×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Weet jij al op welke partij je gaat stemmen?

Straatvraag
05.09.2012 -

Politiek, de laatste dagen lijkt het nieuws nergens anders meer over te gaan. Vriendin ging de straat en vroeg een aantal vrouwen om hun mening, maar wat vind jij?


In Vriendin geven Nelleke, Hanneke en Yanna antwoord. Weet jij al op welke partij je gaat stemmen tijdens de verkiezingen op 12 september? Vul de poll in en geef je mening!

 

Nelleke (40): “Jarenlang wist ik al ver van te voren waar ik op ging stemmen. Dit jaar ben ik erg aan het twijfelen, omdat er zo veel verschillende programma’s zijn. Ik moet mij er nog wat meer in verdiepen voordat ik mijn keuze maak, maar dat komt zeker goed!”

Hanneke (37): “Ik stem CDA. De christendemocratische gedachten vind ik erg goed. Ik ben het eens met het idee dat niet alleen de overheid voor de mensen moet zorgen. We moeten er samen iets van maken en voor elkaar zorgen.”

Yanna (58): “Ik stem dit jaar op GroenLinks, op Jolande Sap. Ik vind haar sterk overkomen. GroenLinks gaat voor een duurzame economie en dat vind ik erg belangrijk. Ik hoop dat zij Nederland uit de recessie kan halen.”

Plaats een reactie

Weet jij al op welke partij je gaat stemmen tijdens de verkiezingen op 12 september?

  •  
  •  
  •  

12Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 sep '12 16:09

  Reactie: Ja, namelijk...
  pvv
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 wo 5 sep '12 16:33

  Reactie: Ja, namelijk...
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 sep '12 17:57

  Reactie: Ja, namelijk...
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 5 sep '12 19:51

  Reactie: Ja, namelijk...
  ChristenUnie
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  linda.beunder do 6 sep '12 07:46

  Reactie: Ja, namelijk...
  pvda
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Toetie82 do 6 sep '12 09:34

  Reactie: Ik ga niet naar de stembus
  Veel beloven, weinig geven, doet alle gekken, in vreugde leven
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  P.derooij do 6 sep '12 13:51

  Reactie: Ja, namelijk...
  PVV
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jane.johnsson1 do 6 sep '12 23:10

  Reactie: Ja, namelijk...
  PVV!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  prettywomann zo 9 sep '12 12:10

  Reactie: Ja, namelijk...
  pvv
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  prettywomann zo 9 sep '12 12:12

  Reactie: Ja, namelijk...
  Twijfel was er eventueel voor de vvd maar die heeft voor mij de plank volledig mis geslagen afgelopen zondag. En de aow leeftijd in 2030 naar 69 jaar en 9 maanden. Kortom gewoon 70 jaar vind ik echt te ver gaan. Over Europa gesproken. Wat mij betreft gaan we daaruit. Samen sterk lukt naar mijn mening niet op deze manier. Er blijven altijd een aantal sterker dan andere.En nu zien we het ook, als de een gaat moeten de sterke grotendeels alles oplossen. Er was niets mis met de gulden. Een sterke munt, met een sterk land die goed is in handel. Het lijkt mij beter als iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf en mochten er problemen komen kun je altijd helpen als land zijnde maar dan kun je zelf de grens bepalen. Het land zelf bepaald de regels en niet Brussel. Daarnaast vind ik het een goed punt van de pvv om de belasting juist te verlagen. Veel gezinnen hebben het al moeilijk zat. Daar ga je niet meer geld uithalen om de btw te verhogen. Door het te verlagen, worden alle kosten minder en zal iedereen bereid zijn om er weer meer op uit te gaan en geld uit te geven. Wat goed is voor de koopkracht en dus voor de economische groei. Mocht alles weer gaan lopen is de kans ook groter dat er meer personeel nodig is en dus meer werkgelegenheid komt. Verder ben ik ook voor bezuinigingen bij de overheid. En met de overheid bedoel ik de hoge ambtenaren en hun salarissen. Net als die van het koningshuis en dergelijke. Kinderbijslag maar ook de hypotheekrente zou inkomensafhankelijk moeten zijn. Ook moet er meer kijk komen op fraude plegers. Rijken die de belasting veel ontduiken en veel mensen met een uitkering die fraude plegen omdat ze wel deels of geheel kunnen werken. Er zijn veel mensen die de pvv juist goed vinden maar ook vele die er totaal niets van moeten. Echter ben ik van mening dat de pvv nog geen echte kans heeft gehad, zeker Wilders al premier nog niet. Dus daar kunnen mensen nog niet over oordelen. Ook vind ik dat het hier nog niet helemaal democratisch werkt. Er zijn vele mensen die toch nog op de pvv stemmen. Andere partijen werken tegen omdat ze niet willen samenwerken? Volgens mij denken die partijen dan niet aan een groot deel van de bevolking dat blijkbaar toch zijn stem geeft aan de pvv. Wat mij betreft moeten de 2/3 grootste partijen verplicht samenwerken. Dat is blijkbaar wat het volk wil en dat is democratie. Mijn mening + onderbouwing
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  quivive ma 10 sep '12 18:35

  Reactie: Ja, namelijk...
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 11 sep '12 15:49

  Reactie: Ja, namelijk...
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |