×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Brigitte raakte in coma na een maagbypass

Vriendin 34: Brigitte raakte in coma na een maagbypass
21.08.2012 - Redactie Vriendin

“Ik moest opnieuw leren lopen, praten en eten”


Brigitte (41) hoopte door een maagoperatie van haar zware obesitas af te komen, maar de ingreep kostte haar bijna het leven. Brigitte: “Toen ik wakker werd, drong langzaam tot me door dat ik zes weken in coma had gelegen.”


 


"Om tien uur ’s avond werd ik geopereerd. Toen ik terugkwam op de slaapzaal, voelde ik mij goed en leek de ingreep geslaagd. Die nacht kreeg ik plots pijnlijke steken in mijn buik. Volgens de verpleging was het niets ernstigs, waren de steken gewoon ‘de nasleep van de operatie’. De volgende ochtend had ik nog steeds pijn, toch wilde ik naar huis om daar uit te rusten.

Op het moment dat ik weg wilde gaan, viel ik fl auw. Mijn zus stond voor mij toen ik bijkwam. Ik zag lijkbleek en zij vond het niet verstandig dat ik in die toestand naar huis ging. Ze wees naar een natte plek in mijn trui, ik had geen idee waardoor het kwam, maar zei dat het gemorst water was. Zolang ik maar weg kon gaan. Thuis werd ik niet goed, ik was kortademig en Jurgen belde voor de zekerheid de ambulance. Toen de ambulancebroeder arriveerde, viel ik weer flauw en raakte in shock."

Lees het hele verhaal van Brigitte in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij wel eens door een ambulance opgehaald?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  carton2 di 21 aug '12 15:24

  Reactie: Ja, helaas wel..
  ja en dat was ook nog eens op tenerife tijdens een boottripje naar de dolfijnen, geen dolfijn gezien alleen de bodem van de boot. Maar gelukkig was er niets ernsitgs aan de handen kon ik snel na een dagje ziekenhuis weer naar het hotel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 di 21 aug '12 16:27

  Reactie: Nee, gelukkig nog nooit
  Met enige verbazing en kwaadheid heb ik het verhaal gelezen Nu hoor ik jullie denken..kwaadheid?? Ja idd. ONGELOOFLIJK dat de obesitaskliniek heeft aangegeven dat een mogelijkheid op complicaties ligt op van 1 op 10.000!!!! Zelf op wikipedia staat dat het sterftecijfer 1 op de 350 is en de chirurg geeft neem ik aan ook info op complicaties en risico's!!! Ongelooflijk dat men zo kan liegen om zo'n zware ingreep!!!! Moet ook eerlijk zeggen dat ik meer verhalen heb gehoord over operaties in Belgie die niet goed zijn gegaan! Mijn vriendin is er eerder dit jaar overleden, ook na complicaties. Zelf ben ik geopereerd in Veldhoven, ook een Gastric Bypass. (afgekort GBP) Derhalve vind ik het fijn te lezen dat Briggitte er nu goed bovenop komt en aan het herstellen is en dat ze zo ongelooflijk veel is afgevallen Ook ben ik van mening dat er veel betere info vooraf moet worden gegeven, wat mij betreft ZONDER obesitaskliniek, maar door mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben en geen mensen die geleerd hebben voor dietiste!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  myra.schurink.1 di 21 aug '12 17:09

  Reactie: Nee, gelukkig nog nooit
  Ik kan helaas het verhaal niet helemaal lezen, maar ben benieuwd waar de obesitaskliniek in gefaald heeft. En waar is het mis gegaan met de controle, zoals die vrouw zei ze hield haar mond terwijl ze zich slecht voelde. En waarin heeft het medische staf gefaald? en wat was haar gezondheid voor de operatie?? en wikipedia is niet het meest betrouwbare informatie bron. Je moet ook kijken per ziekenhuis waar je wordt geopereerd, en goed kijken waar de complicaties vandaan zijn gekomen, een fout van het ziekenhuis? slechte gezondheid patient? of heb je hele erge pech gehad? Het staat voorop dat het een zware operatie is, vind het ook jammer dat veel mensen er zo makkelijk over denken terwijl het niet zo is. Ik wordt vrijdag geopeerd aan een GBP en ik zou mij niet laten opereren als ik niet voldoende geinformeerd zou zijn, laten we vooropstellen dat elke operatie riskant is en elke operatie is spannend. Ben blij dat Brigitte het iig kan navertellen en ze er nu boven op is/komt.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   krabbeke40 di 21 aug '12 17:59

   Beste Myra, Graag wil ik op je reactie reageren. Je zegt dat je het hele verhaal niet hebt kunnen lezen. Dat is jammer. Maar volgens mij lees je in het stukje, dat overigens over mij gaat, dat de verpleging bij mij aangeeft dat de pijn die ik voelde op dat moment de nasleep van de operatie was. Ik heb dus wel degelijk aangegeven dat ik heel veel pijn had maar daar is op dat moment niets mee gedaan. Ik kan je ook vertellen dat mijn gezondheid heel goed was voor de operatie. Als die niet goed geweest zou zijn, dan was ik niet eens geopereerd. Ik kan je vertellen dat ik gewoon pech heb gehad wat jammer is. Ook heb ik er niet makkelijk over gedacht. Ik ben naar genoeg bijeenkomsten geweest. Als je het hele verhaal leest zal je lezen dat ik nergens spijt van heb en dat ik niemand iets kwalijk neem. Het is gelopen zoals het gelopen is. Ik wens je veel succes met je operatie vrijdag. Groet, Brigitte

  • Dit is niet ok!

   myra.schurink.1 di 21 aug '12 20:46

   ik doelde niet op jou, dat je er makkelijk over zou denken maar hoor veel mensen om mij heen die er makkelijk over denken, en dat is het niet dat weet ik ook. Over het niets zeggen bedoelde ik dat je naarts huis ging terwijl je je toch niet goed voelde.. Het is jammer dat je pech hebt gehad en ben blij dat je nog onder de medemens bent.. het was niets persoonlijks maar meer wat ik in omgeving hoor, zie en meemaak betreft de operatie.. ik was net al naar de winkel gereden voor het hele verhaal, maar hij was er nog niet. Morgen weer.

 • Dit is niet ok!

  MarianneW wo 22 aug '12 16:41

  Reactie: Nee, gelukkig nog nooit
 • Dit is niet ok!

  Amanda-G ma 27 aug '12 14:17

  Reactie: Nee, gelukkig nog nooit
  Jeetje dasd schrikken ... ben 7 weken geleden geopereerd ook een gastric bypass. Ben blij dat ik dit verhaal toen nog niet kende weet niet of ik het dan nog zo snel had laten doen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |