×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Joke is slachtoffer van een arts in opspraak

Joke is slachtoffer van een arts in opspraak
28.08.2012 - Redactie Vriendin

“Hij zei dat ik MS had, terwijl het gewoon migraine was”


Dit jaar start mogelijk de rechtszaak tegen neuroloog Ernst Jansen Steur, die jarenlang verkeerde diagnoses zou hebben gesteld bij zijn patiënten. Ook Joke (58) was slachtoffer van zijn verzinsels: haar was verteld dat ze aan de ziekte MS leed. Ze kreeg hiervoor medicatie, die onnodig was, waardoor ze nu blijvend in een rolstoel zit.

Eigenlijk was er met Joke weinig aan de hand voor ze ziek werd verklaard. “Ik was kerngezond. Ik werkte als EHBO-instructrice, sportte veel, zorgde voor mijn man die al jaren met hartproblemen kampte en voor mijn vader die de ziekte van Parkinson had. Met hem ging ik op een middag in december 1998 naar het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede, voor een van zijn controles. ’s Middags had ik nog gesquasht met mijn zoon. Het was ontzettend druk in de wachtruimte, het duurde lang voor we eindelijk aan de beurt waren. Ik voelde me niet zo lekker worden, had hoofdpijn en wat problemen met mijn zicht. Het leek wel of van het midden uit alles wat ik zag steeds vager werd.

Mijn vader bleek een aantal onderzoeken te moeten ondergaan en ik vroeg dokter Jansen of dat ook op een andere dag kon. ‘Je voelt je niet lekker, hè?’ vroeg hij. Toen ik dat beaamde, werd mijn vader meteen aan de kant geschoven en was ik opeens de patiënt. Ik moest direct een afspraak maken voor een MRI-scan, want het zou wel eens een neurologische aandoening kunnen zijn.”

Vrij snel daarna ondergaat Joke de MRI en in januari 1999 komt het gevreesde telefoontje. Aan de hand van de scans heeft dokter Jansen bij Joke de ziekte MS geconstateerd. Om helemaal zeker te zijn moet er een lumbaalpunctie gedaan worden. Daarbij wordt met een lange holle naald hersenvocht uit het ruggenmerg, onder aan de rug, gehaald. Joke is bang voor deze punctie, maar gaat toch. “Dokter Jansen prikte me zelf, op zijn kamer. Er was niemand anders bij.

Na afloop mocht ik meteen weg. Ik vroeg herhaaldelijk of ik niet even moest blijven liggen, maar dat was echt niet nodig. Eenmaal thuis in Hengelo voelde ik me verschrikkelijk beroerd. Ik had enorme hoofdpijn en hoorde allemaal ‘herrie’ in mijn hoofd. Alsof ik pal naast de motor van een stationair draaiende vrachtwagen stond. Ik nam pijnstillers, maar het werd alleen maar erger. Op een gegeven moment was de hoofdpijn en spierpijn zo ondraaglijk dat ik écht niets meer kon. Er moest die avond een bed naar beneden gehaald worden, want naar boven kon ik niet meer. De huisarts stond voor een raadsel.

Lees het hele verhaal van Joke in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij slechte ervaringen met een arts?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  wo 29 aug '12 20:10

  Reactie: Ja, maar niet zo'n slechte ervaring als Joke
  Ik ben dan wel niet gehandicapt geraakt door een fout van een arts maar, moet het wel doen met alle beperkingen. Ook ik heb een handbike ga samen met mijn 2 zoontjes er vaak op uit. Zij zitten dan in een fietskar die ik achter mijn rolstoel kan bevestigen. Misschien is dat iets voor Joke (is het mogelijk deze tip door te geven aan haar)
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |