×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 36: Ciska’s zoon werd jarenlang gepest

Ciska’s zoon werd jarenlang gepest
04.09.2012 - Redactie Vriendin

“Ik zag Mika met de dag onzekerder worden”


De zoon van Ciska (45), Mika (13), was jarenlang slachtoffer van pestgedrag op school. Niemand greep in. Ciska nam het heft in eigen hand en leerde Mika om voor zichzelf op te komen.

“Mika werd na groep twee bijna niet meer uitgenodigd voor verjaardagspartijtjes. Hij vertelde soms verheugd dat hij op het verjaardagsfeestje van een klasgenootje mocht komen, maar hij kreeg geen uitnodiging. Achteraf kreeg Mika te horen van desbetreffend klasgenootje: ‘Het mocht niet van mijn ouders.’ Als ik dat hoorde, kon ik wel huilen, ik vond het erg dat hij werd buitengesloten en begreep niet dat volwassenen daar aan meededen.

Ik overwoog om geen feestjes meer te geven als Mika jarig was, want de kinderen die wel bij hem op het feestje kwamen, nodigden Mika nooit uit. Maar ik moest denken in het belang van mijn kind en hij wilde graag een feestje. Mika werd constant getreiterd op school. De kinderen wachtten tot de juf weg was, dan gaven ze hem snel een schop achter het fietsenhok of ze scholden hem uit. Hij mocht niet meedoen met een spelletje en als dat wel mocht, werd hij snel ‘buiten spel’ gezet.

Veel pestincidenten ontgingen de leerkrachten. Heel zelden vertelde Mika wat er was gebeurd, zoals die keer dat hij te laat thuiskwam en zei dat hij staande werd gehouden door twee jongens die hem bedreigden. Als ik dan een van de ouders confronteerde met het verhaal, kreeg ik te horen: ‘Tja, Mika zal het er wel naar gemaakt hebben.’ Daar moest ik het dan mee doen. Mika werd altijd gezien als een lastpak, ook toen hij meedeed met het voetbaltoernooi op school en in het ‘kneuzenelftal’ zat, omdat hij totaal niet balgevoelig is. Maar hij had er plezier in en daar ging het om. Als ze verloren, hoorde ik van Mika dat zijn teamgenoten hem de schuld gaven, en hij kon zichzelf dan niet goed verdedigen. Ik vond het vreselijk om te horen."

Lees het hele verhaal van Ciska in Vriendin 36 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Wat zou jij doen als je kind op school wordt gepest?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 6 sep '12 21:58

  Reactie: Anders, namelijk...
  Ik heb het zelf meegemaakt en nu onze kinderen. praten praten praten met wie dan ook, maar pas op het kan ook teveel worden voor het kind! Teveel aandacht is ook niet goed. probeer een middenweg te vinden.
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |