×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Lezeressen vertellen over hun wonderlijke moment

Lezeressen vertellen over hun wonderlijke moment
26.10.2017 -

Natuurlijk, toeval bestaat. Maar sommige gebeurtenissen zijn wel héél erg toevallig. Het leek wel of iemand je beschermde. Lezeressen vertellen over hun wonderlijke moment.


‘Mijn zoontje zei: ‘Straks maak je de baby in je buik wakker’’
Corina (41):“Ik bracht mijn vierjarige zoontje naar bed, toen hij ineens zei dat ik een dikke buik had. Ik zei: ‘Dat valt toch wel mee?’ waarna we samen mijn buik inspecteerden. Ik kon hem blijkbaar niet overtuigen, want hij zei dat ik mijn trui snel naar beneden moest doen, omdat de baby sliep.‘Straks maak je ’m wakker.’ Zijn woorden lieten me die avond niet meer los. Zou ik zwanger zijn? We wilden al een tijdje graag een tweede kind. Ondanks dat er nog helemaal geen tekenen waren van een zwangerschap, besloot ik door de woorden van mijn zoon de volgende ochtend een zwangerschapstest te doen. En ja hoor! Hij had het goed aangevoeld. We hebben zelfs de tekst op het geboortekaartje geschreven met dit wonderlijke voorval in gedachten:‘Ik wist als eerste dat er een baby bij kwam, en dat het een broertje zou zijn daar twijfelde ik niet aan. Maar wat ik toen nog niet weten kon, was dat met jouw geboorte ons leven met z’n viertjes begon!’” 

‘Ik moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren’
Kelly (29):“Ik weet het nog als de dag van gisteren: op 4 oktober 2011 reed ik met onze dochter van toen één jaar in de auto naar huis. Plotseling kreeg ik een ingeving dat ik achterom moest kijken. Tot mijn schrik zag ik dat mijn meisje zich uit de riempjes van haar kinderzitje had gewurmd. Dat had ze nog nooit gedaan! Ik reed naar de eerstvolgende carpoolplaats en zette haar snel weer vast. Een paar seconden later verleende een auto ons geen voorrang. Er volgde een enorme klap, mijn auto was total loss. Gelukkig kwam mijn dochter er heelhuids vanaf. Ik moest wel een nacht in het ziekenhuis blijven om uit te sluiten dat ik geen inwendige bloedingen had en ik heb nu nog last van mijn nek. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als ik niet had gezien dat ze los in haar autostoeltje zat. Ze had het waarschijnlijk niet overleefd. Ik geloof er heilig in dat mijn overleden oma me een seintje heeft gegeven dat ik even om moest kijken. Ik had zo’n goede band met haar.” 
 

Terwijl ik daar stond te huilen, kwam er opeens een roodborstje aangevlogen. 
 

'Overal waar ik ben, zie ik een roodborstje’
Daniële (42):“Mijn oma was mijn beste vriendin.Toen ze op hoge leeftijd overleed, was ik dan ook intens verdrietig. Toen iedereen na de begrafenis aan de koffie en cake zat, liep ik even naar haar graf. Ik wilde nog even alleen met haar zijn. Terwijl ik daar stond te huilen, kwam er opeens een roodborstje aangevlogen. Hij streek vlak bij mij neer en keek me brutaal aan.‘Hai oma’, zei ik zachtjes en het vogeltje bleef kijken. Het is inmiddels tien jaar geleden en sinds die ene keer kom ik overal roodborstjes tegen. Als we een weekendje weg zijn, kun je er zeker van zijn: in de tuin van ons huisje zit een roodborstje. Ik ben in de tussentijd vier keer verhuisd en zelfs in de nog volledig kale tuin van ons laatste nieuwbouwhuis, gluurde er een roodborstje naar binnen. Misschien wil ik het gewoon graag zien, maar ik blijf het wonderlijk vinden.” 

Lees nog meer mooie verhalen in Vriendin 43.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem di 31 okt '17 19:16

    ik vond het allemaal mooie verhalen maar in het bijzonder het verhaal van het roodborstje. Ik heb zelf wonderlijke momenten meegemaakt en weet dat er meer is dan alleen hier op aarde
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |