×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’
14.11.2017 -

Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”


Zangeres Slankie smeerkaas
Ze begon als de zangeres uit een reclamespot van Slankie smeerkaas (zie de video hieronder), heeft sindsdien alweer negen jaar succes met haar band Miss Montreal en is coach in The voice of Holland. Dat het lekker gaat met Sanne Hans is zacht uitgedrukt. Voor haar laatste EP (een mini-album) Again ging Sanne terug naar de begintijd van haar muzikale carrière. Ten eerste deden de liedjes die ze schreef haar denken aan die van toen ze net begon en ten tweede nam ze ze op in Portugal, waar ze ooit haar eerste album maakte. “Ik weet nog zo weinig van die begintijd”, verklaart Sanne haar trip down memory lane. “Destijds kwam het succes zo snel, dat zo’n beetje mijn hele leven ontplofte. Ik wist niet wat me gebeurde, zo druk was ik opeens! Daardoor was ik een stresskip, ik wantrouwde iedereen en kon helemaal niet genieten van alles. Mijn platenbaas heeft een huis in Portugal en zei: ‘Ga daar maar even naartoe, en pak wat zon en rust.’ Eenmaal daar nam ik mijn album op, maar werd ik ook hartstikke ziek. Ik had dus enkel nare herinneringen aan die tijd. Daarom wilde ik het nu nog eens overdoen, maar dan goed.”

Ging het nu beter?
Sanne lacht: “Deze keer kreeg ik daar toch een buikgriep. Wéér hartstikke ziek, en de hele band deed ook nog eens mee ook. Maar de stemming was toch anders. Hoewel ik zat te kotsen, moest ik er hard om lachen en riep: ‘Dat dit mij weer moet gebeuren!’ Het werd een klassiek verhaal, en de opnamen zijn goed gelukt. Maar ik ga daar nooit meer heen, Portugal is duidelijk niet mijn land, haha. Al vind ik de mannen er wel heel knap.” 

Wat zijn de lessen die je in die negen jaar muziekcarrière hebt geleerd?
“Ik heb geleerd dat ik mensen moet vertrouwen. Mijn band bijvoorbeeld. Als de jongens zeggen: ‘Ik snap je’ moet ik gewoon stoppen met praten en ze het laten doen. Verder heb ik geleerd mijn tijd beter in te delen en nee te zeggen, al snap ik tegelijk ook beter waarom ik soms dingen moet doen waar ik eigenlijk geen zin in heb.
 

‘Ik durf meer te zeggen wat ik vind en te zijn hoe ik ben’ 
 

Daar zei ik voorheen juist ‘nee’ tegen. Als mijn manager me nu iets  vraagt, doe ik het vaak. Het meeste vraagt hij nog steeds heel voorzichtig, want hij is dit toegeeflijke gedrag nog niet van me gewend, haha. Ik ben echt makkelijker geworden. Over het algemeen heb ik meer stabiliteit; ik hoef niet meer te vechten voor mijn plekje. Ik moet wel zorgen dat ik die plek vasthoud, maar daar ben ik niet bang voor, want ik ben geen type om niks te doen. Ik heb hiervoor gekozen en wil dit blijven doen.”

Zo te horen ben je een stuk zelfverzekerder geworden...
“Inderdaad. Ik ben veel zelfbewuster en heb meer schijt aan alles. Vroeger wilde ik dat iedereen me leuk vond, nu snap ik waarom anderen toen zeiden dat dat toch niet kan. Hoge bomen vangen veel wind, het is echt waar. Dat merkte ik meteen toen ik bij The voice begon. De eerste uitzending, al eerder opgenomen, ging ik kijken met geliefde mensen om me heen. Drankje en peuk erbij,daarvan had ik een foto gepost. Kreeg ik allerlei reacties over me heen omdat ik rookte waar een jong meisje bij was. O, dacht ik, dit is dus hoe het vanaf nu gaat. Maar ik moest er hard om lachen.”

Lees het hele interview met Sanne Hans in Vriendin 45. 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |