×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Melia verkeerde na de geboorte van haar zoon in levensgevaar

Vriendin 33: Melia verkeerde na de geboorte van haar zoon in levensgevaar
14.08.2012 - Redactie Vriendin

“Ik had een engeltje op mijn schouder”


Een geweldige vriend en een pasgeboren gezonde baby, Melia kan haar geluk niet op. Maar dan slaat
het noodlot toe. Ze krijgt een inwendige bloeding, die haar bijna fataal wordt. Melia (43): “Dat zoiets
moois als een geboorte zo verstoord kan worden.”

“Patrick en ik leerden elkaar vier jaar geleden kennen. Ik was 39 jaar en al acht jaar vrijgezel. Het idee dat ik ooit moeder zou worden, had ik laten varen en daar had ik vrede mee. Totdat ik een relatie kreeg met Patrick en de deur naar het vervullen van een kinderwens op een kier kwam te staan.

Vier maanden later was ik zwanger. Mijn zwangerschap verliep voorspoedig, ik voelde me fit en een vruchtwaterpunctie wees uit dat de baby gezond was. Een week na de uitgerekende datum zou
de bevalling in het ziekenhuis worden opgewekt. Om tien uur in de ochtend begonnen de weeën, om zeven uur ’s avonds begon ik met persen. Een uur later werd Mathijs geboren: een flinke jongen
van 8 pond en 55 cm. Op het moment dat hij op mijn buik werd gelegd, begon het buiten keihard te onweren en te stormen.

Misschien was het wel een voorbode voor wat ons te wachten stond.

Ik had naweeën en Mathijs werd meegenomen, gewogen en verzorgd. Ondertussen kwam er bij iedere nawee een golf bloed mee. Dat ging zo snel dat er op een gegeven moment drie man in de kamer stond om het bloed op te dweilen…”

Lees het hele verhaal van Melia in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Heb jij kinderen, en hoe heb je de bevalling(en) ervaren?
 

Plaats een reactie

Heb jij kinderen, en hoe heb je de bevalling(en) ervaren?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |