×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Als het kon, zou Tiffany de klok terugdraaien

ruzie
21.08.2012 - Redactie Vriendin

"Ik heb spijt van mijn scheiding"


Tiffany (34) scheidde anderhalf jaar geleden van haar man Rolf (36). Nu realiseert ze zich dat ze misschien niet alles gedaan heeft om een breuk te voorkomen en heeft ze spijt.

"We hadden bijna elke dag ruzie: over de opvoeding, over dat Rolf laat thuis was, over dat hij vond dat ik te veel geld uitgaf, over hoe hij omging met mijn familie, over dat hij de kat geen eten had gegeven – het kon overal over gaan. Vaak duurde één ruzie meerdere dagen. De sfeer in huis was gespannen. Ik was blij als Rolf naar zijn werk was en ik voelde een knoop in mijn maag als hij thuiskwam. Hij hoefde maar íets te zeggen, of ik ontplofte. En andersom.

Onze relatie werd steeds slechter en allebei deden we te weinig om het tij te keren. Nu, achteraf, denk ik wel eens: we hadden toen moeten ingrijpen, het was nog niet te laat. Onze relatie was nog te redden. We hadden een relatietherapeut moeten raadplegen, of desnoods vrienden of familie in vertrouwen moeten nemen. Maar dat deden we niet."

Lees het hele verhaal van Tiffany in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij gescheiden?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  Binkie di 21 aug '12 15:38

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Ik vind ook dat sommige mensen er te weinig aan doen en te snel gaan scheiden. Er is overal wel eens wat en een huwelijk/relatie is hard werken en goed/veel praten. Mijn huwelijk was geen redden aan ik heb jaren lang alles geprobeerd, er was veel te veel mis. Van vreemdgaan tot mishandeling geestelijk en lichaamelijk. Ik heb dus de enige juiste keuze moeten en kunnen maken.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  abenlies.haexkooij di 21 aug '12 20:41

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  gelukkig had ik het licht gezien en ben gescheiden ,,ik had na 15 jaar eindelijk de moed gevonden om een scheiding aan te vragen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Totta di 21 aug '12 21:30

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Soms werkt een relatie helemaal niet en het was uiteindelijk voor de kinderen veel beter om uit elkaar te gaan. Moeilijk, maar zeker de betere oplossing.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Chell1204 wo 22 aug '12 16:28

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  We zijn nu bijna 2 jaar getrouwd en t gaat goed. Voorlopig nog geen scheidingspapieren voor ons. Maar als t niet meer zou gaan samen, om wat voor reden dan ook, dan is een scheiding natuurlijk een oplossing voor iedereen. Want niemand is gebaat bij stress.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 22 aug '12 17:59

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  geen moment spijt gehad! Dat had ik eerder moeten doen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 22 aug '12 19:13

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Ja, had ik achteraf gezien veel eerder moeten doen. Ben nu al weer 10 jaar gelukkig getrouwd met mijn huidige man.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Ireentje&Richke wo 22 aug '12 20:33

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Ik heb ongeveer 4 jaar geprobeerd mijn huwelijk te redden, zelfs therapieen en een tijdelijke breuk om overnieuw te beginnen. Maar mijn ex wilde niet, was manisch depressief en voelde zich alleen goed met ene joint op z'n mond. Uiteindelijk heb ik het opgegeven en ben gegaan, nu denk ik dat ik deze stap veel eerder had moeten zetten, al denk ik soms ook dat mensen wel heel snel gaan scheiden, en soms echt langer hadden moet vecten voor hun relatie. Ik en mijn kinderen hebben het goed nu en zijn gelukkig, en dat is wat het belangrijkste is....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  spikeysmum do 23 aug '12 10:37

  Reactie: Nee, gelukkig niet
  Het leven is geven en nemen. Dat is ook zo in een huwelijk. Praat voor je huwelijk al over wat je wel en wat je niet wil. Maak goede afspraken over huis, geld, sex, over de opvoeding van eventuele kinderen en de verzorging van huisdieren. Als er kinderen zijn praat dan over scholing, zakgeld, vakantie en wat je doet als je kind gehandicapt blijkt te zijn. Dus vooral praten, praten, praten. Als je boos bent, wacht dan even als je net thuiskomt, eet of drink eerst wat en probeer daarna rustig uit te leggen wat je probleem is. Doe samen leuke dingen, maar ook alleen of met eigen vriend(in). Wij hebben deze regels altijd voor ogen gehad en zijn nu al 38 jaar heel gelukkig getrouwd.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingrid.scheepers di 28 aug '12 17:25

  Reactie: Ja, en dat is ook maar beter
  Nu is het miss wel beter maar, toen mijn man ons verliet ging mijn wereld ten onder mijn man was echt mijn alles Hield veel meer van hem dan van onze 5 kinderen, helaas was dat niet wederzijds. Toen hij wegging bleek hij al jaren iemand anders te hebben en heeft hij voor haar gekozen ....
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |