×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Marja verloor twee keer een baby tijdens de zwangerschap

"De kraamvisite condoleerde én feliciteerde ons“
19.06.2012 - Redactie Vriendin

Als Marja (40) zwanger blijkt te zijn van een tweeling, kunnen zij en haar man Menno (36) hun geluk niet op. Maar al snel blijkt er iets niet goed te zijn met een van de twee baby’s. En dat brengt pijnlijke herinneringen terug aan een vorige zwangerschap...


"De kraamvisite condoleerde én feliciteerde ons“

Marja: “Menno en ik waren door het dolle heen toen we hoorden dat ik zwanger was. Van een tweeling nog wel! Later hoorde ik dat je na je 35ste een grotere kans hebt op een meerling en ik was 39, dus dat kon wel kloppen. Ineens moesten we alles maal twee aanschaffen: twee kinderwagens, twee bedjes, dubbel zoveel kleertjes. Geweldig vonden we het! We keken erg uit naar de twintigwekenecho en wilden heel graag weten of het twee jongetjes zouden zijn of twee meisjes. Of misschien wel een jongen én een meisje... Toen we hoorden dat het inderdaad het laatste was, konden we ons geluk niet op. Menno was ook helemaal in de wolken.

De arts had wel één kanttekening: het meisje was wat aan de kleine kant. Hij wilde ons een week later daarom nog een keer zien om nog eens goed te kijken naar de ontwikkeling van de baby’s. Er zou een prenatale screening komen, een bloedtest en nog een echo. De manier waarop de gynaecoloog sprak… Ik wist meteen dat het niet goed zat. Bám, in één klap was ik veertien jaar terug in mijn herinneringen. Ik was toen 37 weken zwanger van een dochter toen er tegen me werd gezegd: ‘Sorry mevrouw, ik hoor geen hartje meer.’ Mijn toenmalige man verstarde en kon er niet voor me zijn. Ik was helemaal alleen met al mijn verdriet...”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je Marja iets zeggen? Praat mee.

Plaats een reactie

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  yootje73 di 19 jun '12 22:22

  Pfff....heb vandaag het verhaal gelezen. Wat een ellende. Kan me niet vootstellen hoe Marja zich gevoeld moet hebben en nog steeds voeld. Wat ik wel uit het verhaal opmaak is dat Marja een erg sterke vrouw is! Ik heb diep respect voor haar over het feit hoe ze met haar verdriet omgaat. Ik wens Marja en haar gezin ALLE geluk van de wereld!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  liesbeth32 wo 20 jun '12 15:27

  Hoi Marja, Ik weet wat je door maakt mij is het in 2010 ook helaas overkomen. En ja ook na een zwangerschap van 37 weken. Ik hoop dat je veel steun hebt aan je vrienden en familie en natuurlijk je partner. Onze vlindertjes zullen onze steunen waar we ook gaan. liefs liesbeth
  Reageer!

1

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |