×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

De lekkerste warme chocolademelk variaties

De lekkerste warme chocolademelk variaties
13.11.2017 -

Het is weer tijd voor warme chocolademelk. Geef er eens een ‘anders-dan-anders-draai’ aan. Hier vind je verschillende variaties, zoals met karamel en zeezout.


Warme chocolademelk met pindakaas
Ingrediënten:
- 200 ml melk
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel cacao
- 1 eetlepel smeuïge pindakaas
Extra: mini-marshmallows

Aan de slag
Breng melk aan de kook in een kleine pan op middelhoog vuur (niet koken). Voeg de suiker en de cacao toe als de melk begint te stomen. Roer tot alles goed gemixt is. Voeg dan de pindakaas toe en roer tot deze gesmolten is. Giet in een grote mok. Garneer eventueel met de mini-marshmallows.

Karamel zeezout:
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 200 ml melk
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel cacao
- Zeezout
- 2 eetlepels karamelsaus (bv. Douwe Egberts koffiesiroop)
- Slagroom 
Extra: Geraspte chocolade en karamelsaus ter garnering, 

Aan de slag
Mix de suiker, karamelsaus, cacoa en het zeezout in een kommetje door elkaar. Giet er een klein scheutje melk bij. Roer dit goed. Zet het steelpannetje met de melk op het vuur. Roer met de garde, om te voorkomen dat de melk aankoekt. Wanneer de melk begint te koken  zet je meteen het vuur uit. Roer nu het papje door de melk en serveer in een grote beker. Maak je chocolademelk af met een toef slagroom giet hier de karamelsaus over en garneer met de geraspte chocolade. 

Warme chocolademelk met speculaas
Ingrediënten:
- 200 ml melk
- 1 theelepel cacao
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel witte suiker
- snufje kaneel
- snufje koek en speculaaskruiden
- snufje gemalen gember ½
- 1 druppel vanille-extract
Extra: Slagroom ter garnering

Aan de slag
Verwarm de melk in een middelgrote pan op laag vuur. Meng de cacao, bruine suiker, witte suiker, kaneel, speculaas kruiden en gember in een kleine kom terwijl je de melk opwarmt. Klop het kruidenmengsel door de melk tot alles goed gemengt is. Garneer eventueel met slagroom en wat kaneel.

 

Bron: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Recept voor stevige groentesoep met boerenkool en worst

22.11.2017 - Even geen uren tafelen, maar lekker op de bank met warme kop goedgevulde soep!

Bekijk het recept

2

Recept voor witte-koolsalade met gegrilde karbonades

21.11.2017 - Ook wel coleslaw genoemd, een traditioneel bijgerecht uit de Verenigde Staten. De bleekselderij en appel maken de salade lekker fris.

Bekijk het recept
De lekkerste bakrecepten met snoepgoed

20.11.2017 - Sinterklaas is weer in het land. Om dat te vieren vind je hier leuke bakrecepten met strooigoed. Zoals deze heerlijke 'sinterklaastaart'.

Lees meer!
Recept voor: frittata met tomaat, mozzarella en spinazie

20.11.2017 - Heerlijk, frittata! Lekker tijdens een warme maaltijd, of naast je lunch.

Recept
Recept voor krokante, kruidige karbonade met geitenkaas

19.11.2017 - Oer-Hollands en makkelijk te bereiden. Geef je alledaagse karbonaadje een verrassende twist.

Bekijk het recept
Recept voor herfstpasta met pompoen en champignons

18.11.2017 - Deze herfstpasta dankt zijn naam aan de heerlijke seizoensingrediënten die worden gebruikt.

Bekijk het recept
Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

17.11.2017 - Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Bekijk het recept
Recept voor preistamppot met zalm en kappertjes

16.11.2017 - Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

Bekijk het recept
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 262 |