×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: In een half jaar tijd ging Elise (12) van 94 kilo naar een gezond gewicht.

Elise (12) viel af en heeft haar zelfvertrouwen weer terug!
03.07.2012 - Redactie Vriendin

Elise (12) woog een jaar geleden nog 94 kilo. Om van haar obesitas af te komen, volgde ze met het hele gezin een schema om meer te bewegen en minder te eten. "Zonder al die kilo's, voel ik mezelf weer mooi...


Moeder Armanda (37) en Elise raakten samen flink wat kilo’s kwijt. Dat neemt niet weg dat het aantal kinderen dat te veel weegt in ons land echt een bron van zorg is. Armanda (37) herkent dat. Haar dochter Elise (12) had een tijd lang extreem overgewicht. “De schooldokter gaf vorig jaar aan dat Elise te veel woog. Ik wist dat wel, want in de loop der tijd zag ik haar steeds zwaarder worden. Maar ik worstelde met de vraag hoe ik dat onderwerp bij haar moest aankaarten. Ik was bang dat ze zou doorslaan in lijnen door juist de verkeerde dingen achterwege te laten, als ik zei dat ze af moest vallen. En ik geloofde heel sterk dat de wil om iets aan het overgewicht te doen vanuit haarzelf moest komen.”

In Vriendin 27 vertelt Armanda, de moeder van Elise, heel het verhaal...

Wat vind jij van obesitas bij kinderen? Praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  yootje73 wo 4 jul '12 15:59

  Elise....ik heb het verhaal in de Vriendin gelezen. Ik wil je bij deze laten weten dat je een KANJER bent Het is ontzettend knap wat jij op jonge leeftijd hebt gedaan, iets waar oudere mensen erg veel moeite en problemen mee hebben! Ik wens je heel veel succes en ik hoop echt van harte dat je nooit meer dik hoeft te zijn, want ik weet uit ervaring wat een ellende en vervelende dingen dat met zich meebrengt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yvonne.kassenberg zo 8 jul '12 10:33

  Ik heb respect voor je en wens je veel geluk met alles wat je doet.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |