×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 40: Brenda heeft ruzie met haar ouders om geld

Vriendin 40: Brenda heeft ruzie met haar ouders om geld
02.10.2012 -

“Als ik dit had geweten, had ik geen stuiver van ze geleend”


Brenda (27) leende geld van haar ouders toen het financieel even wat minder ging. Maar ze kregen al snel ruzie over de afbetaling. Sindsdien heeft Brenda haar ouders niet meer gesproken.

“Terwijl ik het geld overmaakte ging er van alles door me heen: boosheid over hun opstelling naar mij toe, verdriet dat ik ze niet meer zie en frustratie over de situatie waarin ik ben beland. Toch zal ik mijn ouders niet bellen, daarvoor ben ik te trots.

En het geld dat ik heb geleend, €3500,- in totaal, krijgen ze terug. Tot de allerlaatste cent. Ik moet er krom voor liggen en makkelijk zal het niet worden, maar mij zal niets te verwijten zijn."

Lees het hele verhaal van Brenda in Vriendin 40 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij wel eens ruzie gehad over geld?

  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  astrid.snijders.5 di 2 okt '12 18:33

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Hoi Ik ben het 100% eens met de ouders van Brenda, sorry meid maar ik vind dat een schuld afbetalen voor een vakantie gaat, dat kun je gewoon niet maken! groetjes Astrid
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  piglet61 wo 3 okt '12 16:24

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Ik ben het met je ouders eens, ik begrijp dat jij het je kinderen gunt, maar bij een schuld hebben is op vakantie gaan het laatste wat je kunt maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marlika wo 3 okt '12 20:02

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Ik ben het ook helemaal met je ouders eens. Ik snap heel goed dat je het je kinderen gunt, maar ik vind het echt heel slecht om op vakantie te gaan, terwijl je ouders op hun geleende geld wachten! Ook al gaan ze voor het eerst naar Portugal, daar heb jij niks mee te maken, het gaat er om dat hun het geld terug willen. Je had door die vakantie niet te nemen al een heel deel weer terug kunnen betalen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Jessie37 ma 8 okt '12 19:17

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Ik denk dat haar ouders toch wel gelijk hebben!Ze helpen hun dochter maar hebben zelf ook heel hard moeten sparen voor deze centjes. Denk dat eerlijk overleg gepast zou zijn,of van te voren een vast maandbedrag af spreken dan kan ook niemand zich met je uitgaven bemoeien
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Quiseppo di 9 okt '12 19:57

  Reactie: Nee, gelukkig niet!
  Wij lenen wel eens wat uit maar weten ook dat we het terugkrijgen ,soms pas na jaren maar we kunnen het ook zolang missen .Dat is heel,fijn voor ons maar ook voor de mensen die we kunnen helpen ermee
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 10 okt '12 20:11

  Reactie: Ja, helaas wel
  Ook onze dochter verkeert op dit moment in een vervelede situatie, vergeleken met Brenda. Alleen zijn er hier geen kinderen bij, maar wel een hond. Ook wij helpen onze dochter financieel, en ik snap de reactie van je ouders heel goed. Ouders vinden het niet erg om te helpen, maar ook ik maak met mijn dochter mee dat als ze geld heeft er toch iets voor gekocht moet worden i.pv. ons terug te betalen. Ook ik kan hier boos over worden, wij als ouders hopen dat als de kinderen de deur uit zijn ook wat leuker kunnen gaan leven,. Dat kan nu niet omdat mijn geld naar mijn dochter gaat. En als je haar er dan op aanspreekt wil ze inderdaad het contact verbreken. Dan vraag ik me af, waarom heb ik daar al mijn geld en tijd in gestoken, je wilt je kind gelukkig zien, maar schijnbaar is alles vanzelf sprekend.
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |