×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 39: Marjolijn zamelt babyspullen in voor (aanstaande) moeders

Vriendin 39: Marjolijn zamelt babyspullen in voor (aanstaande) moeders
25.09.2012 -

“Ook zonder geld mag je een kinderwens hebben"


Nadat ze op haar 21e onverwacht zwanger bleek van haar oudste zoon, ontdekte Marjolijn dat een baby torenhoge kosten met zich meebrengt. Drie jaar later en nog een zoon rijker biedt ze praktische hulp aan moeders in financiële nood.

Marolijn (25): “Natuurlijk was het even schrikken toen ik tijdens mijn studie psychologie zwanger bleek. Maar mijn vriend Gyula (25) en ik wisten meteen dat dit kindje welkom was. Ook Gyula studeerde nog en we woonden in een héél klein huis. Eén kamer - meer niet. Er was daar echt geen ruimte voor een kindje.

We huurden van een oom van Gyula, die gelukkig ook nog een groter huis had. Dat bracht uiteraard hogere woonlasten met zich mee. Onze eerste confrontatie met de extra kosten die een kind met zich meebrengt. Overal kom je uitzetlijstjes tegen die je als jonge moeder krampachtig na wilt leven. Katoenen luiers, rompertjes, naveldoekjes; het mag aan niets ontbreken.

Wij hadden het geluk dat mijn moeder en haar vriend ons de meubels voor de kinderkamer schonken en dat we van de overburen en mijn schoonzus een berg kleertjes kregen. Toch bleven er nog zat kosten over. De kinderwagen bijvoorbeeld… Gryko werd geboren en groeide als kool. Hij schoot razendsnel door de kledingmaten heen. Maat 62 heeft hij maar een week kunnen dragen! De kleertjes die te klein waren, zette ik op Marktplaats. Mensen boden daar alleen zo ontzettend weinig geld voor, dat ik er een slecht gevoel aan overhield.”

Lees het hele verhaal van Marjolijn in Vriendin 39 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Koop jij wel eens spullen voor je kinderen via Marktplaats?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  shorttrackster di 25 sep '12 20:53

  Reactie: Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!
  Dat is voor mij net zo nieuw als uit de winkel want verslijten doet zo een kleintje het toch niet. De sport is voor klein prijsje je kindje zo leuk mogelijk in de kleding, zo blijft er wat meer geld over voor leuke dingen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  pluizig en blauw wo 26 sep '12 11:55

  Reactie: Soms, alleen als het er nog redelijk nieuw uitziet
  Ik vind het een super initiatief... vooral omdat ik alles van deze stichting ken. want het is de stichting van mijn dochter en schoonzoon! Het is gewoon goed om te zien dat in deze tijd waar in heel veel mensen al maar om zich zelf denken ook aan anderen wordt gedacht!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  pluizig en blauw wo 26 sep '12 11:56

  Reactie: Soms, alleen als het er nog redelijk nieuw uitziet
  Omdat ik het leuk vind hier te reageren. De stichting ligt me redelijk aan het hart...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  annie.hoekstra.98 wo 26 sep '12 21:23

  Reactie: Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!
  Het is bijna een sport om in deze dure tijd nog ergens een koopje te scoren wat er ook nog leuk uitziet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sacodifa ma 1 okt '12 22:56

  Reactie: Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!
  Waarom zou alles nieuw moeten zijn,als je veel leuke spullen 2e hands kunt scoren.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  maria.vanbuiten za 13 okt '12 05:18

  Reactie: Ja, ik vind het heerlijk om een leuk tweedehands koopje te scoren!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |