×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Jongetje in een jurkje?

Straatvraag
08.08.2012 -

In Denemarken is de driejarige Herbert het gesprek van de dag. Hij draagt graag jurkjes, maar sommige ouders vinden dit niet kunnen, stond er eind juli in de Telegraaf. Wat vind jij ervan dat het jongetje van zijn ouders in een jurkje naar school mag?


 

 

Judy (52): “Het is prima als ouders dat doen. Als je dit gaat tegenhouden, beschadig je de persoonlijkheid van je kind. Als jongens vaker in een jurk gekleed gaan, omdat zij dit willen, wordt het steeds normaler en valt het minder op!”

Mientje (51): “Ik vind dat ouders dit zelf moeten weten. Misschien blijkt later wel dat de jongen in een verkeerd lichaam geboren is. Ik vind het goed dat dit onderwerp steeds beter bespreekbaar wordt.”

Martien (37): “Als de jongen zelf graag een jurkje aan wil, dan mag dat. Ik heb zelf ook een zoontje, hij is zeventien maanden en houdt op dit moment erg van roze dingetjes. Maar dat maakt mij echt niet uit.

Wat vind jij?

Plaats een reactie

Wat vind jij ervan dat het jongetje van zijn ouders in een jurkje naar school mag?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  TonnyJ do 9 aug '12 11:25

  Reactie: Ach, waarom niet?
  Wij willen dat alles bespreekbaar is in de wereld en dat alles moet kunnen, waarom zo iets onschuldigs als een jongen met een jurk dan niet. Er zijn veel ergere dingen waar de halve wereld zich niets van aantrekt, dus laat dat ventje lekker met rust.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 12 aug '12 23:26

  Reactie: Dat moeten de ouders beslissen
  Wat een lastige straatvraag zeg! Kijk zolang dat kindje nog zo klein is, is het geen probleem. Maar ik ben wel bang als hij ouder wordt dat hij er dan mee geplaagd zal worden. Maar denk aan de andere kant ook wel, dat het heel goed mogelijk is dat het mannetje in een verkeerd lichaam is geboren! En dat is alleen maar heel vervelend, en dan zal hij nog een lange weg af te leggen hebben om echt gelukkig te worden. Nu hij zo klein is, heeft hij Er natuurlijk nog geen last van. Maar ik hoop dat hij gelukkig mag worden, jongen of meisje!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lekkerniets di 14 aug '12 18:01

  Reactie: Ach, waarom niet?
  Als een jongetje dat wil moet dit kunnen vind ik. Vaak wordt het door de media en mensen om je heen niet gemakkelijk gemaakt, omdat ze vaak bevooroordeeld zijn. Dan vindt ik het juist knap van ouders om naar de behoefte van het kind te luisteren. Daar moet juist bewondering voor zijn in plaats van afkeuring.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  John1946 vr 31 aug '12 21:30

  Reactie: Ach, waarom niet?
  Tja, terwijl ik hier dan zit met leuk setje (bh en slip) en dames jeans met toch voruwelijke accenten denk ik was het in mijn jeugd maar gemakkelijker geweest. Probeer te beseffen dat wat je je kind misschien probeert te ontzeggen uit ouderlijke zorg tot een leven vol pijn kan leiden
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |