×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

René Froger: “Verborgen armoede is overal”

René Froger
09.10.2012 -

René Froger (51) zet zich al jaren in voor de Voedselbank. “Ik ben er vaak zó vol van dat ik er zelfs tijdens het eten en ’s avonds mee bezig kan zijn. En Natasja is net zo enthousiast!”


Waarom verbind je je aan de Voedselbank?

“Bij ons thuis werd elk dubbeltje omgedraaid. Voor mijn verjaardag kreeg ik een fiets, maar wel een tweedehands exemplaar. Hier is natuurlijk niets mis mee. Ik leerde van mijn ouders wat werken is. Als je je best deed, had je het goed en kon je het nog beter krijgen. Sinds de economische crisis gaat die vlieger niet meer op. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt. Dit zorgt voor grote problemen. Al een paar jaar liggen de banen niet voor het oprapen. Hypotheken kunnen niet meer worden afgelost en verhuizen naar een goedkopere woning is vaak geen optie, want een huis raak je in deze tijd niet zo snel kwijt. Iedereen kan afglijden. Steeds meer mensen maken gebruik van de Voedselbank. Dat hoor ik van de oprichters Sjaak en Clara Sies, met wie ik goed contact heb, maar ik hoor het ook van mijn vrienden en mensen die graag naar mijn muziek luisteren. Bijna iedereen kent wel iemand met geldzorgen. De verhalen bereiken mij altijd via via. Mensen komen er zelf niet voor uit.”

Lees het hele interview met René Froger in Vriendin 41.


 

Plaats een reactie

Ken jij iemand met geldzorgen?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  linda.beunder di 9 okt '12 15:54

  Reactie: Ja, ik kom elke maand maar net uit
  ik denk dat rene absoluut gelijk heeft en er mag best meer aandacht voor zijn omdat mensen zich er voor schamen. ik heb zelf nogal wat tegenslagen gehad, ook financieel, en een dochter die goed kan leren, dus wel studeren. Ja tuurlijk studiefinanciering, maar dat denkt niet de lading en je wilt ze ook niet opzadelen met alweer een vette schuld nog voordat ze kunnen gaan verdienen, zeker niet met deze economie. En ja, dan is het vaak krap aan in de maand en omdat het bedrijf waar ik werk bijna failliet is, zie ik me staks nog wel op straat staan. Ik acht het niet onmogelijk dat ik dan ook wel eens denk aan de voedselbank.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   annita.neef wo 10 okt '12 10:09

   ook hier is t beknibbelen! k stond laatst al bij d ewinkel, en kon niet meer pinnen. nou... dan kun je wel door de grond!! en nu??... gelukkig heb ik een kleingeld potje, dus de nodige dingetjes kun je eventueel zo halen. maar ook hier is de crisis toegeslagen!!

 • Dit is niet ok!

  maria.vanbuiten za 13 okt '12 05:15

  Reactie: Ja, meerdere mensen in mijn omgeving
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 18 okt '12 21:37

  Reactie: Ja, ik kom elke maand maar net uit
  Elke dag zorgen om geld hier thuis... moeilijk hoor! Elk dubbeltje moet worden omgedraait... en dan leven wij ook nog ontzettend zuinig
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |