×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 41: Quintine kreeg negen keer een miskraam

Vriendin 41: Quintine kreeg negen keer een miskraam
09.10.2012 - Redactie Vriendin

“Na de vierde miskraam dacht ik nog: dit kan niet erger”


Quintine (39) wilde graag voor haar dertigste moeder worden, maar ze kreeg keer op keer een miskraam. Na vijf jaar en negen miskramen gaf ze een andere draai aan haar leven.

“Donderdagavond werd ik wakker met vreselijke buikpijn. Ik ging naar het toilet en verloor zo veel bloed. Na een paar uur vond Paul mij, ik zat nog steeds op het toilet. Hij raakte in paniek van het vele bloed. Ik zei nog dat het erbij hoorde, maar viel meteen flauw toen ik van de wc afkwam. Ik kwam gelukkig meteen ook weer bij. Paul belde met de huisartsenpost en ik mocht komen, en daar stuurden ze me door naar het naastgelegen ziekenhuis. In het ziekenhuis haalden ze met een tang het vruchtje eruit, we konden er even naar kijken door het glas van een potje waar het in werd gedaan, en toen was het weg. Thuis kwam het grote, lege besef. Ik zag steeds dat potje voor me, maar het was zo onwerkelijk. Paul en ik hadden er al zo naartoe geleefd in die elf weken dat ik zwanger was geweest. We waren iets verloren zonder dat we het ooit hadden gekend.”

Lees het hele verhaal van Quintine in Vriendin 41 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een miskraam gehad?

  •  
  •  

12Reacties

 • Dit is niet ok!

  rina.vanderham di 9 okt '12 19:50

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Een lieve vriendin heeft net een miskraam gehad en ze is er helemaal kapot van. Ik kan me niet indenken hoe erg het voor jou is na 9 keer. Ik wens je veel sterkte en hoop dat het wel een keertje goed gaat.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 okt '12 15:10

  Reactie: Ja, helaas wel..
  Alweer meerdere maanden geleden en helaas nog geen goed nieuws onder de horizon, maar 9 keer?! Ik kan het me gewoon niet voorstellen, zo ontzettend erg!!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 okt '12 19:24

  Reactie: Ja, helaas wel..
  ik heb 2 keer een miskraam gekregen , en dat was zowel geestelijk als lichamelijk loodzwaar ! je wilt zo graag een kindje en dan gebeurd er zoiets .. het is niet te beschrijven met sommige mensen konden we er goed over praten maar andere begrepen ons niet .. ach je was nog maar kort zwanger werd er dan gezegd ! vreselijk vond ik dat ! ik heb in die tijd een dagboek bijgehouden en dat hielp om het te verwerken ! .Beste quintine ik leef met je mee ! ik hoop dat ook voor jullie de zon zal gaan schijnen ! blijf geloven ! wij hebben na de miskramen 1,5 jaar onze kinderwens opzij gezet . en genoten van andere dingen .uiteindelijk is daarna onze kleine geboren . knap dat je je verhaal vertel !
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  nanny51 wo 10 okt '12 21:19

  Reactie: Ja, helaas wel..
  Helaas, ook ik heb dit 6 x meegemaakt. Het sloopt je, lichamelijk en geestelijk. Maar gelukkig werd bij mij een oorzaak gevonden .... de schildklier...... en na goede begeleiding van een internist en slikken van medicatie hierna toch nog 3 gezonde kinderen mogen krijgen. Klinkt heel eenvoudig, maar was een ware lijdensweg. Maar vooral proberen positief te blijven anders sloopt het je helemaal, misschien is het toch voor jullie weggelegd om een gezond kindje te krijgen. Ik wens je daarom ook heel veel sterkte om dit verlies in je relatie te kunnen dragen en een plaats te geven in jullie leven. En veel begrip van je naasten met wie je dit wilt delen dat zij jullie mogen helpen dit te verwerken.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |