×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 32: De dertigjarige zoon van Marije wil het huis nog steeds niet uit

Lees het verhaal van Marije
07.08.2012 - Redactie Vriendin

“Hij gaat pas weg als hij gaat trouwen, zegt hij”


Jurgen (30), de zoon van Marije (52), weigert al jaren om op zichzelf te gaan wonen. Hij vindt het wel makkelijk dat zijn moeder nog voor hem zorgt en dat baart haar ernstige zorgen. Nu heeft Marije samen met haar man besloten dat hij na de zomer het huis uit moet.

Marije: “Ik heb altijd gedacht dat Jurgen op kamers zou gaan wonen als hij met zijn studie zou beginnen, net als mijn twee meiden. De jongste, Kim (25), woont al vier jaar op zichzelf en de middelste, Astrid (28), woont nu twee jaar samen met haar vriend en woonde daarvoor ook al vijf jaar op kamers. Maar Jurgen maakt op geen enkele wijze aanstalten om te vertrekken. En dat vind ik onbegrijpelijk.

Lees het hele verhaal van Marije in Vriendin 32 of praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Wonen jouw kinderen nog thuis?

  •  
  •  
  •  

21Reacties

 • Dit is niet ok!

  kweijkamp wo 8 aug '12 09:05

  Reactie: Ja, en dat vind ik erg gezellig!
  ik heb 2 zoons van 24 en 21 en die wonen ook nog steeds thuis , ik vind het super gezellig maar er zijn wel grenzen
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 8 aug '12 09:08

  Reactie: Ja, en dat vind ik erg gezellig!
  heb ook tot 30 jaar thuisgewoon,had het thuis altijd heel gezellig en had ook leuke moderne ouders,heb er helemaal geen spijt van hoor zou het zo over doen,had toen wel een aardig spaarcentje en kon toen mijn huisje helemaal inrichten hoe ik het zelf wou hebben.en toen ik thuis woonde maakte ik mooie vakanties daar heb je wel geld voor als je geen vaste lasten hebt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marielle.dekker wo 8 aug '12 09:28

  Reactie: Ja, en dat vind ik erg gezellig!
  Mijn dochtertje is nog veel te jong! (5), maar met 30 jaar zou je zeggen wel op je zelf te willen! En anders inderdaad wel stimuleren! Get a life!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jenny* wo 8 aug '12 10:48

  Reactie: Ja, en dat vind ik erg gezellig!
  Wat een afknapper voor vrouwen, althans wel voor mij. Mijn zoontje woont nog thuis, maar die is ook nog maar 4 maanden oud, haha. Een man die niet weet wat het is om zelfstandig te zijn en van het ene gespreide bedje in het andere wil... hij heeft nog veel te leren want een eventuele partner is niet zoals 'mama' want de tegenwoordige vrouw verwacht een man die meehlept in het huishouden hoe leer je zoiets? Juist, door op jezelf te gaan.. Dus ik zou zeggen, na de zomer er uit en laat het hem zelf maar ervaren.
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |