×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Marleen beviel zonder stress en pijn dankzij HypnoBirthing

Vriendin 32: Marleen beviel zonder stress en pijn dankzij HypnoBirthing
07.08.2012 - Redactie Vriendin

“Je kon zelfs niet aan mij zien dat ik een wee had”


Gemakkelijk, comfortabel en (bijna) pijnloos bevallen. HypnoBirthing is dé trend onder zwangere
vrouwen. Ook Marleen (25) koos ervoor bij de geboorte van haar tweede kind: “Na een heftige,
eerste bevalling wist ik, dit wil ik nooit meer meemaken.”

Marleen: “De allereerste foto van Reinier is gemaakt net na zijn geboorte, ik had hem uit het warmwaterbad gehaald. Reinier lag in mijn armen, zijn kleine beentjes die al die tijd in mijn buik aan het trappelen waren, kon ik eindelijk vastpakken. Op de foto zie ik vooral de verwondering op mijn gezicht, geen stress of uitputting. De foto herinnert mij aan de oerkracht die ik tijdens de bevalling in mijzelf voelde en de complete ontspannenheid en rust die ik bij Reiniers geboorte ervoer. Dat ik zo relaxed zou zijn bij de bevalling van mijn tweede kindje had ik nooit verwacht. Toch was het mogelijk, door HypnoBirthing.

Lees het hele verhaal van Marleen in Vriendin 32 of praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Denk je dat HypnoBirthing wat voor jou zou zijn?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 13 aug '12 13:07

  Reactie: Ja, het lijkt me een heerlijke manier van bevallen
  Ik ben ook bij mijn tweede bevallen mbv Hypnobirthing, in een bevalvad. En ook bij mij verliep de bevalling snel en voorspoeding (binnen 6 uur) en was het heel goed vol te houden. Het was veel minder heftig dan bij mijn eerste, de verticale houding in het bevalbad was veel fijner dan die op mijn rug in bed, vooral tijdens de persweeen. Ik kan het iedereen aanraden! Door het maanden oefenen van ontspanning kun je dit heel gemakkelijk tijdens de bevalling oproepen, zeker als je partner of bijv een Doula je hierbij helpt. Daardoor wordt de bevalling gewoon fijn ipv die intense pijnbeleving die het voor velen is. Mijn eerste bevalling was goed te doen, maar pijnlijk. De tweede met hypnobirting prima en fijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingridjetten ma 13 aug '12 16:20

  Reactie: Ja, het lijkt me een heerlijke manier van bevallen
  Als hypnobirthing docent kan ik dit artikel zeer zeker bevestigen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ingridjetten ma 13 aug '12 16:23

  Reactie: Ja, het lijkt me een heerlijke manier van bevallen
  als hypnobirthing docent kan ik dit artikel helemaal bevestigen.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |