×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Marleen beviel zonder stress en pijn dankzij HypnoBirthing

Vriendin 32: Marleen beviel zonder stress en pijn dankzij HypnoBirthing
07.08.2012 - Redactie Vriendin

“Je kon zelfs niet aan mij zien dat ik een wee had”


Gemakkelijk, comfortabel en (bijna) pijnloos bevallen. HypnoBirthing is dé trend onder zwangere
vrouwen. Ook Marleen (25) koos ervoor bij de geboorte van haar tweede kind: “Na een heftige,
eerste bevalling wist ik, dit wil ik nooit meer meemaken.”

Marleen: “De allereerste foto van Reinier is gemaakt net na zijn geboorte, ik had hem uit het warmwaterbad gehaald. Reinier lag in mijn armen, zijn kleine beentjes die al die tijd in mijn buik aan het trappelen waren, kon ik eindelijk vastpakken. Op de foto zie ik vooral de verwondering op mijn gezicht, geen stress of uitputting. De foto herinnert mij aan de oerkracht die ik tijdens de bevalling in mijzelf voelde en de complete ontspannenheid en rust die ik bij Reiniers geboorte ervoer. Dat ik zo relaxed zou zijn bij de bevalling van mijn tweede kindje had ik nooit verwacht. Toch was het mogelijk, door HypnoBirthing.

Lees het hele verhaal van Marleen in Vriendin 32 of praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Denk je dat HypnoBirthing wat voor jou zou zijn?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 13 aug '12 13:07

  Reactie: Ja, het lijkt me een heerlijke manier van bevallen
  Ik ben ook bij mijn tweede bevallen mbv Hypnobirthing, in een bevalvad. En ook bij mij verliep de bevalling snel en voorspoeding (binnen 6 uur) en was het heel goed vol te houden. Het was veel minder heftig dan bij mijn eerste, de verticale houding in het bevalbad was veel fijner dan die op mijn rug in bed, vooral tijdens de persweeen. Ik kan het iedereen aanraden! Door het maanden oefenen van ontspanning kun je dit heel gemakkelijk tijdens de bevalling oproepen, zeker als je partner of bijv een Doula je hierbij helpt. Daardoor wordt de bevalling gewoon fijn ipv die intense pijnbeleving die het voor velen is. Mijn eerste bevalling was goed te doen, maar pijnlijk. De tweede met hypnobirting prima en fijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingridjetten ma 13 aug '12 16:20

  Reactie: Ja, het lijkt me een heerlijke manier van bevallen
  Als hypnobirthing docent kan ik dit artikel zeer zeker bevestigen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingridjetten ma 13 aug '12 16:23

  Reactie: Ja, het lijkt me een heerlijke manier van bevallen
  als hypnobirthing docent kan ik dit artikel helemaal bevestigen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |