×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: Linda (38) heeft een zonneallergie, lichttherapie hielp haar

Door lichttherapie kan Linda voor het eerst in jaren weer onbezorgd naar buiten als de zon schijnt.
03.07.2012 - Redactie Vriendin

De meeste mensen worden vrolijk als de zon gaat schijnen. Maar Linda heeft een hevige vorm van zonneallergie. Ze ging de jeuk, bultjes en schaamte te lijf met lichttherapie en contact met lotgenoten: “Door te praten over mijn allergie, is mijn aandoening minder zwaarbeladen geworden.”


“Dankzij lichttherapie kan ik weer genieten van de zon.”

Linda: “Afgelopen weekend was ik met mijn man Paul en mijn zoon Brandon op Ameland. Het was zonnig en ik heb zelfs een uurtje op het strand gelegen. Een jaar geleden was dat ondenkbaar, dan zou ik bij een weersverwachting van minimaal twintig graden binnen blijven. Een terrasje pakken, naar het strand gaan of buiten een waterballonnengevecht houden met mijn zoon, waren door mijn zonneallergie allang verleden tijd. De geringste blootstelling aan zonlicht bezorgde mij blaasjes, ontstekingen en jeuk over mijn hele lichaam. Ik ben er lang ongelukkig om geweest: hoe kon ik een normaal leven leiden met een zonneallergie? Totdat ik positieve verhalen hoorde van lotgenoten en weer leerde genieten van de zon, dankzij lichttherapie. Dit weekend merkte ik het effect van mijn maandenlange lichttherapie, want voor het eerst sinds veertien jaar had ik nergens last van.”

Lees Linda's verhaal in Vriendin 27.

Zit jij graag in de zon? Praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  minette.holwerda wo 4 jul '12 11:45

  denk dat ik me ook maar eens ga verdiepen in lichttherapie.. wat het kost enzo en of het vergoed word... zit elk jaar weer onder de blaasjes, wat inmiddels allemaal lelijke witte littekens zijn geworden.. geen zin om over 20 jaar een saaie huismus te zijn.. wil als ik kinderen krijg gewoon met ze naar het strand enzo kunnen gaan, zonder te verrekken van de jeuk, en het gevoel alsof er naalden in me worden gestoken als ik probeer af te koelen in het water,,
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yvonne.kassenberg zo 8 jul '12 10:24

  Hoi Linda Wat goed dat je je verhaal hebt gedaan, zo kun je misschien weer andere mensen helpen, het ga je goed en je blijft mijn favoriete bus chauffeuse hopelijk zien we elkaar gauw weer.
  Reageer!
3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |