×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Patricia kreeg een gratis vakantie van de Vakantiebank

17.07.2012 - Redactie Vriendin

“Voor het eerst kunnen mijn kinderen met vakantie”


Patricia (31) en haar gezin konden jarenlang geen extra kosten maken vanwege de enorme schulden die ze hadden. “Ik vulde het ene gat met het andere. Ik dacht steeds: volgende maand zet ik wel wat geld opzij, dan komt het goed...”

Patricia en haar man Ed (38) kregen eind juni een vakantie aangeboden door de Vakantiebank. Dit is een stichting die het voor mensen met grote financiële problemen mogelijk maakt er toch een keer tussenuit te gaan. Ook deze zomer zal de Vakantiebank honderden gezinnen een vakantie cadeau doen. Patricia en Ed verbleven samen met hun kinderen Gabriela (11), Michaela (8) en de tweeling Aaron en Rico (6) in een chalet aan de Zeeuwse kust. Het was de eerste keer dat ze er met het hele gezin een paar dagen tussenuit konden. Door een flinke schuld leven ze van een zeer minimaal inkomen en zitten leuke dingen als uitstapjes en vakanties er niet in. Patricia: “We moeten rondkomen van tachtig euro per week, met z’n zessen. Gelukkig krijgen we iedere vrijdag een tas met boodschappen van de Voedselbank, maar zelfs dan is het bijna niet te doen.

Lees Patricia's verhaal in Vriendin 29.

Weet jij hoe het is om elke week rond te komen van zo weinig geld?

Plaats een reactie

73Reacties

 • Dit is niet ok!

  lipje di 17 jul '12 19:31

  ja dat weet ik ben met een dikke schuld achter gelaten door mijn ex en helaas zit mijn dochter momenteel hetzelfde.ik ben er gelukkig goed doorheen gerold hopelijk komt het voor mijn dochter ook snel goed.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 jul '12 12:26

  Ik vind het prachtig hoor die gratis vakantie. Maar er zijn zoveel gezinnen die niet in de schulden zitten die ook al jaren niet op vakantie kunnen. Maar die komen nergens voor in aanmerking.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   lalitalola do 19 jul '12 02:15

   ik ben voor het eerst met ons gezin mijn dochter is nu 8 op vakantie geweest (camping) maar heb er veel voor moeten laten!

  • Dit is niet ok!

   Mikky3kids zo 9 dec '12 13:14

   Ja juist! Daar kan ik boos over worden. Ik zit niet in de schulden en doe er alles aan om dat ook zo te houden. Maar ik kan ook al jaren niet op vakantie omdat ik het geld er niet voor heb.

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 jul '12 14:31

  ook ik snap het helemaal....wij zitten in het zelfde schuitje maar hebben helaas minder te besteden met ons 6 en wij moeten rondkomen van 60,- per week met onze 4 kinderen en krijgen helaas geen voedselbank ...dus wij zien het er maar we blijven gelukkig positief en zijn hele creatief geworden met eten
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 jul '12 16:44

  niet best !! het lijkt mij vreselijk om zo te moeten leven !!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lalitalola do 19 jul '12 02:10

  Ik weet wat je doormaakt wij hebben 3 jaar in de schuldsanering gezeten hadden ongeveer 90 euro voor 3 personen geen recht op voedselbank dus! en ook geen vakantie of wat dan ook ! Best zwaar gehad maar ben blij dat we het zo hebben gedaan ! we zijn schuldenvrij en weten nu heel goed wat alles kost !
  Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |