×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’
14.11.2017 -

Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'


Brechtje: “Ik leerde Justin vier jaar geleden kennen via een gemeenschappelijke vriendin
op Facebook. Na wat berichtjes over en weer, spraken we elkaar voor het eerst via Skype. Justin zei tijdens dat gesprek al vrij snel: ‘Ik moet je wel iets vertellen. Ik heb een zoon, Alwin, van ruim een jaar en een ex met wie het niet echt soepel loopt.’ Hij vertelde dat zijn ex hem van de ene op de andere dag had verlaten en hem naar iedereen toe zwart maakte. Andere vrouwen zouden misschien denken: o, hij heeft een kind, dat verandert de zaken. Ik niet. Ik ben dol op kinderen en was juist superenthousiast, want dat betekende dat ik bonusmoeder zou worden als het serieus werd tussen ons. En ik had alleen maar heel veel zin om die rol te vervullen: lekker op pad gaan met zo’n leuk jongetje, hem zien opgroeien, meemoederen. Het leek me heel bijzonder. Nu, vier jaar later, moet ik zeggen dat het vooral bijzonder moeilijk is om bonusmoeder te zijn. En dat heeft niets te maken met Alwin, maar alles met zijn moeder. Want ze doet alles om te voorkomen dat mijn vriend zijn zoon ziet. De omgangsregeling is een grote strijd en ik zie elke dag het verdriet van Justin.” 

In paniek
“Ik denk dat het al is misgegaan op het moment dat Alwin werd geboren. Zijn moeder kreeg een postnatale depressie. Toen Alwin drie maanden was, belde ze Justin toen hij voor zijn werk in het buitenland zat. ‘Ik ben bij je weg’, zei ze. Zodra hij van huis was, had ze haar spullen gepakt en Alwin meegenomen. Ze wilde niet zeggen waar ze naartoe was en zei dat als Justin zijn zoon nog wilde zien, hij dat maar moest regelen via de rechter. Justin was met stomheid geslagen. Hij had hun breuk niet zien aankomen en was in paniek, want waar was ze? En waarom mocht hij zijn zoon niet zien? Hij schakelde meteen een advocaat in, maar voordat de rechtszaak begon, gingen er maanden voorbij waarin hij niets hoorde. Zijn ex-schoonouders zeiden dat ze ook niet wisten waar hun dochter was en wilden geen contact met hem. Vriendinnen waren ook overdonderd door haar vertrek. Niemand wist waar ze was. 
 

Toen ik Alwin zag, was ik meteen verliefd. Hij bleek een kloon van zijn vader, de gelijkenis was zo treffend.
 

Toen de rechtszaak begon, zei zijn ex meteen dat ze tegen een omgangsregeling was. Alwin was háár zoon en dus hoorde hij bij haar te zijn. De rechter oordeelde dat er wél een regeling moest komen en dat Justin zijn zoon om de week een paar uurtjes moest zien. Als zijn ex zich niet aan deze regeling hield, zou ze per keer een dwangsom krijgen. Die boetes werden de maanden daarna tot het maximum gestelde bedrag uitgeschreven, want zijn ex weigerde mee te werken.
De ene keer was Alwin volgens haar ziek, de andere keer moest ze net dat weekend weg en de keer erop zei ze doodleuk dat Justin een verschrikkelijke man was en ze niet wilde dat Alwin met hem alleen was.”

Broze band
“Uiteindelijk haalde Justin hem vlak voor zijn tweede verjaardag voor het eerst een paar uurtjes op. Dat gebeurde nadat de rechter de dwangsom had verhoogd en zijn ex die niet langer kon betalen. Die eerste dag met Alwin was bizar, anders kan ik het niet omschrijven. Justin had hem bij zijn moeder opgehaald, die nu aan de andere kant van het land woont, en ik zou na een paar uurtjes langskomen om voorzichtig kennis te maken. Toen ik Alwin zag, was ik meteen verliefd. Hij bleek een kloon van zijn vader, de gelijkenis was zo treffend. Maar al snel merkte ik dat Alwin niet wist wat hij met zijn vader aan moest.

Broos
De band tussen hen was heel broos en hij was in zijn jonge leventje nog geen vader guur gewend. Dat werd pijnlijk duidelijk toen we een boswandeling maakten en Alwin struikelde. Hij rende huilend op mij af en niet op Justin. ‘De omgangsregeling is een grote strijd en ik zie elke dag het verdriet van Justin’ Dat was zo naar. Ik dacht alleen maar: dát is je vader, naar hem zou je moeten rennen voor troost, ik ben vreemd voor je. Justin probeerde zich daar niet druk om te maken, hij was al dolblij dat hij zijn zoon om de week een paar uurtjes mocht zien. Die blijheid duurde helaas niet lang, want zijn ex bleef dwarszitten. Zo vertelde ze aan jeugdhulpverleners dat Alwin onhandelbaar was als hij bij Justin vandaan kwam en hij dan vreselijke nachtmerries had. Wij merkten daar niets van. Haar beschuldigingen gingen zelfs zo ver, dat het weer tot een rechtszaak kwam. Gelukkig oordeelde de rechter dat Justin zijn zoon mocht blijven zien. En dat betekende dat Justin om de week een hele dag in de auto zat om Alwin voor een paar uurtjes op te halen.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 46.

Heb jij net als Brechtje last van de ex van je partner en wil je daar (anoniem) in Vriendin over vertellen?Mail naar post@vriendin. audax.nl of praat verder op ons forum

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    miss young do 16 nov '17 17:53

    Dit is een moeder die haar kind door haar houding eigenlijk mishandeld. Het kind is de dupe. Haar mag het ouderschap ontzegt worden. Het kind gaat naar de vader. Triest is zoiets.
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |