×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Melia verkeerde na de geboorte van haar zoon in levensgevaar

Vriendin 33: Melia verkeerde na de geboorte van haar zoon in levensgevaar
14.08.2012 - Redactie Vriendin

“Ik had een engeltje op mijn schouder”


Een geweldige vriend en een pasgeboren gezonde baby, Melia kan haar geluk niet op. Maar dan slaat
het noodlot toe. Ze krijgt een inwendige bloeding, die haar bijna fataal wordt. Melia (43): “Dat zoiets
moois als een geboorte zo verstoord kan worden.”

“Patrick en ik leerden elkaar vier jaar geleden kennen. Ik was 39 jaar en al acht jaar vrijgezel. Het idee dat ik ooit moeder zou worden, had ik laten varen en daar had ik vrede mee. Totdat ik een relatie kreeg met Patrick en de deur naar het vervullen van een kinderwens op een kier kwam te staan.

Vier maanden later was ik zwanger. Mijn zwangerschap verliep voorspoedig, ik voelde me fit en een vruchtwaterpunctie wees uit dat de baby gezond was. Een week na de uitgerekende datum zou
de bevalling in het ziekenhuis worden opgewekt. Om tien uur in de ochtend begonnen de weeën, om zeven uur ’s avonds begon ik met persen. Een uur later werd Mathijs geboren: een flinke jongen
van 8 pond en 55 cm. Op het moment dat hij op mijn buik werd gelegd, begon het buiten keihard te onweren en te stormen.

Misschien was het wel een voorbode voor wat ons te wachten stond.

Ik had naweeën en Mathijs werd meegenomen, gewogen en verzorgd. Ondertussen kwam er bij iedere nawee een golf bloed mee. Dat ging zo snel dat er op een gegeven moment drie man in de kamer stond om het bloed op te dweilen…”

Lees het hele verhaal van Melia in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Heb jij kinderen, en hoe heb je de bevalling(en) ervaren?
 

Plaats een reactie

Heb jij kinderen, en hoe heb je de bevalling(en) ervaren?

    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |