×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Ciska’s zoon werd jarenlang gepest

Ciska’s zoon werd jarenlang gepest
04.09.2012 - Redactie Vriendin

“Ik zag Mika met de dag onzekerder worden”


De zoon van Ciska (45), Mika (13), was jarenlang slachtoffer van pestgedrag op school. Niemand greep in. Ciska nam het heft in eigen hand en leerde Mika om voor zichzelf op te komen.

“Mika werd na groep twee bijna niet meer uitgenodigd voor verjaardagspartijtjes. Hij vertelde soms verheugd dat hij op het verjaardagsfeestje van een klasgenootje mocht komen, maar hij kreeg geen uitnodiging. Achteraf kreeg Mika te horen van desbetreffend klasgenootje: ‘Het mocht niet van mijn ouders.’ Als ik dat hoorde, kon ik wel huilen, ik vond het erg dat hij werd buitengesloten en begreep niet dat volwassenen daar aan meededen.

Ik overwoog om geen feestjes meer te geven als Mika jarig was, want de kinderen die wel bij hem op het feestje kwamen, nodigden Mika nooit uit. Maar ik moest denken in het belang van mijn kind en hij wilde graag een feestje. Mika werd constant getreiterd op school. De kinderen wachtten tot de juf weg was, dan gaven ze hem snel een schop achter het fietsenhok of ze scholden hem uit. Hij mocht niet meedoen met een spelletje en als dat wel mocht, werd hij snel ‘buiten spel’ gezet.

Veel pestincidenten ontgingen de leerkrachten. Heel zelden vertelde Mika wat er was gebeurd, zoals die keer dat hij te laat thuiskwam en zei dat hij staande werd gehouden door twee jongens die hem bedreigden. Als ik dan een van de ouders confronteerde met het verhaal, kreeg ik te horen: ‘Tja, Mika zal het er wel naar gemaakt hebben.’ Daar moest ik het dan mee doen. Mika werd altijd gezien als een lastpak, ook toen hij meedeed met het voetbaltoernooi op school en in het ‘kneuzenelftal’ zat, omdat hij totaal niet balgevoelig is. Maar hij had er plezier in en daar ging het om. Als ze verloren, hoorde ik van Mika dat zijn teamgenoten hem de schuld gaven, en hij kon zichzelf dan niet goed verdedigen. Ik vond het vreselijk om te horen."

Lees het hele verhaal van Ciska in Vriendin 36 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat zou jij doen als je kind op school wordt gepest?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 sep '12 21:58

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het zelf meegemaakt en nu onze kinderen. praten praten praten met wie dan ook, maar pas op het kan ook teveel worden voor het kind! Teveel aandacht is ook niet goed. probeer een middenweg te vinden.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |