×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 29: Patricia kreeg een gratis vakantie van de Vakantiebank

17.07.2012 - Redactie Vriendin

“Voor het eerst kunnen mijn kinderen met vakantie”


Patricia (31) en haar gezin konden jarenlang geen extra kosten maken vanwege de enorme schulden die ze hadden. “Ik vulde het ene gat met het andere. Ik dacht steeds: volgende maand zet ik wel wat geld opzij, dan komt het goed...”

Patricia en haar man Ed (38) kregen eind juni een vakantie aangeboden door de Vakantiebank. Dit is een stichting die het voor mensen met grote financiële problemen mogelijk maakt er toch een keer tussenuit te gaan. Ook deze zomer zal de Vakantiebank honderden gezinnen een vakantie cadeau doen. Patricia en Ed verbleven samen met hun kinderen Gabriela (11), Michaela (8) en de tweeling Aaron en Rico (6) in een chalet aan de Zeeuwse kust. Het was de eerste keer dat ze er met het hele gezin een paar dagen tussenuit konden. Door een flinke schuld leven ze van een zeer minimaal inkomen en zitten leuke dingen als uitstapjes en vakanties er niet in. Patricia: “We moeten rondkomen van tachtig euro per week, met z’n zessen. Gelukkig krijgen we iedere vrijdag een tas met boodschappen van de Voedselbank, maar zelfs dan is het bijna niet te doen.

Lees Patricia's verhaal in Vriendin 29.

Weet jij hoe het is om elke week rond te komen van zo weinig geld?

Plaats een reactie

73Reacties

 • Dit is niet ok!

  lipje di 17 jul '12 19:31

  ja dat weet ik ben met een dikke schuld achter gelaten door mijn ex en helaas zit mijn dochter momenteel hetzelfde.ik ben er gelukkig goed doorheen gerold hopelijk komt het voor mijn dochter ook snel goed.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 jul '12 12:26

  Ik vind het prachtig hoor die gratis vakantie. Maar er zijn zoveel gezinnen die niet in de schulden zitten die ook al jaren niet op vakantie kunnen. Maar die komen nergens voor in aanmerking.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   lalitalola do 19 jul '12 02:15

   ik ben voor het eerst met ons gezin mijn dochter is nu 8 op vakantie geweest (camping) maar heb er veel voor moeten laten!

  • Dit is niet ok!

   Mikky3kids zo 9 dec '12 13:14

   Ja juist! Daar kan ik boos over worden. Ik zit niet in de schulden en doe er alles aan om dat ook zo te houden. Maar ik kan ook al jaren niet op vakantie omdat ik het geld er niet voor heb.

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 jul '12 14:31

  ook ik snap het helemaal....wij zitten in het zelfde schuitje maar hebben helaas minder te besteden met ons 6 en wij moeten rondkomen van 60,- per week met onze 4 kinderen en krijgen helaas geen voedselbank ...dus wij zien het er maar we blijven gelukkig positief en zijn hele creatief geworden met eten
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 18 jul '12 16:44

  niet best !! het lijkt mij vreselijk om zo te moeten leven !!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lalitalola do 19 jul '12 02:10

  Ik weet wat je doormaakt wij hebben 3 jaar in de schuldsanering gezeten hadden ongeveer 90 euro voor 3 personen geen recht op voedselbank dus! en ook geen vakantie of wat dan ook ! Best zwaar gehad maar ben blij dat we het zo hebben gedaan ! we zijn schuldenvrij en weten nu heel goed wat alles kost !
  Reageer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |