×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Esther doneert haar eicellen aan wensouders

In Vriendin 24 lees je Esthers verhaal.
12.06.2012 - Redactie Vriendin

Toen het gezin van Esther (36) compleet was, wilde ze graag een ander stel helpen met het vervullen van hun kinderwens. Ze doneerde haar eicellen. Vlak nadat de wensmoeder zwanger werd met Esthers eicel, raakte ze zelf ook in verwachting. “Ik weet hoe groot een kinderwens kan zijn”


Esther: "Na de geboorte van Kyra (2) was voor ons gevoel ons gezin compleet. Vrij snel ben ik op de website van Freya op zoek gegaan naar oproepjes voor eiceldonoren. Ik had op het forum van die site over eiceldonatie gelezen en het leek me een mooie manier om een ander stel te helpen.”

“Een beetje kieskeurig was ik wel. Ik wilde graag een jonger stel helpen. Mijn beeld was toen dat een ouder stel te lang gewacht zou hebben om zwanger te worden. Inmiddels weet ik dat dit niet altijd zo is. Ook wilde ik dat het echt zou klikken tussen ons en de wensouders, omdat ik graag contact wilde houden in de toekomst. Niet alle wensouders willen dat. Ik wilde daar de deur niet platlopen, maar ik wilde graag een geboortekaartje en af en toe een update.

Ik las het oproepje van de wensouders. Het contact was meteen heel leuk. Ze woonden niet bij ons in de buurt, dat vond ik een voordeel. Anders zou het allemaal heel dichtbij komen. Ik wilde liever niet dagelijks geconfronteerd worden met het opgroeien van hun kind. Het leek me bovendien lastig om te zien hoe andere mensen het kind zouden opvoeden, vooral als ik het ergens niet mee eens zou zijn. Daarom wilde ik liever aan onbekenden een eicel doneren.”

Lees heel Esthers verhaal in Vriendin 24.

Wil je je mening geven of een ervaring delen? Praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

4Reacties

Geef als eerste een reactie

Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

4

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
Lezeressen vertellen: 20x klein geluk

14.09.2017 - Hoofdredacteur Sandera: “Het ware geluk schuilt in de kleine dingen. En eigenlijk alle gasthoofdredacteuren vinden het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan.” ​

Lees verder
‘Wat de dna-test ook zegt, we blijven elkaars zus’

13.09.2017 - Marleen (32) en Miranda (32) groeiden op als tweeling. Deze zomer ontdekten ze dat er fraude is gepleegd bij hun adoptie. Ze deden een dna-test en bleken zelfs geen familie te zijn. Marleen: “Diep vanbinnen wist ik al jaren: er klopt iets niet.”

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 192 |