×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: Linda (38) heeft een zonneallergie, lichttherapie hielp haar

Door lichttherapie kan Linda voor het eerst in jaren weer onbezorgd naar buiten als de zon schijnt.
03.07.2012 - Redactie Vriendin

De meeste mensen worden vrolijk als de zon gaat schijnen. Maar Linda heeft een hevige vorm van zonneallergie. Ze ging de jeuk, bultjes en schaamte te lijf met lichttherapie en contact met lotgenoten: “Door te praten over mijn allergie, is mijn aandoening minder zwaarbeladen geworden.”


“Dankzij lichttherapie kan ik weer genieten van de zon.”

Linda: “Afgelopen weekend was ik met mijn man Paul en mijn zoon Brandon op Ameland. Het was zonnig en ik heb zelfs een uurtje op het strand gelegen. Een jaar geleden was dat ondenkbaar, dan zou ik bij een weersverwachting van minimaal twintig graden binnen blijven. Een terrasje pakken, naar het strand gaan of buiten een waterballonnengevecht houden met mijn zoon, waren door mijn zonneallergie allang verleden tijd. De geringste blootstelling aan zonlicht bezorgde mij blaasjes, ontstekingen en jeuk over mijn hele lichaam. Ik ben er lang ongelukkig om geweest: hoe kon ik een normaal leven leiden met een zonneallergie? Totdat ik positieve verhalen hoorde van lotgenoten en weer leerde genieten van de zon, dankzij lichttherapie. Dit weekend merkte ik het effect van mijn maandenlange lichttherapie, want voor het eerst sinds veertien jaar had ik nergens last van.”

Lees Linda's verhaal in Vriendin 27.

Zit jij graag in de zon? Praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  minette.holwerda wo 4 jul '12 11:45

  denk dat ik me ook maar eens ga verdiepen in lichttherapie.. wat het kost enzo en of het vergoed word... zit elk jaar weer onder de blaasjes, wat inmiddels allemaal lelijke witte littekens zijn geworden.. geen zin om over 20 jaar een saaie huismus te zijn.. wil als ik kinderen krijg gewoon met ze naar het strand enzo kunnen gaan, zonder te verrekken van de jeuk, en het gevoel alsof er naalden in me worden gestoken als ik probeer af te koelen in het water,,
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yvonne.kassenberg zo 8 jul '12 10:24

  Hoi Linda Wat goed dat je je verhaal hebt gedaan, zo kun je misschien weer andere mensen helpen, het ga je goed en je blijft mijn favoriete bus chauffeuse hopelijk zien we elkaar gauw weer.
  Reageer!
Juliëtte en haar moeder Bep kregen allebei leukemie

23.11.2017 - Juliëtte (36) en haar moeder Bep (75) kregen allebei leukemie, hun overlevingskansen waren erg klein. Het is een wonder te noemen dat ze er allebei nog zijn. “We weten nu dat het leven plots een heel andere wending kan nemen. Daarom genieten we enorm van elkaar.”

Lees meer!
Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |