×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Tatjana heeft lipoedeem

Vriendin 33: Tatjana heeft lipoedeem
14.08.2012 - Redactie Vriendin

“Mensen denken dat ik de hele dag door taart eet”


Tatjana (39) is getrouwd met Rob, moeder van Aiden (7) en Caitlin (2) en kampt al jaren met plaatselijke vetophopingen op haar benen. Daardoor heeft ze elke dag pijn en veel moeite met lopen. En ravotten met haar kinderen zit er bijna niet in...

“Mijn leven wordt enorm beperkt door mijn lipoedeem. Ik heb een verstoorde vochthuishouding en een verstoorde vetopslag en kamp daardoor met verschillende lichamelijke klachten. Het lukt me amper mijn dochtertje Caitlin van twee te dragen, terwijl zij zelf de trap nog niet op kan. Iedere ochtend moet ik de lift pakken om Aiden, mijn zoon van zeven, naar zijn klaslokaal te kunnen brengen.

Met een boswandeling doe je mij geen plezier, ik kan geen potje voetballen en moet ‘nee’ verkopen als de kinderen naar het park willen om daar met mij te ravotten. Ik mis zelfs de schooluitvoeringen van Aiden, omdat ouders geacht worden daar te staan en ik kan dat dus niet. Dat zijn de momenten waarop ik heel verdrietig ben en baal van mijn lijf.

Binnenkort gaan we een weekje naar Eurodisney met ons gezin. Ik weet nu al dat ik na één dag slenteren ruimschoots aan mijn taks zit en de bankjes moet opzoeken. Zit ik daar met mijn 39 jaar naast oudere dames die ook moeten uitrusten... Dan voel ik me zó in de steek gelaten door mijn lichaam.”

Lees het hele verhaal van Tatjana in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Heb jij regelmatig last van je lichaam?

Plaats een reactie

Heb jij regelmatig last van je lichaam?

  •  
  •  
  •  
  •  

16Reacties

 • Dit is niet ok!

  marielle14 di 14 aug '12 20:11

  Reactie: Ja, altijd...
  Hoi Tatjana, wil je veel sterkte wensen. Heb zelf na borstkanker ook veel kwalen overgehouden (oa oedeemarm) waardoor ik veel niet meer kan. Het is niet gemakkelijk, ben zelf 44 en voel me ook vaak 85.. Maar we moeten accepteren dat het leven is zoals het is en proberen te genieten van alle mooie dingen die er toch ook nog zijn. Veel plezier in Eurodisney. Marielle
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 16 aug '12 04:29

  Reactie: Ja, vrij regelmatig
  Waarom neem je geen rolstoel mee voor disney?? En regel een doktersverklaring in t Engels. Dan kun je in disney een gehandicapten pas halen. Hoef je niet zo lang in de rij. Je gaat dan naar binnen via de uitgangen. En ze helpen waar nodig. Veel plezier
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |