×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement
  • Voor dit formulier dien je ingelogd te zijn.

Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’
06.12.2017 -

Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”


Jij hebt meer met Kerst dan met Sinterklaas, zei je meteen. Maar je viert Pakjesavond wel?
“Natuurlijk! Dat doen we gewoon thuis, met het gezin. Dit jaar was onze Pakjesavond iets eerder, vanwege mijn kersttournee vanaf 6 december. Tegenwoordig trekken we lootjes. We gaan niet hysterisch in de weer met surprises, maar doen wel iets speciaals met een gedichtje. Zo laten we de jongens er echt een beetje over nadenken: wat is speciaal voor degene die je hebt getrokken? Even iets meer dan alleen graaien, zeg maar. Maar ze worden wel verwend hoor, want mijn vriend Alvin en ik kopen ook nog wat extra pakjes voor alle kinderen.”

Je zoons zijn nu dertien en elf jaar, geen gelovigen meer dus...
“Dat klopt. Maar de zoon van Alvin is een twijfelgevalletje. Hij is tien. Onze dochter Maël wordt deze week pas twee, die snapt er nog niet veel van. Maar ook al geloven de jongens niet meer in Sinterklaas, ze waren er wel behoorlijk mee bezig. Vanaf dat hij in het land was, door hun schoen te zetten en zo. Al was het alleen maar om nog meer snoep te scoren, haha. Daar zijn het kinderen voor, toch? Dat deden wij ook...”

Inmiddels gaan we richting Kerst. Hebben jullie kersttradities?
“Ja. Op Kerstavond houdt mijn vader een kerstdienst in De Rode Hoed in Amsterdam, waar ik altijd naartoe ga. Het is geen nachtmis, wel ’s avonds, met veel muziek. Voor ons is het een echte familieaangelegenheid waar ook veel vrienden komen. De kinderen mogen lang opblijven en na de dienst gaan we nog even champagne drinken. Mijn broer Tjeerd is de dag erna jarig, op 25 december. Vroeger kwamen we dan altijd opnieuw bij elkaar, maar nu we allemaal een gezin hebben, varieert dat. Soms heeft Tjeerd geen zin om zijn verjaardag te vieren. Dat is prima, wij claimen elkaar niet in onze familie. Mijn vader is vaak uitgeput na zijn dienst, soms viert een van ons Kerst in het buitenland... Het kan allemaal.” 

Doe je nog aan kerstkaarten?
“Kerstkaarten heb ik veel gestuurd, maar wat ik tegenwoordig meestal doe, is een cd uitzoeken die ik mooi vind en waar ik inspiratie van heb gekregen. Niet één van mezelf dus. Daar koop ik er vijftig van en die stuur ik op naar vrienden, als kerstkaart en cadeautje tegelijk. Er zijn trouwens ook jaren geweest dat we met z’n allen op de foto gingen en die opstuurden.”

Wat zijn je plannen voor Oud en Nieuw?
“Dat weet ik nog niet. Het zou zomaar kunnen dat ik dit jaar dan ergens op een tropisch eiland zit. Ik heb behoefte aan een onderbreking van de winter. In het verleden heb ik meerdere keren Oud en Nieuw op Curaçao Oud gevierd, waar ik dan ook optrad. Dat heeft wel iets hoor, zo buiten met mooi weer het jaar uitluiden. Op zo’n tropisch eiland is dat heel anders, al hadden ze daar ook vuurwerk. Extreem veel zelfs! Dat ging heel 1 januari ook nog door. Ik heb ook ooit op Oudjaar een superleuk concert gegeven in Dublin."

Lees het hele interview met Trijntje in Vriendin 49. 

Win kaartjes voor Trijntjes kerstconcert!
Vriendin geeft 2x 2 kaartjes weg voor de kersttour van Trijntje. Op www.kerstmettrijntje.nl vind je de data. Om kans te maken, vul je onderstaand winformulier in. Op het formulier kun je aangeven welke datum jouw voorkeur heeft. 

Winnen

De velden waar * bij staat, zijn verplicht om in te vullen. Veel succes!

Het formulier is alleen beschikbaar voor ingelogde gebruikers.

Klik hier om in te loggen.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |