×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: De moordenaar van Alies zoon loopt nog steeds vrij rond

Vriendin 34: De moordenaar van Alies zoon loopt nog steeds vrij rond
21.08.2012 - Redactie Vriendin

“Zolang de dader niet gepakt is, kan ik niet verder met mijn leven”


Richard Houtveen (25) wordt op 11 juli 2010 na de WK-finale doodgestoken. De opgepakte verdachte wordt uiteindelijk vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Alie (47), de moeder van Richard, heeft geen rust totdat de dader gepakt is. “Ik probeer door te gaan, maar je leert er nooit mee omgaan.”

Alie: “Ik weet nog heel goed wat Richard als allerlaatste tegen me zei. Hij had een blauw-witte bloemetjesbroek van zijn broertje Dennis aan, met daarbij een streepjesshirt. Ik zie hem nog staan.
‘Jochie,’ zei ik, ‘dat staat toch voor geen meter?’ ‘Ach ma, laat me’, zei hij en ging naar buiten.

Hij zat met vrienden op een bankje voor ons huis. Ik stond naar hem te kijken vanuit het slaapkamerraam. Hij merkte me op en keek me aan met die mooie, donkere ogen van hem. Even stak hij zijn hand op.

Later, vlak voordat hij vertrok, kwam hij nog terug naar huis. Hij ging zijn kamer in en verwisselde het streepjesshirt voor een ander. ‘Heb je een keer naar je moedertje geluisterd?’ vroeg ik. Hij lachte en
zei weer: ‘Ma, laat me nou.’ De deur viel in het slot. Nu denk ik: mijn lieve Riessie, had ik je maar nooit laten gaan…”

Lees het hele verhaal van Alie in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Heb jij kinderen?

  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 22 aug '12 16:58

  Reactie: Nee, maar ik zou ze wel graag willen
  ik ben de ware niet tegen gekomen, en nu is t te laat
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |