×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Lenne geeft yoga voor mensen met een maatje meer

Lenne geeft yoga voor mensen met een maatje meer
28.08.2012 - Redactie Vriendin

Toen Lenne (37) na een maagbandoperatie veel kilo’s kwijtraakte, bedacht ze de yogastijl Big Yoga: yoga voor mensen met een maatje meer. “Het is geen afvalclub, het gaat erom dat je beweegt en weer vertrouwen krijgt in je lichaam.”


“Rond mijn dertigste was ik op mijn zwaarst: ik woog 126 kilo bij een lengte van 1,76 meter, terwijl 75 kilo voor mij een gezond gewicht zou zijn. Mijn forse postuur was daarvóór geen probleem voor mij. Het waren vaak anderen die alleen mijn overtollige kilo’s zagen en mij negeerden als ik ze aansprak. Die mij ongevraagd gezonde eetadviezen gaven, mij ‘big mama’ noemden en mij niet toelieten in de discotheek, terwijl andere meiden van mijn leeftijd wél naar binnen mochten. Dat kwetste mij en daar was ik soms echt verdrietig om, maar gelukkig waren er meer dagen waarop ik dacht: ik ben dan wel dik, maar ik zit lekker in mijn vel, heb een leuk leven en een hechte vriendengroep... ik mag er best zijn!

Hoewel het voor anderen leek alsof ik blaakte van zelfvertrouwen, ging ik in de loop der jaren toch anders naar mezelf kijken. In de spiegel zag ik mijn gezicht en decolleté, dat deel vond ik mooi. Mijn buik en onderlichaam niet, daar keek ik dus ook niet naar. Intussen hield ik mijzelf voor dat mijn overgewicht bij mij hoorde.

Totdat mijn gewicht me in de weg ging zitten. Mijn energieniveau daalde, mijn knieën kraakten, mijn gewrichten deden pijn bij het fietsen, en sporten ging niet meer. Liep ik de trap op, dan moest ik boven echt bijkomen en straalde de pijn van mijn gewrichten uit naar mijn hielen en onderrug. Ik was dertig en dacht: wat als ik zestig ben, hoe ziet mijn leven er dan uit? Ga ik dan met rollator en versleten knieën boodschappen doen? En kan ik met dit gewicht wel kinderen krijgen?”

Lees het hele verhaal van Lenne in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Denk jij dat yoga iets voor jou is?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |