×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen: ‘Toen wist ik het zeker: zij is mijn beste vriendin’

Lezeressen vertellen: ‘Toen wist ik het zeker: zij is mijn beste vriendin’
30.11.2017 -

Of het nou een klein gebaar is of juist een grootse daad, op een bepaald moment weet je gewoon: dit is mijn hartsvriendin. Negen lezeressen vertellen over hun bijzondere vriendschap.


‘Ze stapte meteen in de auto om medicijnen te komen brengen’
Lisette (35):
“Ik wist zeker dat Leontine mijn beste vriendin was toen ze voorstelde om me op haar vrije dag, heel vroeg in de ochtend, pilletjes te komen brengen tegen de misselijkheid. Ik zou naar de Dominicaanse Republiek vliegen en was uitgerekend die nacht ziek geworden. Ik had haar via WhatsApp laten weten dat ik daarom best opzag tegen de vlucht. Zij had daar wel iets voor, appte ze, en wilde me graag helpen. Ze stapte meteen in de auto, we spraken af bij een carpoolplaats – die voor haar toch een half uur rijden was – en daar gaf ze me de medicijnen. Ik kon meteen doorrijden naar Schiphol. Zo lief! De pilletjes heb ik overigens nooit hoeven slikken, want op de luchthaven knapte ik al op.” 

‘Ze liet mijn ex weten dat ze mij nooit zou laten vallen’
Petra (52)
: “Marianne en ik zijn ruim dertig jaar vriendinnen. We leerden elkaar kennen op het werk en vanaf dat moment liepen onze levens voor een groot deel synchroon. We trouwden een half jaar na elkaar en zijn twee keer tegelijk zwanger geweest. Ik ben twee keer gescheiden en Marianne heeft me beide keren niet veroordeeld of laten vallen, ondanks de keuzes die ik maakte. Toen mijn ex-man me bij haar zwart wilde maken, heeft ze hem duidelijk laten weten dat ze mij nooit zou laten vallen. Hij moest zijn verhaal maar ergens anders slijten. Ook mijn tweede ex kreeg dat te horen. Dat is voor mij vriendschap door dik en dun. Ik zou haar voor geen goud willen missen, ze is mijn beste vriendin.” 

‘Ze troostte me, zonder oordeel’
Helma (50): “Zestien jaar geleden beviel ik van mijn zoon Ties. We woonden op dat moment met ons gezin in Engeland. Ties bleek het syndroom van Down te hebben. We waren daar niet op voorbereid en ons leven stond van de ene op de andere dag op z’n kop. Ik was zo verdrietig en geschrokken, dat ik de eerste weken niet voor hem kon zorgen. Daar was ik niet toe in staat. Mijn beste vriendin Mireille stapte in het vliegtuig en was er voor me. Ze troostte me, zonder oordeel. Ze deed Ties in bad, knuffelde hem en ze voedde hem ook ’s nachts, zodat ik kon doorslapen om bij te komen. Voordat Ties werd geboren, wist ik al dat zij mijn beste vriendin was, maar in die heftige tijd werd dat nogmaals bevestigd.” 

Lees nog meer mooie verhalen in Vriendin 48.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |