×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 37: Mandy (34) vond haar eiceldonor op het forum van Vriendin.nl

Vriendin 37: Mandy (34) vond haar eiceldonor op het forum van Vriendin.nl
12.09.2012 - Redactie Vriendin

“Zonder donor was ik nooit moeder geworden”


Mandy vertelde eerder in Vriendin dat ze via een oproepje op ons forum een eiceldonor had gevonden. Inmiddels is haar zoontje Thomas anderhalf jaar oud. “De donor was mijn laatste redmiddel. Ik had al bijna geen hoop meer.”

“Omdat ik in onze omgeving geen donor kon vinden, besloot ik als laatste redmiddel een oproepje te plaatsen op het forum van de website van Vriendin. Hoewel ik weinig hoop had, stuurde Elze al vrij snel een berichtje. Ik staarde vol ongeloof naar het scherm en moest Stijn erbij halen om haar antwoord rustig te kunnen lezen. Ik vond het zo bijzonder dat deze vrouw, die ik helemaal niet kende, mij wilde helpen. Ze legde uit dat ze zelf al kinderen had en na het lezen van mijn forumbericht een keer met haar pasgeboren nichtje op de arm zat en dacht: ik kan nog kinderen krijgen, dus waarom zou ik daar een ander niet gelukkig mee maken?

We spraken eerst per mail over de rol die zij als eventuele donor zou spelen in het leven van het kind. Elze zou zelf geen contact met het kind willen hebben, maar als het kind haar later graag zou willen ontmoeten, stond ze daar wel voor open. Dat was precies hoe ik het zelf ook voor me zag. Als ze wel een rol had willen spelen in het leven van het kind, was ik waarschijnlijk niet doorgegaan met de donatie. We spraken af elkaar te ontmoeten op een neutrale plek, in een café. Toen ik kwam aanlopen, zag ik haar al voor de ingang staan. Ik was verbaasd over onze uiterlijke gelijkenis.

Tijdens ons gesprek bleek dat we precies hetzelfde over de procedure dachten. Elze zei dat ze haar eicellen weggaf, niet haar kind. Zo zag ik het ook. Het voelde goed en we zijn het traject ingegaan. Bij iedere stap die Elze moest zetten, zoals het oefenen van de prikken die ze zichzelf moest geven om de rijping van de eicellen te bevorderen, ging ik met haar mee. Ook tijdens de punctie, toen de eicellen bij haar werden weggehaald, was ik in het ziekenhuis aanwezig. Natuurlijk lag ze achter een gordijntje, maar ik wilde laten zien dat ik het heel bijzonder vond dat zij dit voor mij over had.

Ik was bezorgd: straks deden die prikken pijn! Gelukkig viel dat bij haar hartstikke mee. In het ziekenhuis werden haar eicellen bij de zaadcellen van Stijn gevoegd. Uiteindelijk bleken vier bevruchte eitjes goed te zijn. Eén werd in mijn baarmoeder geplaatst, de andere drie werden ingevroren. Zodra we mochten testen of ik zwanger was, ging ik met Stijn naar de badkamer. Ik legde de zwangerschapstest op de wastafel en we hielden elkaar stevig vast. Na twee minuten mochten we pas kijken, maar ik gluurde al eerder stiekem door mijn wimpers naar de test. Mijn verbazing en blijdschap waren enorm toen ik twee streepjes zag! Raak bij de eerste poging, dat hadden we niet durven dromen.”

Lees het hele verhaal van Mandy in Vriendin 37 en praat mee op het forum.
 

Plaats een reactie

Zou jij ooit een eiceldonor online zoeken?

    •  
    •  

37Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |