×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 24: Esther doneert haar eicellen aan wensouders

In Vriendin 24 lees je Esthers verhaal.
12.06.2012 - Redactie Vriendin

Toen het gezin van Esther (36) compleet was, wilde ze graag een ander stel helpen met het vervullen van hun kinderwens. Ze doneerde haar eicellen. Vlak nadat de wensmoeder zwanger werd met Esthers eicel, raakte ze zelf ook in verwachting. “Ik weet hoe groot een kinderwens kan zijn”


Esther: "Na de geboorte van Kyra (2) was voor ons gevoel ons gezin compleet. Vrij snel ben ik op de website van Freya op zoek gegaan naar oproepjes voor eiceldonoren. Ik had op het forum van die site over eiceldonatie gelezen en het leek me een mooie manier om een ander stel te helpen.”

“Een beetje kieskeurig was ik wel. Ik wilde graag een jonger stel helpen. Mijn beeld was toen dat een ouder stel te lang gewacht zou hebben om zwanger te worden. Inmiddels weet ik dat dit niet altijd zo is. Ook wilde ik dat het echt zou klikken tussen ons en de wensouders, omdat ik graag contact wilde houden in de toekomst. Niet alle wensouders willen dat. Ik wilde daar de deur niet platlopen, maar ik wilde graag een geboortekaartje en af en toe een update.

Ik las het oproepje van de wensouders. Het contact was meteen heel leuk. Ze woonden niet bij ons in de buurt, dat vond ik een voordeel. Anders zou het allemaal heel dichtbij komen. Ik wilde liever niet dagelijks geconfronteerd worden met het opgroeien van hun kind. Het leek me bovendien lastig om te zien hoe andere mensen het kind zouden opvoeden, vooral als ik het ergens niet mee eens zou zijn. Daarom wilde ik liever aan onbekenden een eicel doneren.”

Lees heel Esthers verhaal in Vriendin 24.

Wil je je mening geven of een ervaring delen? Praat mee op het forum
 

Plaats een reactie

4Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |