×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Leen jij wel eens boeken bij de bibliotheek?

Straatvraag - Leen jij wel eens boeken bij de bibliotheek?
10.10.2012 -

Niets is beter dan een goed boek. Er zijn dan ook zo'n vier miljoen mensen lid van de bibliotheek. Toch is het aantal bibliotheken is in twee jaar tijd flink gedaald. Leen jij wel eens boeken bij de bibliotheek?


In Vriendin geven Ebru, Geertje en Diana antwoord, vul de poll in en geef je mening!

Ebru (26): “Ik heb heel lang boeken geleend bij de bibliotheek. Vooral voor mijn studie: lekker handig en goedkoop. Ik vind het nu makkelijker om vijf of zes boeken in één keer te kopen. Zo hoef ik geen rekening te houden met de inleverdatum. Dan lees ik op m’n gemak mijn boeken uit. Met Koninginnedag verkoop ik alles weer.”

Geertje (38): “Ik leen zelf praktisch geen boeken. Eigenlijk ga ik alleen naar de bibliotheek voor mijn dochter. Ik zou vaker moeten gaan, maar jammer genoeg heb ik geen tijd om te lezen. Het schiet er vaak bij in. Vroeger las ik zo veel. Ik mis het wel.”

 
Diana (23): “Ik leen vaak boeken bij de bibliotheek. Je ziet steeds meer e-books, maar ik hou ervan het boek in mijn handen te hebben, het papier te voelen en lekker op de bank te zitten met een kopje thee erbij. Boeken vind ik ook steeds duurder worden in de winkel. Daarom koop ik ze niet.”
 
 

Plaats een reactie

Leen jij wel eens boeken bij de bibliotheek?

  •  
  •  
  •  
  •  

14Reacties

 • Dit is niet ok!

  mvsophie wo 10 okt '12 11:24

  Reactie: Ja, bijna altijd
  ja ik ga nog altijd regelmatig naar de bieb. Elke keer een nieuw boek kopen is me veel te duur. Al heb ik inmiddels ook het e-book ontdekt. Helaas kun je bij onze bieb nog geen e-books lenen, maar ik hoop dat dat snel komt!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 okt '12 11:51

  Reactie: Ja, bijna altijd
  zeker om de 2 weken ben ik daar te vinden!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 okt '12 15:25

  Reactie: Nee, ik koop al mijn boeken
  boeken die ik graag wil lezen en of het lijkt me leuk koop ik liever zelf zo is er ook geen gehaast voor het terug brengen ect..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 wo 10 okt '12 15:39

  Reactie: Ja, af en toe
  Wij gaan volgende maand lid worden van de bieb. Lekker lezen op de donkere dagen die weer gaan komen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  bianca.semeijn wo 10 okt '12 20:15

  Reactie: Ja, bijna altijd
  ik ga 2x in de week naar de bieb,want ik lees een boek per dag ongeveer af en toe zelfs 3 in een weekend .Ik ben zelf ook vrijwilliger in de bieb dus was niet best als ik dan zelf nooit heen ging
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Hnney wo 10 okt '12 21:13

  Reactie: Ja, bijna altijd
  Ik kom regelmatig bij de bieb, ben al lid sinds ik kan lezen. Ik leen graag boeken, als ik de boeken die ik in mijn hele leven heb gelezen had moeten kopen, had dat me een enorme berg geld gekost. En verkopen op Koninginedag werkt niet, dan krijg je veel minder dan je ervoor betaald hebt. Ik ben dol op de bieb en lezen, tevens leen ik er graag films. En onze dorpsbibliotheek moest bijna sluiten, gelukkig niet gebeurd vanwege o.a. grote handtekeningenactie.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  AenJackie wo 10 okt '12 23:51

  Reactie: Nee, ik koop al mijn boeken
  Vroeger ging ik als kind elke week wel een keer snuffelen in de bieb en nam dan een grote stapel mee maar tegenwoordig koop ik ze liever zelf en ze staan ook mooi in de kast
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 12 okt '12 15:30

  Reactie: Ja, bijna altijd
  Hebben praktisch alle boeken in huis. Scheelt heel wat geld.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  riet1957 za 13 okt '12 11:26

  Reactie: Ja, af en toe
  ik kan mijn gedachten niet zo goed meer concentreren op een boek,dus lees ik veel bladen,bij de bieb ligt er van alles.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  karin.krijnen.927 zo 14 okt '12 17:28

  Reactie: Ja, bijna altijd
  Ja hoor elke week ben ik bij de bieb te vinden soms wel 2x per week, heerlijk boeken lezen en de bieb is als een speelgoedwinkel voor me heerlijk...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Knorretje63 di 16 okt '12 09:48

  Reactie: Ja, bijna altijd
  Boeken iedere keer kopen is me te duur. En ik vind het nog steeds heel gezellig om door de bieb te lopen op zoek naar een boek. Lekker thuis op de bank, kopje thee erbij ... heerlijk ontspannend. En nu heb ik er weer meer tijd voor.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  karina.schmitz.39 di 16 okt '12 11:43

  Reactie: Ja, bijna altijd
  Boeken zijn duur, mijn leeshonger is groot, daarom leen ik altijd boeken in de bieb. Tegenwoordig zie je ook de nieuwste boeken al in de bieb, dus daarvoor hoef je ze ook niet te kopen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 17 okt '12 14:20

  Reactie: Ja, bijna altijd
  Ik leen er boeken, tijdschriften en dvd's. Als iets er niet is bestel ik het, zonder extra kosten. Ideaal. Het leven is al duur genoeg.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingrid.scheepers do 18 okt '12 19:28

  Reactie: Ja, bijna altijd
  ik kan niet meer zonder de bieb Ik verslind boeken bij het leven Heerlijk is lezen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |