×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Kinesiologie hielp Renata zwanger te worden

Renata: “Door de behandelingen sta ik veel positiever in het leven."
19.06.2012 - Redactie Vriendin

Renata (38) combineerde een reguliere vruchtbaarheidsbehandeling met de alternatieve geneeswijze kinesiologie om haar kans op een zwangerschap te vergroten. Haar opzet slaagde: inmiddels is ze moeder van een prachtige dochter.


Kinesiologie betekent letterlijk 'De leer van de beweging'. Het is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld. Bron: Merima.nl

“Door de behandelingen sta ik veel positiever in het leven."

“Dat ik niet op de natuurlijke wijze zwanger kon worden, wist ik lang voordat mijn partner Martijn en ik een kinderwens hadden. Rond mijn achttiende bleef mijn menstruatie uit, een medische oorzaak werd niet gevonden. Mijn cyclus stopte volledig en daarmee ook de maandelijkse eisprong. Ik bleef de anticonceptiepil slikken om toch een maandelijkse kunstmatige bloeding te krijgen, wat belangrijk was voor het behoud van het baarmoederslijmvlies en een eventuele latere kinderwens. Toen Martijn en ik twee jaar geleden een kindje wilden, kwam ik meteen in de medische molen terecht.

De eerste keer dat ik bij de kinesioloog kwam met mijn zwangerschapswens, kreeg ik te horen: ‘Ik kan jou helpen, maar jij moet zelf ook anders gaan denken.’ Volgens de kinesioloog was ik te gefocust op het feit dat ik niet zwanger kon worden. De eerste les die hij mij gaf was: ‘Je moet tegen jezelf zeggen: 2010 wordt mijn jaar, ik word zwanger.’”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je iets tegen Renata zeggen? Praat mee.

Plaats een reactie

5Reacties

  • Dit is niet ok!

    azuleen di 19 jun '12 22:08

    Het was geweldig om met Renate te werken aan haar zwanger worden. Er moest van alles gebeuren om dit mogelijk te maken. Van correcties op de energie van baarmoeder en eierstokken tot het geven van extra supplementen. Van homeopathie tot laseracupunctuur. Van het opruimen van blokkerende overtuigingen tot het in balans brengen van het cranio-sacrale systeem. Het corrigeren van het hormonale systeem en de neurotransmissie was eveneens noodzakelijk. Maar alleen het mooie resultaat telt. Ik ben trots op de mogelijkheden die de specialistische kinesiologie biedt. Victor Backus, kinesiologisch specialist. www.azuleen.nl
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |