×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 27: In een half jaar tijd ging Elise (12) van 94 kilo naar een gezond gewicht.

Elise (12) viel af en heeft haar zelfvertrouwen weer terug!
03.07.2012 - Redactie Vriendin

Elise (12) woog een jaar geleden nog 94 kilo. Om van haar obesitas af te komen, volgde ze met het hele gezin een schema om meer te bewegen en minder te eten. "Zonder al die kilo's, voel ik mezelf weer mooi...


Moeder Armanda (37) en Elise raakten samen flink wat kilo’s kwijt. Dat neemt niet weg dat het aantal kinderen dat te veel weegt in ons land echt een bron van zorg is. Armanda (37) herkent dat. Haar dochter Elise (12) had een tijd lang extreem overgewicht. “De schooldokter gaf vorig jaar aan dat Elise te veel woog. Ik wist dat wel, want in de loop der tijd zag ik haar steeds zwaarder worden. Maar ik worstelde met de vraag hoe ik dat onderwerp bij haar moest aankaarten. Ik was bang dat ze zou doorslaan in lijnen door juist de verkeerde dingen achterwege te laten, als ik zei dat ze af moest vallen. En ik geloofde heel sterk dat de wil om iets aan het overgewicht te doen vanuit haarzelf moest komen.”

In Vriendin 27 vertelt Armanda, de moeder van Elise, heel het verhaal...

Wat vind jij van obesitas bij kinderen? Praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  yootje73 wo 4 jul '12 15:59

  Elise....ik heb het verhaal in de Vriendin gelezen. Ik wil je bij deze laten weten dat je een KANJER bent Het is ontzettend knap wat jij op jonge leeftijd hebt gedaan, iets waar oudere mensen erg veel moeite en problemen mee hebben! Ik wens je heel veel succes en ik hoop echt van harte dat je nooit meer dik hoeft te zijn, want ik weet uit ervaring wat een ellende en vervelende dingen dat met zich meebrengt
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  yvonne.kassenberg zo 8 jul '12 10:33

  Ik heb respect voor je en wens je veel geluk met alles wat je doet.
  Reageer!
Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

17.10.2017 - Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”

Lees meer!
Blijf bakken

16.10.2017 - Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Lees meer!
9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

16.10.2017 - Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.

Lees verder
Oplossing puzzel 31: eisprong

12.10.2017 - Winnaars van een vakantieweekend bij Topparken Résidence Valkenburg. t.w.v. € 445,- zijn...

Lees verder
Waar te koop (Vriendin 41)

12.10.2017 - Wil je weten waar je de kleding, schoenen, make-up of andere producten uit Vriendin kunt kopen? We hebben de verkoopinformatie voor je verzameld. Klik door naar de website van het merk om een winkel of webshop te vinden.

Lees meer!

1

Marion en Cindy helpen nabestaanden na medische fouten

11.10.2017 - Marion (37) en Cindy (44) verloren allebei een ouder na een medische blunder. Samen begonnen ze een stichting om anderen bij te staan die hetzelfde overkomt. “Artsen kunnen fouten maken, het zijn mensen. Maar als het gebeurt, kom er dan voor uit. Ga in gesprek met de nabestaanden.”

Lees meer!
Felicia is 27 jaar ouder dan haar vriend Nick

11.10.2017 - Toen Felicia (50) Nick (23) ontmoette, dacht ze meteen: wat een leuke jongen. De vonk sloeg over en sinds twee jaar hebben ze een relatie. Hun leeftijdsverschil van 27 jaar speelt nauwelijks een rol. “Alleen met triviant heeft hij soms nog nooit van gebeurtenissen gehoord.”

Lees meer!
Margaret (37) ‘Ik snoep stiekem van de ritalin van mijn dochter’

10.10.2017 - Margaret (37) is getrouwd, moeder van drie kinderen en heeft een pittige baan. Ruim een half jaar geleden probeerde ze een ritalin-pilletje van haar jongste dochter, die ADHD heeft. En nu snoept ze er vaker van. 'Ik wil, nee móét het in de hand houden...'

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 195 |