×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Joke is slachtoffer van een arts in opspraak

Joke is slachtoffer van een arts in opspraak
28.08.2012 - Redactie Vriendin

“Hij zei dat ik MS had, terwijl het gewoon migraine was”


Dit jaar start mogelijk de rechtszaak tegen neuroloog Ernst Jansen Steur, die jarenlang verkeerde diagnoses zou hebben gesteld bij zijn patiënten. Ook Joke (58) was slachtoffer van zijn verzinsels: haar was verteld dat ze aan de ziekte MS leed. Ze kreeg hiervoor medicatie, die onnodig was, waardoor ze nu blijvend in een rolstoel zit.

Eigenlijk was er met Joke weinig aan de hand voor ze ziek werd verklaard. “Ik was kerngezond. Ik werkte als EHBO-instructrice, sportte veel, zorgde voor mijn man die al jaren met hartproblemen kampte en voor mijn vader die de ziekte van Parkinson had. Met hem ging ik op een middag in december 1998 naar het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede, voor een van zijn controles. ’s Middags had ik nog gesquasht met mijn zoon. Het was ontzettend druk in de wachtruimte, het duurde lang voor we eindelijk aan de beurt waren. Ik voelde me niet zo lekker worden, had hoofdpijn en wat problemen met mijn zicht. Het leek wel of van het midden uit alles wat ik zag steeds vager werd.

Mijn vader bleek een aantal onderzoeken te moeten ondergaan en ik vroeg dokter Jansen of dat ook op een andere dag kon. ‘Je voelt je niet lekker, hè?’ vroeg hij. Toen ik dat beaamde, werd mijn vader meteen aan de kant geschoven en was ik opeens de patiënt. Ik moest direct een afspraak maken voor een MRI-scan, want het zou wel eens een neurologische aandoening kunnen zijn.”

Vrij snel daarna ondergaat Joke de MRI en in januari 1999 komt het gevreesde telefoontje. Aan de hand van de scans heeft dokter Jansen bij Joke de ziekte MS geconstateerd. Om helemaal zeker te zijn moet er een lumbaalpunctie gedaan worden. Daarbij wordt met een lange holle naald hersenvocht uit het ruggenmerg, onder aan de rug, gehaald. Joke is bang voor deze punctie, maar gaat toch. “Dokter Jansen prikte me zelf, op zijn kamer. Er was niemand anders bij.

Na afloop mocht ik meteen weg. Ik vroeg herhaaldelijk of ik niet even moest blijven liggen, maar dat was echt niet nodig. Eenmaal thuis in Hengelo voelde ik me verschrikkelijk beroerd. Ik had enorme hoofdpijn en hoorde allemaal ‘herrie’ in mijn hoofd. Alsof ik pal naast de motor van een stationair draaiende vrachtwagen stond. Ik nam pijnstillers, maar het werd alleen maar erger. Op een gegeven moment was de hoofdpijn en spierpijn zo ondraaglijk dat ik écht niets meer kon. Er moest die avond een bed naar beneden gehaald worden, want naar boven kon ik niet meer. De huisarts stond voor een raadsel.

Lees het hele verhaal van Joke in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij slechte ervaringen met een arts?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  wo 29 aug '12 20:10

  Reactie: Ja, maar niet zo'n slechte ervaring als Joke
  Ik ben dan wel niet gehandicapt geraakt door een fout van een arts maar, moet het wel doen met alle beperkingen. Ook ik heb een handbike ga samen met mijn 2 zoontjes er vaak op uit. Zij zitten dan in een fietskar die ik achter mijn rolstoel kan bevestigen. Misschien is dat iets voor Joke (is het mogelijk deze tip door te geven aan haar)
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |