×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 25: Marja verloor twee keer een baby tijdens de zwangerschap

"De kraamvisite condoleerde én feliciteerde ons“
19.06.2012 - Redactie Vriendin

Als Marja (40) zwanger blijkt te zijn van een tweeling, kunnen zij en haar man Menno (36) hun geluk niet op. Maar al snel blijkt er iets niet goed te zijn met een van de twee baby’s. En dat brengt pijnlijke herinneringen terug aan een vorige zwangerschap...


"De kraamvisite condoleerde én feliciteerde ons“

Marja: “Menno en ik waren door het dolle heen toen we hoorden dat ik zwanger was. Van een tweeling nog wel! Later hoorde ik dat je na je 35ste een grotere kans hebt op een meerling en ik was 39, dus dat kon wel kloppen. Ineens moesten we alles maal twee aanschaffen: twee kinderwagens, twee bedjes, dubbel zoveel kleertjes. Geweldig vonden we het! We keken erg uit naar de twintigwekenecho en wilden heel graag weten of het twee jongetjes zouden zijn of twee meisjes. Of misschien wel een jongen én een meisje... Toen we hoorden dat het inderdaad het laatste was, konden we ons geluk niet op. Menno was ook helemaal in de wolken.

De arts had wel één kanttekening: het meisje was wat aan de kleine kant. Hij wilde ons een week later daarom nog een keer zien om nog eens goed te kijken naar de ontwikkeling van de baby’s. Er zou een prenatale screening komen, een bloedtest en nog een echo. De manier waarop de gynaecoloog sprak… Ik wist meteen dat het niet goed zat. Bám, in één klap was ik veertien jaar terug in mijn herinneringen. Ik was toen 37 weken zwanger van een dochter toen er tegen me werd gezegd: ‘Sorry mevrouw, ik hoor geen hartje meer.’ Mijn toenmalige man verstarde en kon er niet voor me zijn. Ik was helemaal alleen met al mijn verdriet...”

Lees heel het verhaal in Vriendin 25.

Heb jij ook zoiets meegemaakt of wil je Marja iets zeggen? Praat mee.

Plaats een reactie

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  yootje73 di 19 jun '12 22:22

  Pfff....heb vandaag het verhaal gelezen. Wat een ellende. Kan me niet vootstellen hoe Marja zich gevoeld moet hebben en nog steeds voeld. Wat ik wel uit het verhaal opmaak is dat Marja een erg sterke vrouw is! Ik heb diep respect voor haar over het feit hoe ze met haar verdriet omgaat. Ik wens Marja en haar gezin ALLE geluk van de wereld!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  liesbeth32 wo 20 jun '12 15:27

  Hoi Marja, Ik weet wat je door maakt mij is het in 2010 ook helaas overkomen. En ja ook na een zwangerschap van 37 weken. Ik hoop dat je veel steun hebt aan je vrienden en familie en natuurlijk je partner. Onze vlindertjes zullen onze steunen waar we ook gaan. liefs liesbeth
  Reageer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |