×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 30: Doriens zoontje raakte ernstig verbrand bij een operatie

Vriendin 30: Doriens zoontje raakte ernstig verbrand bij een operatie
24.07.2012 - Redactie Vriendin

Dorien: 'Je baby zo veel pijn zien lijden, is vreselijk’


Het zoontje van Dorien (34) liep brandwonden op tijdens een relatief simpele operatie in het ziekenhuis, door een fout van de artsen. Dorien en haar man spanden een tuchtzaak aan.

De operatie zelf was goed gegaan, vertelden ze ons. ‘Maar er is iets misgegaan met de warmtedeken, waardoor Yanniek brandwonden heeft opgelopen.’ Wat er precies aan de hand was, wisten ze op dat moment niet, maar zeker was dat de brandwonden eerste-, tweede- en derdegraads waren. Ik raakte helemaal de kluts kwijt. Op de achtergrond hoorde ik Yanniek kríjsen van de pijn.

Lees Doriens verhaal in Vriendin 30 en praat mee op het forum.

 

Plaats een reactie

Vind jij het acceptabel dat er in ziekenhuizen 'menselijke fouten' worden gemaakt?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  qwertyqwert di 24 jul '12 20:43

  Reactie: Daar ben ik nog niet helemaal over uit...
  Net als iedereen zou ik willen dat er geen fouten worden gemaakt, maar als er dan toch fouten worden gemaakt zou ik graag zien dat dit zonder dralen wordt toegegeven. Nu is het nog altijd zo dat er volledige doofpot commissies aan de slag gaan om elke vorm van aansprakelijkheid proberen te vermijden.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  juffrouw wo 25 jul '12 16:45

  Reactie: Daar ben ik nog niet helemaal over uit...
  fouten maken is menselijk. Medische fouten (helaas) ook. Vaak zijn de medische fouten ook niet terug te draaien. Hierin ben ik het met Marielle eens dat de artsen en/of ziekenhuis het ook moeten toegeven dat ze een fout hebben gemaakt en dat ze alles maar zo snel mogelijk in de doofpot willen stoppen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 29 jul '12 11:26

  Reactie: Daar ben ik nog niet helemaal over uit...
  jammer genoeg kan elk mens fouten maken
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |