×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: Carola geeft oude manegepaarden een fijn pensioen

Lees het verhaal van Carola
07.08.2012 - Redactie Vriendin

“De slacht na een leven hard werken, dat kan toch niet?”


Toen Carola’s favoriete paard op de manege opeens verdwenen was, bleek dat hij zonder pardon was afgemaakt ‘omdat hij niet meer functioneerde’. Het brak haar hart en ze besloot een stichting op te zetten die paarden een mooie oude dag geeft.

Carola (34): “Ik had tot mijn 23e niet zoveel met paarden. Maar ik kreeg van mijn toenmalige vriend een proefles paardrijden cadeau en was meteen verkocht. Dat zo’n groot dier je toelaat op z’n rug en zo lief is voor je, raakte mij.

Na die ene proefles was ik wekelijks op de manege te vinden. Ik leerde rijden op Joost, een braaf beginnerspaard. Maar ineens was Joost nergens meer te bekennen. Ik kreeg te horen dat hij tijdelijk in de wei stond en rust kreeg, omdat hij last had van zijn benen. Nietsvermoedend gooide ik iedere keer als ik op stal was een wortel in zijn bak. Drie weken later kwam ik achter de waarheid. Joost stond helemaal niet in de wei, maar was naar de slacht gebracht, omdat hij niet meer kon functioneren als manegepaard. Dat was de dank voor al zijn harde werken… Ik was totaal overstuur. Ik kon maar niet begrijpen waarom zo’n lief paard zo’n rottig einde kreeg. Er moest een oudedagvoorziening voor manegepaarden komen, besloot ik.

Lees het hele verhaal van Carola in Vriendin 32 of praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Ben jij een dierenvriend?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  loura.vanwingerden zo 25 nov '12 14:48

  Reactie: Ja, ik ben gek op dieren!
  ik ben meteen kat in de wieg geboren. ook nu heb ik 2 honden,1 kat, 10 kanaries, 12 vissen
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |