×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Kinesiologie hielp Renata zwanger te worden

Renata: “Door de behandelingen sta ik veel positiever in het leven."
19.06.2012 - Redactie Vriendin

Renata (38) combineerde een reguliere vruchtbaarheidsbehandeling met de alternatieve geneeswijze kinesiologie om haar kans op een zwangerschap te vergroten. Haar opzet slaagde: inmiddels is ze moeder van een prachtige dochter.


Kinesiologie betekent letterlijk 'De leer van de beweging'. Het is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld. Bron: Merima.nl

“Door de behandelingen sta ik veel positiever in het leven."

“Dat ik niet op de natuurlijke wijze zwanger kon worden, wist ik lang voordat mijn partner Martijn en ik een kinderwens hadden. Rond mijn achttiende bleef mijn menstruatie uit, een medische oorzaak werd niet gevonden. Mijn cyclus stopte volledig en daarmee ook de maandelijkse eisprong. Ik bleef de anticonceptiepil slikken om toch een maandelijkse kunstmatige bloeding te krijgen, wat belangrijk was voor het behoud van het baarmoederslijmvlies en een eventuele latere kinderwens. Toen Martijn en ik twee jaar geleden een kindje wilden, kwam ik meteen in de medische molen terecht.

De eerste keer dat ik bij de kinesioloog kwam met mijn zwangerschapswens, kreeg ik te horen: ‘Ik kan jou helpen, maar jij moet zelf ook anders gaan denken.’ Volgens de kinesioloog was ik te gefocust op het feit dat ik niet zwanger kon worden. De eerste les die hij mij gaf was: ‘Je moet tegen jezelf zeggen: 2010 wordt mijn jaar, ik word zwanger.’”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je iets tegen Renata zeggen? Praat mee.

Plaats een reactie

5Reacties

  • Dit is niet ok!

    azuleen di 19 jun '12 22:08

    Het was geweldig om met Renate te werken aan haar zwanger worden. Er moest van alles gebeuren om dit mogelijk te maken. Van correcties op de energie van baarmoeder en eierstokken tot het geven van extra supplementen. Van homeopathie tot laseracupunctuur. Van het opruimen van blokkerende overtuigingen tot het in balans brengen van het cranio-sacrale systeem. Het corrigeren van het hormonale systeem en de neurotransmissie was eveneens noodzakelijk. Maar alleen het mooie resultaat telt. Ik ben trots op de mogelijkheden die de specialistische kinesiologie biedt. Victor Backus, kinesiologisch specialist. www.azuleen.nl
    Reageer!
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |