×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 34: Brigitte raakte in coma na een maagbypass

Vriendin 34: Brigitte raakte in coma na een maagbypass
21.08.2012 - Redactie Vriendin

“Ik moest opnieuw leren lopen, praten en eten”


Brigitte (41) hoopte door een maagoperatie van haar zware obesitas af te komen, maar de ingreep kostte haar bijna het leven. Brigitte: “Toen ik wakker werd, drong langzaam tot me door dat ik zes weken in coma had gelegen.”


 


"Om tien uur ’s avond werd ik geopereerd. Toen ik terugkwam op de slaapzaal, voelde ik mij goed en leek de ingreep geslaagd. Die nacht kreeg ik plots pijnlijke steken in mijn buik. Volgens de verpleging was het niets ernstigs, waren de steken gewoon ‘de nasleep van de operatie’. De volgende ochtend had ik nog steeds pijn, toch wilde ik naar huis om daar uit te rusten.

Op het moment dat ik weg wilde gaan, viel ik fl auw. Mijn zus stond voor mij toen ik bijkwam. Ik zag lijkbleek en zij vond het niet verstandig dat ik in die toestand naar huis ging. Ze wees naar een natte plek in mijn trui, ik had geen idee waardoor het kwam, maar zei dat het gemorst water was. Zolang ik maar weg kon gaan. Thuis werd ik niet goed, ik was kortademig en Jurgen belde voor de zekerheid de ambulance. Toen de ambulancebroeder arriveerde, viel ik weer flauw en raakte in shock."

Lees het hele verhaal van Brigitte in Vriendin 34 en praat mee op het forum.

Plaats een reactie

Ben jij wel eens door een ambulance opgehaald?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  carton2 di 21 aug '12 15:24

  Reactie: Ja, helaas wel..
  ja en dat was ook nog eens op tenerife tijdens een boottripje naar de dolfijnen, geen dolfijn gezien alleen de bodem van de boot. Maar gelukkig was er niets ernsitgs aan de handen kon ik snel na een dagje ziekenhuis weer naar het hotel.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yootje73 di 21 aug '12 16:27

  Reactie: Nee, gelukkig nog nooit
  Met enige verbazing en kwaadheid heb ik het verhaal gelezen Nu hoor ik jullie denken..kwaadheid?? Ja idd. ONGELOOFLIJK dat de obesitaskliniek heeft aangegeven dat een mogelijkheid op complicaties ligt op van 1 op 10.000!!!! Zelf op wikipedia staat dat het sterftecijfer 1 op de 350 is en de chirurg geeft neem ik aan ook info op complicaties en risico's!!! Ongelooflijk dat men zo kan liegen om zo'n zware ingreep!!!! Moet ook eerlijk zeggen dat ik meer verhalen heb gehoord over operaties in Belgie die niet goed zijn gegaan! Mijn vriendin is er eerder dit jaar overleden, ook na complicaties. Zelf ben ik geopereerd in Veldhoven, ook een Gastric Bypass. (afgekort GBP) Derhalve vind ik het fijn te lezen dat Briggitte er nu goed bovenop komt en aan het herstellen is en dat ze zo ongelooflijk veel is afgevallen Ook ben ik van mening dat er veel betere info vooraf moet worden gegeven, wat mij betreft ZONDER obesitaskliniek, maar door mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben en geen mensen die geleerd hebben voor dietiste!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  myra.schurink.1 di 21 aug '12 17:09

  Reactie: Nee, gelukkig nog nooit
  Ik kan helaas het verhaal niet helemaal lezen, maar ben benieuwd waar de obesitaskliniek in gefaald heeft. En waar is het mis gegaan met de controle, zoals die vrouw zei ze hield haar mond terwijl ze zich slecht voelde. En waarin heeft het medische staf gefaald? en wat was haar gezondheid voor de operatie?? en wikipedia is niet het meest betrouwbare informatie bron. Je moet ook kijken per ziekenhuis waar je wordt geopereerd, en goed kijken waar de complicaties vandaan zijn gekomen, een fout van het ziekenhuis? slechte gezondheid patient? of heb je hele erge pech gehad? Het staat voorop dat het een zware operatie is, vind het ook jammer dat veel mensen er zo makkelijk over denken terwijl het niet zo is. Ik wordt vrijdag geopeerd aan een GBP en ik zou mij niet laten opereren als ik niet voldoende geinformeerd zou zijn, laten we vooropstellen dat elke operatie riskant is en elke operatie is spannend. Ben blij dat Brigitte het iig kan navertellen en ze er nu boven op is/komt.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   krabbeke40 di 21 aug '12 17:59

   Beste Myra, Graag wil ik op je reactie reageren. Je zegt dat je het hele verhaal niet hebt kunnen lezen. Dat is jammer. Maar volgens mij lees je in het stukje, dat overigens over mij gaat, dat de verpleging bij mij aangeeft dat de pijn die ik voelde op dat moment de nasleep van de operatie was. Ik heb dus wel degelijk aangegeven dat ik heel veel pijn had maar daar is op dat moment niets mee gedaan. Ik kan je ook vertellen dat mijn gezondheid heel goed was voor de operatie. Als die niet goed geweest zou zijn, dan was ik niet eens geopereerd. Ik kan je vertellen dat ik gewoon pech heb gehad wat jammer is. Ook heb ik er niet makkelijk over gedacht. Ik ben naar genoeg bijeenkomsten geweest. Als je het hele verhaal leest zal je lezen dat ik nergens spijt van heb en dat ik niemand iets kwalijk neem. Het is gelopen zoals het gelopen is. Ik wens je veel succes met je operatie vrijdag. Groet, Brigitte

  • Dit is niet ok!

   myra.schurink.1 di 21 aug '12 20:46

   ik doelde niet op jou, dat je er makkelijk over zou denken maar hoor veel mensen om mij heen die er makkelijk over denken, en dat is het niet dat weet ik ook. Over het niets zeggen bedoelde ik dat je naarts huis ging terwijl je je toch niet goed voelde.. Het is jammer dat je pech hebt gehad en ben blij dat je nog onder de medemens bent.. het was niets persoonlijks maar meer wat ik in omgeving hoor, zie en meemaak betreft de operatie.. ik was net al naar de winkel gereden voor het hele verhaal, maar hij was er nog niet. Morgen weer.

 • Dit is niet ok!

  MarianneW wo 22 aug '12 16:41

  Reactie: Nee, gelukkig nog nooit
 • Dit is niet ok!

  Amanda-G ma 27 aug '12 14:17

  Reactie: Nee, gelukkig nog nooit
  Jeetje dasd schrikken ... ben 7 weken geleden geopereerd ook een gastric bypass. Ben blij dat ik dit verhaal toen nog niet kende weet niet of ik het dan nog zo snel had laten doen.
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |