×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 35: Lenne geeft yoga voor mensen met een maatje meer

Lenne geeft yoga voor mensen met een maatje meer
28.08.2012 - Redactie Vriendin

Toen Lenne (37) na een maagbandoperatie veel kilo’s kwijtraakte, bedacht ze de yogastijl Big Yoga: yoga voor mensen met een maatje meer. “Het is geen afvalclub, het gaat erom dat je beweegt en weer vertrouwen krijgt in je lichaam.”


“Rond mijn dertigste was ik op mijn zwaarst: ik woog 126 kilo bij een lengte van 1,76 meter, terwijl 75 kilo voor mij een gezond gewicht zou zijn. Mijn forse postuur was daarvóór geen probleem voor mij. Het waren vaak anderen die alleen mijn overtollige kilo’s zagen en mij negeerden als ik ze aansprak. Die mij ongevraagd gezonde eetadviezen gaven, mij ‘big mama’ noemden en mij niet toelieten in de discotheek, terwijl andere meiden van mijn leeftijd wél naar binnen mochten. Dat kwetste mij en daar was ik soms echt verdrietig om, maar gelukkig waren er meer dagen waarop ik dacht: ik ben dan wel dik, maar ik zit lekker in mijn vel, heb een leuk leven en een hechte vriendengroep... ik mag er best zijn!

Hoewel het voor anderen leek alsof ik blaakte van zelfvertrouwen, ging ik in de loop der jaren toch anders naar mezelf kijken. In de spiegel zag ik mijn gezicht en decolleté, dat deel vond ik mooi. Mijn buik en onderlichaam niet, daar keek ik dus ook niet naar. Intussen hield ik mijzelf voor dat mijn overgewicht bij mij hoorde.

Totdat mijn gewicht me in de weg ging zitten. Mijn energieniveau daalde, mijn knieën kraakten, mijn gewrichten deden pijn bij het fietsen, en sporten ging niet meer. Liep ik de trap op, dan moest ik boven echt bijkomen en straalde de pijn van mijn gewrichten uit naar mijn hielen en onderrug. Ik was dertig en dacht: wat als ik zestig ben, hoe ziet mijn leven er dan uit? Ga ik dan met rollator en versleten knieën boodschappen doen? En kan ik met dit gewicht wel kinderen krijgen?”

Lees het hele verhaal van Lenne in Vriendin 35 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Denk jij dat yoga iets voor jou is?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |