×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anita Witzier: "Vroeger was ik extreem onzeker over álles!"

Lees het interview
07.08.2012 -

Anita Witzier (50), presentatrice van Memories, is gek op haar werk. Het romantische KRO-programma gaat deze maand zijn vijftiende seizoen in en Anita staat weer te popelen. Dat is wel eens anders geweest. “Vroeger zou ik dit nooit gedurfd hebben, ik was extreem onzeker. Maar ik heb mezelf over een grens geduwd.”


“In het leven is het belangrijk om zo veel mogelijk zelf aan te gaan en te ervaren, in plaats van blind te varen op adviezen van anderen. Dat neemt niet weg dat ik mezelf regelmatig tegen mijn kinderen hoor zeggen: ‘Let je hier op en denk je daar aan?’ Volkomen zinloos, want zowel Bram, twintig jaar oud, als Julia, vijftien jaar, haalt dan verveeld de schouders op. Tot ze een jaar of twaalf waren, werd er misschien nog naar mij geluisterd, maar daarna werd het anders. Dat snap ik ook wel. Toch zeg ik soms tegen Julia: ‘Lieve schat, ik mag dan oud zijn, ik heb één ding op je voor: ik heb heel veel levenservaring. Doe daar zo nu en dan gewoon je voordeel mee.’ Het is een lastige fase waar ze nu inzit, want als je vijftien bent, verandert er ontzettend veel in je leven.

Wat ik sterk in haar herken, is Julia’s verbale kracht, maar ook haar enorme onzekerheid. Voor mij is dat de enige reden dat ik niet meer snak naar mijn jeugd: die ontzettende onzekerheid, over... alles! Geen idee hebben wie je bent, wat je doet, wat je wilt, wat je kunt. Dat heeft zij ook. Al zie je er niets van, Julia weet dat bijzonder goed te maskeren. Misschien komt ze eerder arrogant over dan onzeker. Ik herken dat, mensen hebben mij ook vaak een ‘ijskonijn’ genoemd. Terwijl ik juist extreem onzeker was en op de middelbare school erg werd gepest."

Lees het hele interview met Anita Witzier in Vriendin 32.

Plaats een reactie

Ben jij een onzeker type?

    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |