×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Straatvraag - Jongetje in een jurkje?

Straatvraag
08.08.2012 -

In Denemarken is de driejarige Herbert het gesprek van de dag. Hij draagt graag jurkjes, maar sommige ouders vinden dit niet kunnen, stond er eind juli in de Telegraaf. Wat vind jij ervan dat het jongetje van zijn ouders in een jurkje naar school mag?


 

 

Judy (52): “Het is prima als ouders dat doen. Als je dit gaat tegenhouden, beschadig je de persoonlijkheid van je kind. Als jongens vaker in een jurk gekleed gaan, omdat zij dit willen, wordt het steeds normaler en valt het minder op!”

Mientje (51): “Ik vind dat ouders dit zelf moeten weten. Misschien blijkt later wel dat de jongen in een verkeerd lichaam geboren is. Ik vind het goed dat dit onderwerp steeds beter bespreekbaar wordt.”

Martien (37): “Als de jongen zelf graag een jurkje aan wil, dan mag dat. Ik heb zelf ook een zoontje, hij is zeventien maanden en houdt op dit moment erg van roze dingetjes. Maar dat maakt mij echt niet uit.

Wat vind jij?

Plaats een reactie

Wat vind jij ervan dat het jongetje van zijn ouders in een jurkje naar school mag?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  TonnyJ do 9 aug '12 11:25

  Reactie: Ach, waarom niet?
  Wij willen dat alles bespreekbaar is in de wereld en dat alles moet kunnen, waarom zo iets onschuldigs als een jongen met een jurk dan niet. Er zijn veel ergere dingen waar de halve wereld zich niets van aantrekt, dus laat dat ventje lekker met rust.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 12 aug '12 23:26

  Reactie: Dat moeten de ouders beslissen
  Wat een lastige straatvraag zeg! Kijk zolang dat kindje nog zo klein is, is het geen probleem. Maar ik ben wel bang als hij ouder wordt dat hij er dan mee geplaagd zal worden. Maar denk aan de andere kant ook wel, dat het heel goed mogelijk is dat het mannetje in een verkeerd lichaam is geboren! En dat is alleen maar heel vervelend, en dan zal hij nog een lange weg af te leggen hebben om echt gelukkig te worden. Nu hij zo klein is, heeft hij Er natuurlijk nog geen last van. Maar ik hoop dat hij gelukkig mag worden, jongen of meisje!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lekkerniets di 14 aug '12 18:01

  Reactie: Ach, waarom niet?
  Als een jongetje dat wil moet dit kunnen vind ik. Vaak wordt het door de media en mensen om je heen niet gemakkelijk gemaakt, omdat ze vaak bevooroordeeld zijn. Dan vindt ik het juist knap van ouders om naar de behoefte van het kind te luisteren. Daar moet juist bewondering voor zijn in plaats van afkeuring.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  John1946 vr 31 aug '12 21:30

  Reactie: Ach, waarom niet?
  Tja, terwijl ik hier dan zit met leuk setje (bh en slip) en dames jeans met toch voruwelijke accenten denk ik was het in mijn jeugd maar gemakkelijker geweest. Probeer te beseffen dat wat je je kind misschien probeert te ontzeggen uit ouderlijke zorg tot een leven vol pijn kan leiden
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |