×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: Brenda heeft ruzie met haar ouders om geld

Vriendin 40: Brenda heeft ruzie met haar ouders om geld
02.10.2012 -

“Als ik dit had geweten, had ik geen stuiver van ze geleend”


Brenda (27) leende geld van haar ouders toen het financieel even wat minder ging. Maar ze kregen al snel ruzie over de afbetaling. Sindsdien heeft Brenda haar ouders niet meer gesproken.

“Terwijl ik het geld overmaakte ging er van alles door me heen: boosheid over hun opstelling naar mij toe, verdriet dat ik ze niet meer zie en frustratie over de situatie waarin ik ben beland. Toch zal ik mijn ouders niet bellen, daarvoor ben ik te trots.

En het geld dat ik heb geleend, €3500,- in totaal, krijgen ze terug. Tot de allerlaatste cent. Ik moet er krom voor liggen en makkelijk zal het niet worden, maar mij zal niets te verwijten zijn."

Lees het hele verhaal van Brenda in Vriendin 40 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens ruzie gehad over geld?

  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  astrid.snijders.5 di 2 okt '12 18:33

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Hoi Ik ben het 100% eens met de ouders van Brenda, sorry meid maar ik vind dat een schuld afbetalen voor een vakantie gaat, dat kun je gewoon niet maken! groetjes Astrid
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  piglet61 wo 3 okt '12 16:24

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Ik ben het met je ouders eens, ik begrijp dat jij het je kinderen gunt, maar bij een schuld hebben is op vakantie gaan het laatste wat je kunt maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marlika wo 3 okt '12 20:02

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Ik ben het ook helemaal met je ouders eens. Ik snap heel goed dat je het je kinderen gunt, maar ik vind het echt heel slecht om op vakantie te gaan, terwijl je ouders op hun geleende geld wachten! Ook al gaan ze voor het eerst naar Portugal, daar heb jij niks mee te maken, het gaat er om dat hun het geld terug willen. Je had door die vakantie niet te nemen al een heel deel weer terug kunnen betalen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jessie37 ma 8 okt '12 19:17

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Ik denk dat haar ouders toch wel gelijk hebben!Ze helpen hun dochter maar hebben zelf ook heel hard moeten sparen voor deze centjes. Denk dat eerlijk overleg gepast zou zijn,of van te voren een vast maandbedrag af spreken dan kan ook niemand zich met je uitgaven bemoeien
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Quiseppo di 9 okt '12 19:57

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Wij lenen wel eens wat uit maar weten ook dat we het terugkrijgen ,soms pas na jaren maar we kunnen het ook zolang missen .Dat is heel,fijn voor ons maar ook voor de mensen die we kunnen helpen ermee
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 okt '12 20:11

  Reactie: Ja, helaas wel
  Ook onze dochter verkeert op dit moment in een vervelede situatie, vergeleken met Brenda. Alleen zijn er hier geen kinderen bij, maar wel een hond. Ook wij helpen onze dochter financieel, en ik snap de reactie van je ouders heel goed. Ouders vinden het niet erg om te helpen, maar ook ik maak met mijn dochter mee dat als ze geld heeft er toch iets voor gekocht moet worden i.pv. ons terug te betalen. Ook ik kan hier boos over worden, wij als ouders hopen dat als de kinderen de deur uit zijn ook wat leuker kunnen gaan leven,. Dat kan nu niet omdat mijn geld naar mijn dochter gaat. En als je haar er dan op aanspreekt wil ze inderdaad het contact verbreken. Dan vraag ik me af, waarom heb ik daar al mijn geld en tijd in gestoken, je wilt je kind gelukkig zien, maar schijnbaar is alles vanzelf sprekend.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |