×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Anke: ‘We moesten echt even slikken: zwanger? Hoe kon dit?’

Anke: ‘We moesten echt even slikken: zwanger? Hoe kon dit?’
29.11.2017 -

Na vier gezonde kinderen ging Anke (42) aan de pil; haar kinderwens was rijkelijk vervuld. Ineens droomde ze dat ze in verwachting was. “Mijn intuïtie zei dat er een vijfde op komst was, maar hoe groot is de kans dat je dwars door de pil zwanger raakt?”


Anke: “Ik herinner me nog goed dat onze vaste gastouder out of the blue aan me vroeg of ik in verwachting was. Maar omdat ik niet zwanger kón zijn en ook niet was aangekomen, overrompelde haar vraag me en wuifde ik hem weg. Het was niet mogelijk, ik was immers aan de pil. Ik had misschien toch iets te veel chips en chocola gegeten...

Inmiddels slikte ik alweer drie jaar de anticonceptiepil, Microgynon 30. Dan heb je normaal gesproken een veilige anticonceptie- spiegel opgebouwd en ben je beschermd tegen zwangerschap. Dat is in principe al zo na de eerste strip, inclusief stopweek. Achteraf gezien was ik op dat moment ook niet zwanger. Maar na de opmerkingen van mijn gastouder begon het toch weer een beetje te kriebelen. Mijn fantasie ging met me aan de haal en voor de grap zei ik hardop: ‘Als je dan écht in mijn buik wilt komen, zul je je dwars door de pil heen moeten wringen. Ik was namelijk niet van plan daarmee te stoppen.’”

Droom of zwanger?
“Anderhalve maand later droomde ik dat ik zwanger was, van een meisje. Het voelde aan de ene kant heel onwerkelijk en tegelijk zo wezenlijk, alsof ik écht zwanger was. Ook toen ik weer wakker was. Ik had helemaal geen lichamelijke zwangerschapskenmerken zoals misselijkheid of gespannen borsten, maar voor mijn gevoel was ik ontzettend zwanger van nummer vijf. Alleen kon ik er met mijn verstand totaal niet bij. Het zal toch niet...? Hoe groot is de kans dat je dwars door de pil zwanger raakt? Ik vertelde mijn levendige droom meteen aan Gert. En dat ik intuïtief vermoedde dat ik misschien echt weer zwanger was, ondanks de pil. Hij reageerde net als ik: hij schrok. We moesten echt even slikken. 
 

‘Ik was de pil niet één keer vergeten, dat wist ik zeker’
 

Niet omdat een kind niet welkom was, maar omdat we het totaal niet hadden verwacht. Bovendien hadden we allebei een intensieve baan en zou ik juist weer meer gaan werken, nu onze jongste zoon naar de basisschool zou gaan. Maar al vrij snel daarna zei Gert dat onze vier kinderen in liefde waren gekomen en dat – als ik echt zwanger zou zijn – dit kleintje net zo welkom was. Daar had hij gelijk in. En daarmee zetten we de eerste knop in ons hoofd om: de knop van de praktische aanpassingen die we zouden moeten doen. Want diep in mijn hart was ik meteen al happy toen ik droomde dat ik zwanger was. Maar goed, we moesten natuurlijk eerst nog het concrete bewijs afwachten.”

Twee weken geduld
“Mijn stopweek van de pil was veertien dagen later, dus het verlossende antwoord liet nog even op zich wachten. Voor een zwangerschapstest was het nog te vroeg. Die is pas betrouwbaar vanaf de eerste dag waarop je normaal gesproken weer zou menstrueren. In mijn geval moesten we dus nog twee weken geduld hebben. Die duurden een eeuwigheid: ik wilde het liefst dezelfde dag nog bevestiging hebben, zodat we wisten waar we aan toe waren. Want dan konden we ons werk en het gezinsleven gaan herorganiseren waar dat nodig was.

Zwanger
Intussen zocht ik op internet antwoorden op de vragen die maar door mijn hoofd bleven spoken. Je zoekt toch naar een logische verklaring. Ik las dat de pil minder betrouwbaar is in geval van diarree, overgeven en bij gebruik van antibiotica. Maar geen van deze dingen was op mij van toepassing. En ik was de pil niet één keer vergeten in te nemen, daar was ik heel zeker van. Het bleef dus een groot raadsel hoe dit had kunnen gebeuren. Want... de stopweek brak aan en ik werd inderdaad niet ongesteld. Bij de apotheek haalde ik meteen een test. Gert en ik zagen het bewijs onmiskenbaar in beeld verschijnen: zwanger. We hielden elkaar vast, keken elkaar in de ogen en wisten: ook dit bijzondere avontuur gaan we met z’n allen aan, dit kunnen wij!”

Lees het hele verhaal van Anke in Vriendin 48.

Ben je, net als Anke, ongepland zwanger geraakt en wil je daarover vertellen? Mail je verhaal dan naar post@vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |