×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'
21.11.2017 -

Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'


Jeannette: “Bijna elke week bezoek ik met mijn kinderen de begraafplaats waar Mark ligt.
Ik verzorg zijn graf, zet nieuwe plantjes neer en haal onkruid weg. Onze dochter Marijn, van vijf, loopt met haar gietertje rond, ze vindt het leuk om plantjes water te geven. Meestal blijf ik een half uur. Vaste bezoekers groeten me. Ze kijken me vol medelijden aan, ik hoor ze denken: ach, die arme, jonge weduwe met haar kindjes, wat een verdriet. Ik weet dat er van me verwacht wordt dat ik triest kijk en dus gedraag ik me ingetogen. Ik vínd het ook heel erg dat Mark er niet meer is. Voor mijn kinderen die nu opgroeien zonder hun vader, voor mijn schoonouders die hun geliefde zoon kwijt zijn, voor mijn zwager die zijn broertje mist en voor Mark zelf, die erg aan het leven hing. Maar zelf – het is erg om het zo hardop te zeggen – mis ik hem niet.”

Snauwen en ruziën
“Mark en ik zijn veertien jaar samen geweest, waarvan twaalf getrouwd. Ons huwelijk was goed, totdat ik zwanger werd. Marijn werd geboren. De zorg voor ons kind slokte me op, de liefde die ik voor haar voelde was overweldigend. Mark voelde zich thuis overbodig en ging steeds meer zijn eigen gang. Hij werkte veel, sportte veel, ging vaak weg met zijn vrienden. Hij had zelf niet veel met hulpeloze baby’s. Ik baalde dat hij zo veel weg was en mopperde continu op hem. Marijn huilde de eerste maanden veel. De gebroken nachten en het gebrek aan slaap zorgden ervoor dat Mark en ik steeds vaker snauwend en ruziënd tegenover elkaar stonden. Op het laatst leefden we ons eigen leven, naast elkaar in plaats van samen. We probeerden nog wel het beste van ons huwelijk te maken en niet zomaar op te geven. Ik ben zelf kind van gescheiden ouders en wilde mijn dochter behoeden voor hetzelfde lot. We zijn een half jaar in therapie geweest. De psycholoog legde de vinger op de zere plek: we communiceerden niet. Dat hadden we nooit echt gedaan, maar in het begin van ons huwelijk was dat ook nog niet zo nodig geweest. Het liep vanzelf.”

Risico’s
“Jip was zes maanden toen Mark na een controle bij de cardioloog te horen kreeg dat hij een operatie moest ondergaan. Mark had een aangeboren hartafwijking. Een afwijking waarmee hij in principe makkelijk tachtig had kunnen worden. Eens in de paar jaar werd hij geopereerd aan zijn hart. In de jaren dat ik met Mark samen ben geweest, heeft hij vijf keer zo’n operatie ondergaan. Apk’s noemde Mark het. Hij deed er luchtig over, maar er waren wel de nodige risico’s aan verbonden, zoals aan elke operatie. Qua timing kon het niet slechter.
 

'Ik kon hem nu niet in de steek laten, Mark had mij tijdens de zwangerschap ook niet laten vallen. En toen ging het mis. Goed mis'
 

We waren bezig met onze scheiding. Ik had me ingeschreven bij een woningbouwvereniging en stond op de wachtlijst voor een driekamer flat. Ik had inmiddels een leuke baan gevonden bij een lingeriewinkel. Ik zou er vooral ’s avonds en in het weekend gaan werken. Ideaal, want zo zou ik werk en de zorg voor de kinderen goed kunnen combineren. Als ik aan het werk zou zijn, zou Mark de zorg voor de kinderen op zich nemen, zo hadden we samen bedacht. Nog een maand, en ik zou gaan beginnen. Maar de operatie van Mark en de daaropvolgende herstelperiode, dwong ons om die plannen nog even uit te stellen. Ik kon hem nu niet in de steek laten, Mark had mij tijdens de zwangerschap ook niet laten vallen. En toen ging het mis. Goed mis. De operatie was op zich prima verlopen. ’s Middags was ik nog bij hem in het zieken- huis, hij was inmiddels bij kennis. Wel heel moe, maar we hebben nog even gesproken. ’s Avonds kwamen zijn ouders bij hem, zodat ik bij de kinderen kon blijven. Ook zij troffen Mark aan in goede doen, alhoewel ze hem er wel erg witjes vonden uitzien. Ze adviseerden hem lekker te gaan slapen en zijn op tijd weggegaan.” 

Draag je net als Jeannette een geheim bij je en wil je je verhaal kwijt? Mail het dan naar post@vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum 

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |