×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 38: Heleen heeft zo veel mogelijk seks om haar huwelijk goed te houden.

Heleen heeft zo veel mogelijk seks om haar huwelijk goed te houden.
19.09.2012 - Redactie Vriendin

“Zin of geen zin, we doen het om de dag”


Als de dochter van Heleen (42) overlijdt, breekt er een treurige tijd aan. Niet alleen staat haar leven in het teken van rouw, ook dreigen zij en haar man Peter (43) elkaar langzaam kwijt te raken. “Andere mensen hadden ons al daarvoor gewaarschuwd. Gelukkig wisten wij het tij te keren.”

Heleen: “Op een feestje hoorde ik ooit iemand zeggen: ‘Het mooiste cadeau dat je je kinderen kunt geven, is houden van je partner.’ Die uitspraak bleef hangen, ik vond hem zo mooi. Het is ook zo: de veiligheid van een hecht gezin is onbetaalbaar voor kinderen. En de basis daarvan is volgens mij een goede relatie hebben.

Peter en ik hebben dat, maar na alles wat we hebben meegemaakt, realiseren we ons heel goed dat die relatie niet vanzelfsprekend goed blijft. We investeren erin, maken tijd en aandacht voor elkaar. En we zijn er vooral op gebrand ons seksleven niet te laten versloffen. Twee jaar geleden maakten we een afspraak: we gaan om de dag met elkaar naar bed. En aan die afspraak houden we ons nog steeds. Het werkt fantastisch. Sterker nog, het heeft onze relatie er weer bovenop geholpen, na een turbulente tijd.”

Lees het hele verhaal van Heleen in Vriendin 38 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Denk jij dat zo veel mogelijk seks een manier is om je huwelijk goed te houden?

  •  
  •  

13Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 19 sep '12 16:47

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  door veel te praten en alle dingen lief en leed samen te delen,veel knuffelen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Inky1963 do 20 sep '12 11:03

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  elkaar te vertrouwen en met elkaar te praten over alles..
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 20 sep '12 14:18

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  Nee veel praten, vertrouwen en er voor elkaar te zijn.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 21 sep '12 19:53

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  geborgenheid, openheid & vertrouwen. Veel knuffelen is een uiting van liefde; de sex komt vaak dan vanzelf wel. Sex is passie & lust waar geborgenheid, openheid & vertrouwen niet altijd aanwezig (hoeven) zijn.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Nancy Erina Spiritual Coaching ma 24 sep '12 10:13

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  Elkaar de ruimte geven om je eigen dingen te doen maar daar tussenin ook quality time inplannen en lekker wat leuks samendoen. Veel knuffelen en kleine aanrakingen en samen lachen zijn belangrijk! Sex is in onze relatie niet zo belangrijk. 2 x per maand is voor allebei voldoende, t moet wel spontaan en leuk blijven, sex.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Nancy Erina Spiritual Coaching ma 24 sep '12 10:16

   Heb m ff opnieuw geplaatst, is 3x per maand ongeveer hahahaha.

 • Dit is niet ok!

  Nancy Erina Spiritual Coaching ma 24 sep '12 10:15

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  Elkaar de ruimte geven om je eigen dingen te doen maar daarnaast ook regelmatig quality time met mekaar en wat leuks ondernemen. Veel knuffelen, af en toe n kus of n kleine aanraking laat merken dat je van mekaar houdt. Sex is bij ons niet zo belangrijk, met ca 3x per maand zijn we allebei tevreden. En sex moet ook spontaan gebeuren vind ik, niet gepland.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eefje84 ma 24 sep '12 21:07

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  het heerlijk met elkaar te hebben maar ook door te knuffelen en sex te hebben
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Karineke di 25 sep '12 11:47

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  Heel veel aandacht voor elkaar te hebben, door gesprekken, quality time (waaronder sex ook gerekend mag worden) .. rust en harmonie.. Op afspraak sex... lijkt me domweg niet zo fijn..Ik heb mijn dochter ook kwijtgeraakt en intimiteit is dan heel belangrijk, maar het uiten van gevoelens en verdriet ook.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 26 sep '12 16:23

  Reactie: Nee, je houdt je relatie goed door...
  te zijn zoals je bent. Als iemand niet accepteert dat je minder seks wilt dan hij of zij, heeft de relatie weinig zin. Iedereen is anders, je hebt elkaar te accepteren zoals hij of zij is. Dat komt overeen met geven en nemen. Bovendien kun je het hebben van seks met je partner niet opeisen; het is geen betaalmiddel om een goeie relatie te kopen. Ik zou zeggen, probeer een compromis te sluiten als hij wel veel seks wilt en jij niet. Als vrouw zijnde zoek je zelf ook naar begrip of een oplossing voor het ventileren van emoties als je niet terecht kunt bij je partner. Laat je partner ook zijn eigen oplossing zoek envoor zijn te kort aan seks. En dan bedoel ik geen minnares of wat dan ook.
  Reageer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |