×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Als het kon, zou Tiffany de klok terugdraaien

ruzie
21.08.2012 - Redactie Vriendin

"Ik heb spijt van mijn scheiding"


Tiffany (34) scheidde anderhalf jaar geleden van haar man Rolf (36). Nu realiseert ze zich dat ze misschien niet alles gedaan heeft om een breuk te voorkomen en heeft ze spijt.

"We hadden bijna elke dag ruzie: over de opvoeding, over dat Rolf laat thuis was, over dat hij vond dat ik te veel geld uitgaf, over hoe hij omging met mijn familie, over dat hij de kat geen eten had gegeven – het kon overal over gaan. Vaak duurde één ruzie meerdere dagen. De sfeer in huis was gespannen. Ik was blij als Rolf naar zijn werk was en ik voelde een knoop in mijn maag als hij thuiskwam. Hij hoefde maar íets te zeggen, of ik ontplofte. En andersom.

Onze relatie werd steeds slechter en allebei deden we te weinig om het tij te keren. Nu, achteraf, denk ik wel eens: we hadden toen moeten ingrijpen, het was nog niet te laat. Onze relatie was nog te redden. We hadden een relatietherapeut moeten raadplegen, of desnoods vrienden of familie in vertrouwen moeten nemen. Maar dat deden we niet."

Lees het hele verhaal van Tiffany in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij gescheiden?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  Binkie di 21 aug '12 15:38

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Ik vind ook dat sommige mensen er te weinig aan doen en te snel gaan scheiden. Er is overal wel eens wat en een huwelijk/relatie is hard werken en goed/veel praten. Mijn huwelijk was geen redden aan ik heb jaren lang alles geprobeerd, er was veel te veel mis. Van vreemdgaan tot mishandeling geestelijk en lichaamelijk. Ik heb dus de enige juiste keuze moeten en kunnen maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  abenlies.haexkooij di 21 aug '12 20:41

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  gelukkig had ik het licht gezien en ben gescheiden ,,ik had na 15 jaar eindelijk de moed gevonden om een scheiding aan te vragen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Totta di 21 aug '12 21:30

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Soms werkt een relatie helemaal niet en het was uiteindelijk voor de kinderen veel beter om uit elkaar te gaan. Moeilijk, maar zeker de betere oplossing.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chell1204 wo 22 aug '12 16:28

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  We zijn nu bijna 2 jaar getrouwd en t gaat goed. Voorlopig nog geen scheidingspapieren voor ons. Maar als t niet meer zou gaan samen, om wat voor reden dan ook, dan is een scheiding natuurlijk een oplossing voor iedereen. Want niemand is gebaat bij stress.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 22 aug '12 17:59

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  geen moment spijt gehad! Dat had ik eerder moeten doen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 22 aug '12 19:13

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Ja, had ik achteraf gezien veel eerder moeten doen. Ben nu al weer 10 jaar gelukkig getrouwd met mijn huidige man.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ireentje&Richke wo 22 aug '12 20:33

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Ik heb ongeveer 4 jaar geprobeerd mijn huwelijk te redden, zelfs therapieen en een tijdelijke breuk om overnieuw te beginnen. Maar mijn ex wilde niet, was manisch depressief en voelde zich alleen goed met ene joint op z'n mond. Uiteindelijk heb ik het opgegeven en ben gegaan, nu denk ik dat ik deze stap veel eerder had moeten zetten, al denk ik soms ook dat mensen wel heel snel gaan scheiden, en soms echt langer hadden moet vecten voor hun relatie. Ik en mijn kinderen hebben het goed nu en zijn gelukkig, en dat is wat het belangrijkste is....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  spikeysmum do 23 aug '12 10:37

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Het leven is geven en nemen. Dat is ook zo in een huwelijk. Praat voor je huwelijk al over wat je wel en wat je niet wil. Maak goede afspraken over huis, geld, sex, over de opvoeding van eventuele kinderen en de verzorging van huisdieren. Als er kinderen zijn praat dan over scholing, zakgeld, vakantie en wat je doet als je kind gehandicapt blijkt te zijn. Dus vooral praten, praten, praten. Als je boos bent, wacht dan even als je net thuiskomt, eet of drink eerst wat en probeer daarna rustig uit te leggen wat je probleem is. Doe samen leuke dingen, maar ook alleen of met eigen vriend(in). Wij hebben deze regels altijd voor ogen gehad en zijn nu al 38 jaar heel gelukkig getrouwd.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingrid.scheepers di 28 aug '12 17:25

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Nu is het miss wel beter maar, toen mijn man ons verliet ging mijn wereld ten onder mijn man was echt mijn alles Hield veel meer van hem dan van onze 5 kinderen, helaas was dat niet wederzijds. Toen hij wegging bleek hij al jaren iemand anders te hebben en heeft hij voor haar gekozen ....
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |