 9 okt '12 15:54

  Reactie: Ja, ik kom elke maand maar net uit
  ik denk dat rene absoluut gelijk heeft en er mag best meer aandacht voor zijn omdat mensen zich er voor schamen. ik heb zelf nogal wat tegenslagen gehad, ook financieel, en een dochter die goed kan leren, dus wel studeren. Ja tuurlijk studiefinanciering, maar dat denkt niet de lading en je wilt ze ook niet opzadelen met alweer een vette schuld nog voordat ze kunnen gaan verdienen, zeker niet met deze economie. En ja, dan is het vaak krap aan in de maand en omdat het bedrijf waar ik werk bijna failliet is, zie ik me staks nog wel op straat staan. Ik acht het niet onmogelijk dat ik dan ook wel eens denk aan de voedselbank.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   annita.neef wo 10 okt '12 10:09

   ook hier is t beknibbelen! k stond laatst al bij d ewinkel, en kon niet meer pinnen. nou... dan kun je wel door de grond!! en nu??... gelukkig heb ik een kleingeld potje, dus de nodige dingetjes kun je eventueel zo halen. maar ook hier is de crisis toegeslagen!!

 • Dit is niet ok!

  maria.vanbuiten za 13 okt '12 05:15

  Reactie: Ja, meerdere mensen in mijn omgeving
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 18 okt '12 21:37

  Reactie: Ja, ik kom elke maand maar net uit
  Elke dag zorgen om geld hier thuis... moeilijk hoor! Elk dubbeltje moet worden omgedraait... en dan leven wij ook nog ontzettend zuinig
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |