×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 31: Karin en Inge vervullen wensen van chronisch zieken

Karin en Inge vervullen wensen van chronisch zieken
31.07.2012 - Redactie Vriendin

“Wij maken de onmogelijkste wensen waar."


De vriendinnen Karin (30) en Inge (30) wilden allebei naast hun fulltime baan iets voor anderen doen. Nu, twee jaar later, laten ze in hun vrije tijd de wensen van kinderen en volwassenen met een chronische ziekte uitkomen. “Het is voor ons een kleine moeite.”

Karin: “Ik zocht naar vrijwilligerswerk in de omgeving van Utrecht en kwam uit bij wensstichting Oppepper4all, die wensen vervult van mensen met een chronische ziekte. Activiteiten bedenken, dingen regelen: dat leek me echt iets voor mij! Ik ben goed in dingen regelen en contacten leggen. Ik ging op gesprek en sinds twee jaar ben ik wensvervuller. Ik vind het heel bijzonder om iets wat onmogelijk lijkt voor elkaar te krijgen en te weten dat je iemand daar een enorm plezier mee doet.”

De stichting is altijd op zoek naar mensen die willen helpen. Je kunt geld doneren, een wensdag adopteren, je opgeven als vrijwilliger of een dienst aanbieden. Kijk op www.deoppepper.nl hoe jij kunt helpen.

Lees Karins verhaal in Vriendin 31 en praat mee op het forum.

Wat vind jij van vrijwilligerswerk?
 

Plaats een reactie

Wat vind jij van vrijwilligerswerk?

  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  juffrouw wo 1 aug '12 17:36

  Reactie: Ik vind vrijwilligerswerk...
  leerzaam, gezellig en leuk om te doen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 6 aug '12 11:13

  Reactie: Ik vind vrijwilligerswerk...
  Is leuk om het te doen ,en nuttig voor de maatschapij
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Djudy wo 26 sep '12 16:56

  Reactie: Ik vind vrijwilligerswerk...
  een geweldige optie voor mensen die na ziekte weer willen starten met werk. Zo zit je nergens aan vast en kun je rustig wennen aan het werkritme zonder nadelige (financiële) gevolgen.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |