×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anita Witzier: "Vroeger was ik extreem onzeker over álles!"

Lees het interview
07.08.2012 -

Anita Witzier (50), presentatrice van Memories, is gek op haar werk. Het romantische KRO-programma gaat deze maand zijn vijftiende seizoen in en Anita staat weer te popelen. Dat is wel eens anders geweest. “Vroeger zou ik dit nooit gedurfd hebben, ik was extreem onzeker. Maar ik heb mezelf over een grens geduwd.”


“In het leven is het belangrijk om zo veel mogelijk zelf aan te gaan en te ervaren, in plaats van blind te varen op adviezen van anderen. Dat neemt niet weg dat ik mezelf regelmatig tegen mijn kinderen hoor zeggen: ‘Let je hier op en denk je daar aan?’ Volkomen zinloos, want zowel Bram, twintig jaar oud, als Julia, vijftien jaar, haalt dan verveeld de schouders op. Tot ze een jaar of twaalf waren, werd er misschien nog naar mij geluisterd, maar daarna werd het anders. Dat snap ik ook wel. Toch zeg ik soms tegen Julia: ‘Lieve schat, ik mag dan oud zijn, ik heb één ding op je voor: ik heb heel veel levenservaring. Doe daar zo nu en dan gewoon je voordeel mee.’ Het is een lastige fase waar ze nu inzit, want als je vijftien bent, verandert er ontzettend veel in je leven.

Wat ik sterk in haar herken, is Julia’s verbale kracht, maar ook haar enorme onzekerheid. Voor mij is dat de enige reden dat ik niet meer snak naar mijn jeugd: die ontzettende onzekerheid, over... alles! Geen idee hebben wie je bent, wat je doet, wat je wilt, wat je kunt. Dat heeft zij ook. Al zie je er niets van, Julia weet dat bijzonder goed te maskeren. Misschien komt ze eerder arrogant over dan onzeker. Ik herken dat, mensen hebben mij ook vaak een ‘ijskonijn’ genoemd. Terwijl ik juist extreem onzeker was en op de middelbare school erg werd gepest."

Lees het hele interview met Anita Witzier in Vriendin 32.

Plaats een reactie

Ben jij een onzeker type?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |