×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Mabel gaat als heks door het leven

Vriendin 23: Mabel gaat als heks door het leven
05.06.2012 - Redactie Vriendin

Geen buitenstaander die vermoedt dat Mabel (36) als heks door het leven gaat. Niet als een toverheks, maar als eclectische heks, die zich afstemt op de cyclus van de natuur. Haar missie? Zo veel mogelijk mensen laten ervaren hoe mooi het is om bewust en natuurlijk te leven. "Als mensen om mijn bezemsteel vragen, moet ik lachen."


Mabel: “Een magere, knokige vrouw met een enorme wrat op haar neus, vliegend op een bezemsteel. Daar denken mensen vaak aan bij een heks. Dat beeld is ontstaan door sprookjes en het christendom, maar het staat mijlenver af van de werkelijkheid. Wat een heks dan wel is? Stel deze vraag aan honderd heksen en je krijgt honderd verschillende antwoorden. Er is ook niet één definitie voor, want er bestaan heel veel verschillende soorten heksen.

Sommigen vinden dat je een heks bent als je echt bent ingewijd, in de traditie van Gerald Gardner, de schrijver van het boek Witchcraft Today. Anderen vinden dat je pas een heks bent als je moeder en oma dat zijn, de zogenaamde erfheks. Er zijn ook mensen die naar Charmed of Harry Potter kijken, zich in het weekend verkleden en zich dan ook heks voelen. Kortom, dé heks bestaat niet. Het is maar net wat je eronder verstaat.

Ik ben wat je noemt een eclectische heks: ik bestudeer allerlei religies, culturen en tradities en kies hieruit de elementen die het beste bij mij passen. Maar wat voor een soort heks je ook bent, een paar dingen hebben alle heksen met elkaar gemeen. In de eerste plaats hun liefde voor de natuur. Hekserij is namelijk een natuurreligie. Dit houdt in dat heksen zich zo goed mogelijk afstemmen op de cyclus van de natuur. De stand van de maan of de zon, of het veranderen van de seizoenen..."

Lees heel Mabels verhaal in Vriendin 23.

Lees en leef mee op het forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen

5

Vriendin's Grote FeestWinGids: win prijzen t.w.v. ruim € 16.500,-

14.09.2017 - Vriendin is jarig en dat vieren we met jou! In deze FeestWinGids geven we superprijzen weg! Winnen? Meedoen kan van 13 tot en met 19 september 2017.

Doe mee
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |