×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Weet jij al op welke partij je gaat stemmen?

Straatvraag
05.09.2012 -

Politiek, de laatste dagen lijkt het nieuws nergens anders meer over te gaan. Vriendin ging de straat en vroeg een aantal vrouwen om hun mening, maar wat vind jij?


In Vriendin geven Nelleke, Hanneke en Yanna antwoord. Weet jij al op welke partij je gaat stemmen tijdens de verkiezingen op 12 september? Vul de poll in en geef je mening!

 

Nelleke (40): “Jarenlang wist ik al ver van te voren waar ik op ging stemmen. Dit jaar ben ik erg aan het twijfelen, omdat er zo veel verschillende programma’s zijn. Ik moet mij er nog wat meer in verdiepen voordat ik mijn keuze maak, maar dat komt zeker goed!”

Hanneke (37): “Ik stem CDA. De christendemocratische gedachten vind ik erg goed. Ik ben het eens met het idee dat niet alleen de overheid voor de mensen moet zorgen. We moeten er samen iets van maken en voor elkaar zorgen.”

Yanna (58): “Ik stem dit jaar op GroenLinks, op Jolande Sap. Ik vind haar sterk overkomen. GroenLinks gaat voor een duurzame economie en dat vind ik erg belangrijk. Ik hoop dat zij Nederland uit de recessie kan halen.”

Plaats een reactie

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen tijdens de verkiezingen op 12 september?

  •  
  •  
  •  

12Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 sep '12 16:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  pvv
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 wo 5 sep '12 16:33

  Reactie: Ja, namelijk...
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 sep '12 17:57

  Reactie: Ja, namelijk...
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 sep '12 19:51

  Reactie: Ja, namelijk...
  ChristenUnie
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder do 6 sep '12 07:46

  Reactie: Ja, namelijk...
  pvda
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Toetie82 do 6 sep '12 09:34

  Reactie: Ik ga niet naar de stembus
  Veel beloven, weinig geven, doet alle gekken, in vreugde leven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  P.derooij do 6 sep '12 13:51

  Reactie: Ja, namelijk...
  PVV
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jane.johnsson1 do 6 sep '12 23:10

  Reactie: Ja, namelijk...
  PVV!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  prettywomann zo 9 sep '12 12:10

  Reactie: Ja, namelijk...
  pvv
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  prettywomann zo 9 sep '12 12:12

  Reactie: Ja, namelijk...
  Twijfel was er eventueel voor de vvd maar die heeft voor mij de plank volledig mis geslagen afgelopen zondag. En de aow leeftijd in 2030 naar 69 jaar en 9 maanden. Kortom gewoon 70 jaar vind ik echt te ver gaan. Over Europa gesproken. Wat mij betreft gaan we daaruit. Samen sterk lukt naar mijn mening niet op deze manier. Er blijven altijd een aantal sterker dan andere.En nu zien we het ook, als de een gaat moeten de sterke grotendeels alles oplossen. Er was niets mis met de gulden. Een sterke munt, met een sterk land die goed is in handel. Het lijkt mij beter als iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf en mochten er problemen komen kun je altijd helpen als land zijnde maar dan kun je zelf de grens bepalen. Het land zelf bepaald de regels en niet Brussel. Daarnaast vind ik het een goed punt van de pvv om de belasting juist te verlagen. Veel gezinnen hebben het al moeilijk zat. Daar ga je niet meer geld uithalen om de btw te verhogen. Door het te verlagen, worden alle kosten minder en zal iedereen bereid zijn om er weer meer op uit te gaan en geld uit te geven. Wat goed is voor de koopkracht en dus voor de economische groei. Mocht alles weer gaan lopen is de kans ook groter dat er meer personeel nodig is en dus meer werkgelegenheid komt. Verder ben ik ook voor bezuinigingen bij de overheid. En met de overheid bedoel ik de hoge ambtenaren en hun salarissen. Net als die van het koningshuis en dergelijke. Kinderbijslag maar ook de hypotheekrente zou inkomensafhankelijk moeten zijn. Ook moet er meer kijk komen op fraude plegers. Rijken die de belasting veel ontduiken en veel mensen met een uitkering die fraude plegen omdat ze wel deels of geheel kunnen werken. Er zijn veel mensen die de pvv juist goed vinden maar ook vele die er totaal niets van moeten. Echter ben ik van mening dat de pvv nog geen echte kans heeft gehad, zeker Wilders al premier nog niet. Dus daar kunnen mensen nog niet over oordelen. Ook vind ik dat het hier nog niet helemaal democratisch werkt. Er zijn vele mensen die toch nog op de pvv stemmen. Andere partijen werken tegen omdat ze niet willen samenwerken? Volgens mij denken die partijen dan niet aan een groot deel van de bevolking dat blijkbaar toch zijn stem geeft aan de pvv. Wat mij betreft moeten de 2/3 grootste partijen verplicht samenwerken. Dat is blijkbaar wat het volk wil en dat is democratie. Mijn mening + onderbouwing
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  quivive ma 10 sep '12 18:35

  Reactie: Ja, namelijk...
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 11 sep '12 15:49

  Reactie: Ja, namelijk...
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |