×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 23: Mabel gaat als heks door het leven

Vriendin 23: Mabel gaat als heks door het leven
05.06.2012 - Redactie Vriendin

Geen buitenstaander die vermoedt dat Mabel (36) als heks door het leven gaat. Niet als een toverheks, maar als eclectische heks, die zich afstemt op de cyclus van de natuur. Haar missie? Zo veel mogelijk mensen laten ervaren hoe mooi het is om bewust en natuurlijk te leven. "Als mensen om mijn bezemsteel vragen, moet ik lachen."


Mabel: “Een magere, knokige vrouw met een enorme wrat op haar neus, vliegend op een bezemsteel. Daar denken mensen vaak aan bij een heks. Dat beeld is ontstaan door sprookjes en het christendom, maar het staat mijlenver af van de werkelijkheid. Wat een heks dan wel is? Stel deze vraag aan honderd heksen en je krijgt honderd verschillende antwoorden. Er is ook niet één definitie voor, want er bestaan heel veel verschillende soorten heksen.

Sommigen vinden dat je een heks bent als je echt bent ingewijd, in de traditie van Gerald Gardner, de schrijver van het boek Witchcraft Today. Anderen vinden dat je pas een heks bent als je moeder en oma dat zijn, de zogenaamde erfheks. Er zijn ook mensen die naar Charmed of Harry Potter kijken, zich in het weekend verkleden en zich dan ook heks voelen. Kortom, dé heks bestaat niet. Het is maar net wat je eronder verstaat.

Ik ben wat je noemt een eclectische heks: ik bestudeer allerlei religies, culturen en tradities en kies hieruit de elementen die het beste bij mij passen. Maar wat voor een soort heks je ook bent, een paar dingen hebben alle heksen met elkaar gemeen. In de eerste plaats hun liefde voor de natuur. Hekserij is namelijk een natuurreligie. Dit houdt in dat heksen zich zo goed mogelijk afstemmen op de cyclus van de natuur. De stand van de maan of de zon, of het veranderen van de seizoenen..."

Lees heel Mabels verhaal in Vriendin 23.

Lees en leef mee op het forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |