×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'
21.11.2017 -

Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”


Je kreeg dit jaar twee nieuwe heupen.
“Ja. Ik kreeg pijn in mijn heupen. Omdat ik danseres ben geweest, dacht ik eerst aan een blessure. Op advies van een orthopeed ging ik eerst trainen. Maar de pijn werd steeds erger. In het ziekenhuis vroegen ze zich af of ik misschien artrose in mijn heupen had.”

Je bent 46. Dan ben je toch veel te jong voor artrose?
“Inderdaad. Maar ik bleek het wel te hebben. Artrose komt meer voor bij oudere mensen. Dat ik het kreeg, was pech. Al is het proces misschien versneld door mijn dansachtergrond. Ik kon geopereerd worden, maar de artsen stelden dat het liefst zo lang mogelijk uit. Ik zat ook niet te wachten op zo’n zware operatie, maar ik kreeg al snel zo veel pijn dat ik niet meer kon traplopen of boodschappen doen. Ik kon de straat niet eens uit, vijf minuten lopen was al te lang. Als je continu pijn hebt, wil je in een hoekje kruipen en verdwijnen. Je wordt helemaal gek. Ik speelde nog in de voorstelling De tweeling, maar dat hield ik niet vol. Ik dacht dat ik nooit meer beter zou worden. Ik vond het lichamelijk zwaar, maar geestelijk ook. Toen ik van de pijn nauwelijks meer kon ademhalen, wilde ik graag geopereerd worden.”

Wat vond je geestelijk zwaar aan de pijn?
“Dat je niet zo snel kunt als je geest wil. Ik ben ongeduldig, en dat ik opeens geduld moest hebben, vond ik moeilijk. En ik moest eraan toegeven. Als ik te ver ging, hield mijn lijf ermee op. Soms moest ik daarvan huilen. Mijn vriend zei dan dat ik een uurtje moest gaan liggen, daar knapte ik van op. Mijn lijf heeft mijn geest echt geleerd geduldig te zijn. Dat was een bittere les, maar ook een spirituele. Ik ben er een ander mens door geworden. Het maakt
je prioriteiten helder.”

Hoe zijn je prioriteiten veranderd?
“Mijn partner komt nu op de eerste plaats. Dat had ik daarvoor echt minder. Heel eerlijk gezegd denk ik dat mijn werk altijd op één stond. Ik voel daar nog steeds een gigantische liefde voor...” Ze schiet vol. “Maar ik durf de liefde voor mijn partner nu toe te laten. Ik besef dat het leven lichter is als je liefde hebt. En dat zet veel dingen in een ander perspectief.” 

Toch sta je in december alweer in een nieuw theaterstuk: Opvliegers, een comedy met de overgang als rode draad. Heb je daar zelf al last van?
“Het is beginnende. Af en toe krijg ik het ’s nachts heel warm en sla ik het dekbed van me af. Maar dat is het enige. Ik ben me er wel van bewust dat ik ouder word. Hoe kan ’t ook anders, met een leesbril en twee nieuwe heupen.

Lees het hele interview met Anouk van Nes in Vriendin 47. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |