×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Marjolijn zamelt babyspullen in voor (aanstaande) moeders

Vriendin 39: Marjolijn zamelt babyspullen in voor (aanstaande) moeders
25.09.2012 -

“Ook zonder geld mag je een kinderwens hebben"


Nadat ze op haar 21e onverwacht zwanger bleek van haar oudste zoon, ontdekte Marjolijn dat een baby torenhoge kosten met zich meebrengt. Drie jaar later en nog een zoon rijker biedt ze praktische hulp aan moeders in financiële nood.

Marolijn (25): “Natuurlijk was het even schrikken toen ik tijdens mijn studie psychologie zwanger bleek. Maar mijn vriend Gyula (25) en ik wisten meteen dat dit kindje welkom was. Ook Gyula studeerde nog en we woonden in een héél klein huis. Eén kamer - meer niet. Er was daar echt geen ruimte voor een kindje.

We huurden van een oom van Gyula, die gelukkig ook nog een groter huis had. Dat bracht uiteraard hogere woonlasten met zich mee. Onze eerste confrontatie met de extra kosten die een kind met zich meebrengt. Overal kom je uitzetlijstjes tegen die je als jonge moeder krampachtig na wilt leven. Katoenen luiers, rompertjes, naveldoekjes; het mag aan niets ontbreken.

Wij hadden het geluk dat mijn moeder en haar vriend ons de meubels voor de kinderkamer schonken en dat we van de overburen en mijn schoonzus een berg kleertjes kregen. Toch bleven er nog zat kosten over. De kinderwagen bijvoorbeeld… Gryko werd geboren en groeide als kool. Hij schoot razendsnel door de kledingmaten heen. Maat 62 heeft hij maar een week kunnen dragen! De kleertjes die te klein waren, zette ik op Marktplaats. Mensen boden daar alleen zo ontzettend weinig geld voor, dat ik er een slecht gevoel aan overhield.”

Lees het hele verhaal van Marjolijn in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Koop jij wel eens spullen voor je kinderen via Marktplaats?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  shorttrackster di 25 sep '12 20:53

  Reactie: Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!
  Dat is voor mij net zo nieuw als uit de winkel want verslijten doet zo een kleintje het toch niet. De sport is voor klein prijsje je kindje zo leuk mogelijk in de kleding, zo blijft er wat meer geld over voor leuke dingen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  pluizig en blauw wo 26 sep '12 11:55

  Reactie: Soms, alleen als het er nog redelijk nieuw uitziet
  Ik vind het een super initiatief... vooral omdat ik alles van deze stichting ken. want het is de stichting van mijn dochter en schoonzoon! Het is gewoon goed om te zien dat in deze tijd waar in heel veel mensen al maar om zich zelf denken ook aan anderen wordt gedacht!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  pluizig en blauw wo 26 sep '12 11:56

  Reactie: Soms, alleen als het er nog redelijk nieuw uitziet
  Omdat ik het leuk vind hier te reageren. De stichting ligt me redelijk aan het hart...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 26 sep '12 21:23

  Reactie: Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!
  Het is bijna een sport om in deze dure tijd nog ergens een koopje te scoren wat er ook nog leuk uitziet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sacodifa ma 1 okt '12 22:56

  Reactie: Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!
  Waarom zou alles nieuw moeten zijn,als je veel leuke spullen 2e hands kunt scoren.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  maria.vanbuiten za 13 okt '12 05:18

  Reactie: Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |