×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Tips om positiever in het leven te staan

Tips om positiever in het leven te staan
01.11.2017 -

Vandaag is de nationale dag van de positiviteit. Hier vind je vijf tips om positiever in het leven te staan.


- Glimlach naar vreemden
Normaal gesproken lach je alleen als je een bekende tegenkomt of iets leuks meemaakt. Probeer vandaag ook is naar vreemde mensen te glimlachen. Je wordt er niet alleen zelf vrolijker van, maar geeft ook die ander een goed gevoel.

- Buig je negatieve gedachten om naar positieve gedachten
Probeer problemen van de positieve kant te bekijken. Is je band lek? Lekker toch, geniet van die heerlijke wandeling en neem even tijd voor jezelf. Begin met kleine gedachten zoals 'ik ben goed zoals ik ben' of 'vandaag is mijn dag'. Door hier 's ochtends mee te beginnen start je je dag meteen goed. Wat weer invloed heeft op je gevoel de rest van de dag. 

- Doe iets goeds voor anderen
Er is niet voor niets het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Iets goeds voor iemand anders doen geeft vaak een goed gevoel. Iemand anders helpen geeft voldoening en vergroot je zelfrespect. Dit helpt dan weer om positiever in het leven te staan.

- Zorg goed voor jezelf
Door goed voor jezelf te zorgen, voldoende rust te nemen en gezond te eten, ga je er beter uitzien en voel je je energieker. Dit zorgt dat je lekkerder in je vel zit en je meer zelfvertrouwen krijgt. 

- Spreek af met vriendinnen
Als je niet lekker in je vel zit, heb je vaak de neiging om je in je kamer op te sluiten en de hele dag binnen film te kijken. Toch is het belangrijk om juist op deze momenten met vriendinnen af te spreken. Misschien moet je jezelf er even toe zetten, maar na een middagje met vriendinnen voel je je gelijk beter. Ga gezellig kletsen, praat over wat je dwarszit en het voelt meteen of alle lasten van je schouders afglijden. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |