×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 33: Tatjana heeft lipoedeem

Vriendin 33: Tatjana heeft lipoedeem
14.08.2012 - Redactie Vriendin

“Mensen denken dat ik de hele dag door taart eet”


Tatjana (39) is getrouwd met Rob, moeder van Aiden (7) en Caitlin (2) en kampt al jaren met plaatselijke vetophopingen op haar benen. Daardoor heeft ze elke dag pijn en veel moeite met lopen. En ravotten met haar kinderen zit er bijna niet in...

“Mijn leven wordt enorm beperkt door mijn lipoedeem. Ik heb een verstoorde vochthuishouding en een verstoorde vetopslag en kamp daardoor met verschillende lichamelijke klachten. Het lukt me amper mijn dochtertje Caitlin van twee te dragen, terwijl zij zelf de trap nog niet op kan. Iedere ochtend moet ik de lift pakken om Aiden, mijn zoon van zeven, naar zijn klaslokaal te kunnen brengen.

Met een boswandeling doe je mij geen plezier, ik kan geen potje voetballen en moet ‘nee’ verkopen als de kinderen naar het park willen om daar met mij te ravotten. Ik mis zelfs de schooluitvoeringen van Aiden, omdat ouders geacht worden daar te staan en ik kan dat dus niet. Dat zijn de momenten waarop ik heel verdrietig ben en baal van mijn lijf.

Binnenkort gaan we een weekje naar Eurodisney met ons gezin. Ik weet nu al dat ik na één dag slenteren ruimschoots aan mijn taks zit en de bankjes moet opzoeken. Zit ik daar met mijn 39 jaar naast oudere dames die ook moeten uitrusten... Dan voel ik me zó in de steek gelaten door mijn lichaam.”

Lees het hele verhaal van Tatjana in Vriendin 33 en praat mee op het forum.

Heb jij regelmatig last van je lichaam?

Plaats een reactie

Heb jij regelmatig last van je lichaam?

  •  
  •  
  •  
  •  

16Reacties

 • Dit is niet ok!

  marielle14 di 14 aug '12 20:11

  Reactie: Ja, altijd...
  Hoi Tatjana, wil je veel sterkte wensen. Heb zelf na borstkanker ook veel kwalen overgehouden (oa oedeemarm) waardoor ik veel niet meer kan. Het is niet gemakkelijk, ben zelf 44 en voel me ook vaak 85.. Maar we moeten accepteren dat het leven is zoals het is en proberen te genieten van alle mooie dingen die er toch ook nog zijn. Veel plezier in Eurodisney. Marielle
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 16 aug '12 04:29

  Reactie: Ja, vrij regelmatig
  Waarom neem je geen rolstoel mee voor disney?? En regel een doktersverklaring in t Engels. Dan kun je in disney een gehandicapten pas halen. Hoef je niet zo lang in de rij. Je gaat dan naar binnen via de uitgangen. En ze helpen waar nodig. Veel plezier
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |