×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Mandy (34) vond haar eiceldonor op het forum van Vriendin.nl

Vriendin 37: Mandy (34) vond haar eiceldonor op het forum van Vriendin.nl
12.09.2012 - Redactie Vriendin

“Zonder donor was ik nooit moeder geworden”


Mandy vertelde eerder in Vriendin dat ze via een oproepje op ons forum een eiceldonor had gevonden. Inmiddels is haar zoontje Thomas anderhalf jaar oud. “De donor was mijn laatste redmiddel. Ik had al bijna geen hoop meer.”

“Omdat ik in onze omgeving geen donor kon vinden, besloot ik als laatste redmiddel een oproepje te plaatsen op het forum van de website van Vriendin. Hoewel ik weinig hoop had, stuurde Elze al vrij snel een berichtje. Ik staarde vol ongeloof naar het scherm en moest Stijn erbij halen om haar antwoord rustig te kunnen lezen. Ik vond het zo bijzonder dat deze vrouw, die ik helemaal niet kende, mij wilde helpen. Ze legde uit dat ze zelf al kinderen had en na het lezen van mijn forumbericht een keer met haar pasgeboren nichtje op de arm zat en dacht: ik kan nog kinderen krijgen, dus waarom zou ik daar een ander niet gelukkig mee maken?

We spraken eerst per mail over de rol die zij als eventuele donor zou spelen in het leven van het kind. Elze zou zelf geen contact met het kind willen hebben, maar als het kind haar later graag zou willen ontmoeten, stond ze daar wel voor open. Dat was precies hoe ik het zelf ook voor me zag. Als ze wel een rol had willen spelen in het leven van het kind, was ik waarschijnlijk niet doorgegaan met de donatie. We spraken af elkaar te ontmoeten op een neutrale plek, in een café. Toen ik kwam aanlopen, zag ik haar al voor de ingang staan. Ik was verbaasd over onze uiterlijke gelijkenis.

Tijdens ons gesprek bleek dat we precies hetzelfde over de procedure dachten. Elze zei dat ze haar eicellen weggaf, niet haar kind. Zo zag ik het ook. Het voelde goed en we zijn het traject ingegaan. Bij iedere stap die Elze moest zetten, zoals het oefenen van de prikken die ze zichzelf moest geven om de rijping van de eicellen te bevorderen, ging ik met haar mee. Ook tijdens de punctie, toen de eicellen bij haar werden weggehaald, was ik in het ziekenhuis aanwezig. Natuurlijk lag ze achter een gordijntje, maar ik wilde laten zien dat ik het heel bijzonder vond dat zij dit voor mij over had.

Ik was bezorgd: straks deden die prikken pijn! Gelukkig viel dat bij haar hartstikke mee. In het ziekenhuis werden haar eicellen bij de zaadcellen van Stijn gevoegd. Uiteindelijk bleken vier bevruchte eitjes goed te zijn. Eén werd in mijn baarmoeder geplaatst, de andere drie werden ingevroren. Zodra we mochten testen of ik zwanger was, ging ik met Stijn naar de badkamer. Ik legde de zwangerschapstest op de wastafel en we hielden elkaar stevig vast. Na twee minuten mochten we pas kijken, maar ik gluurde al eerder stiekem door mijn wimpers naar de test. Mijn verbazing en blijdschap waren enorm toen ik twee streepjes zag! Raak bij de eerste poging, dat hadden we niet durven dromen.”

Lees het hele verhaal van Mandy in Vriendin 37 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Zou jij ooit een eiceldonor online zoeken?

    •  
    •  

37Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |