×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Annemiek (48): ‘Niemand weet dat ik me zo eenzaam voel’

Annemiek (48): ‘Niemand weet dat ik me zo eenzaam voel’
24.10.2017 -

Annemiek (48) is getrouwd, heeft twee dochters en staat altijd klaar voor een ander. Maar wat eigenlijk niemand weet, is dat ze geen vriendinnen heeft. 'Er is niemand die me belt, even langskomt of een kaartje stuurt. Ook niet als ik jarig ben'


Annemiek: “We hebben dit weekend in de tuin een feest gegeven, omdat mijn man vijftig is geworden en mijn dochter achttien. Een groot feest, ja. Toch voel ik me eenzaam; niemand kwam tenslotte speciaal voor mij. Ik ben opgegroeid in een klein dorp met twee zussen. Ik was niet gepland, maar wel zeer gewenst. Zo heb ik me ook altijd gevoeld. Mijn ouders hielden veel van mijn zussen en mij, ze stonden altijd voor ons klaar. Ik was een nakomertje. Toen ik werd geboren, waren mijn zussen negen en twaalf en op het moment dat ik op de lagere school zat, hadden zij al dikke verkering. Als mijn moeder moest werken, zorgde mijn oudste zus voor mij. Toen ze naar Noord-Holland verhuisde omdat haar man daar een baan kon krijgen, werd ons contact minder. Wel ging ik, toen ik wat ouder was, elke zomer met een vriendin op Tienertour en dan logeerden we bij mijn zus. Helaas is ze twaalf jaar geleden overleden aan kanker. Daar heb ik veel verdriet over gehad, maar gelukkig heb ik met mijn andere zus ook prima contact. Maar veel meer dan dat is het niet. Zij woont weliswaar in hetzelfde dorp als ik, maar er gaan wéken voorbij dat we elkaar niet zien. Ik heb weleens gevraagd of ze mee wil naar de sauna, maar zij heeft gewoon geen behoefte aan meer contact.” 

Boos en gekwetst
“Dat ik geen vriendinnen heb, is pas sinds ik van school af ben. Ik was een vrolijk en blij kind en had op de lagere school altijd vriendinnetjes. Ik hield nooit zo van grote groepen, maar ik had altijd wel iemand om mee te spelen. Op de huishoudschool ontmoette ik Dieuwertje. Vanaf dag één waren we onafscheidelijk. We konden óveral over praten en hadden ontzettend veel lol samen. We gingen samen met een paar andere meiden op dansles, we gingen stappen, praatten over jongens en toen haar moeder een keer opgenomen moest worden in het ziekenhuis, heeft ze zes weken bij ons in huis gewoond. We waren onafscheidelijk. Totdat ze mij van de ene op de andere dag inruilde voor een andere vriendin. Ik was blijkbaar niet meer goed genoeg en opeens leek het of ik voor haar niet meer bestond. Ik voelde me daar heel boos en gekwetst over, maar na een paar weken kwam ze gelukkig weer naar me toe omdat ze me zo miste. Ik had haar ook gemist.  We pakten de draad weer op, maar ergens bleef er iets knagen, ze had me natuurlijk wel ink laten vallen. Ik hield er rekening mee dat het nog een keer kon gebeuren. En dat gebeurde ook. Maar liefst vijf keer. Toen was ik er echt klaar mee. 

Grote liefde
“Mijn man Tristan ontmoette ik toen ik achttien was. Hij was mijn allereerste vriendje en de liefde van mijn leven. Na twee jaar gingen we samenwonen en op mijn 23ste zijn we getrouwd. Via Tristan leerde ik nieuwe mensen kennen. Hij heeft een allerbeste vriend en een groep van zes vrienden met wie hij veel leuke dingen doet. We spreken ook regelmatig met de vrouwen erbij af en met een van hen had ik wel een klik. Ik heb haar vaak voorgesteld om samen iets leuks te doen. Een kop koffie drinken of samen op stap. Maar elke kreeg ik te horen: ‘Nee sorry, ik ben te druk’. Terwijl ze met een andere vrouw uit diezelfde vriendengroep wél afspreekt. Ze hield duidelijk de boot af. Op een gegeven moment liet ik het wel uit mijn hoofd om haar te vragen, want het doet pijn als je keer op keer zo afgewezen wordt.” 

Voel jij je ook weleens eenzaam en wil je nieuwe vriendschappen opbouwen? Plaats een oproepje op Vriendin.nl/vriendschap

Voel jij je net als Annemiek eenzaam en wil je je verhaal kwijt? Laat het ons weten via post@vriendin. audax.nl. Of praat mee op ons forum. Lees het hele verhaal van Annemiek in Vriendin 43.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 24 okt '17 20:03

  hoi Annemiek, ik kan alleen zeggen dat je niet de enige bent. misschien dat Vriendin kan helpen om een aparte contactgroep aan kan maken en misschien ontstaan nieuwe vriendschappen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Tmuts wo 25 okt '17 11:00

  Misschien ook een valkuil voor je, teveel voor een ander klaarstaan. Misschien beter wat meer voor jezelf doen, jezelf lief vinden. En misschien wat minder denken in termen van een vriendin moeten hebben. Op iets oudere leeftijd is het ook wat minder vanzelfsprekend om vriendinnen op te doen. Veel mensen hebben al een sociaal netwerk. Vaak gaan mensen er ook van uit dat je een druk sociaal leven hebt. Zelf iets ouder, nooit een serieuze relatie gehad, geen kinderen. Negatieve contacten aan de kant gegooid. Heb ook geen vriendinnen, vrijwel geen contact met familie. Toch heb ik buiten de deur wel aanspraak. Juist als je alleen op pad gaat, sta je daar meer voor open. En gewoon met mensen praten als je ergens bent. Een compliment geven ofzo. En als je in tune bent met jezelf komen er eerder dingen op je pad en positievere mensen. Misschien een leuke cursus doen voor jezelf. Niks verwachten maar toch.
  Reageer!
Lezeressen vertellen: dit is mijn meest memorabele feestblunder

14.12.2017 - Tijdens de feestdagen wil je dat alles op rolletjes loopt, maar soms gaat er tóch iets mis.... "Daar lag ik, languit in de kerstboom. Met taart en al."

Lees meer

1

Mirjam (38) ‘Ik zie intens geluk, maar ook intens verdriet’

13.12.2017 - Mirjam (38) werkte jarenlang met plezier bij een bank. Tot ze na de geboorte van haar derde kind besefte waar haar grootste passie lag. Nu maakt ze fotoreportages van bevallingen. 'In de verloskamer leer ik mensen op hun puurst kennen'. Je maakt kans op een van de vijf exemplaren van Mirjams boek Pure Life geboortefotografie en -verhalen.

Lees meer
Carmen: ‘Ook met een maatje meer kun je je mooi voelen’

13.12.2017 - Model en Miss top of the world plussize Benelux 2017 Carmen (44) wil vrouwen laten zien dat ze trots mogen zijn op zichzelf. Mét hun rondingen én rimpels. “Ik vind dat je je imperfecties kunt omarmen.”

Lees meer
Esther (52): ‘Ik blijf erin geloven dat hij bij mij terugkomt’

12.12.2017 - De man van Esther (52) verliet haar voor een veel jongere vrouw. Esther verwacht dat hij over een tijdje met hangende pootjes terugkomt. "Ook die vrijpartijen met haar gaan op den duur vast vervelen."

Lees meer
Joris Linssen: ‘Ik ben altijd chef oliebollenbakker’

12.12.2017 - Elke week vertelt een bekende Nederlander over zijn feestmaand december. Op Kerstavond is Joris Linssen te zien in het tv-programma Joris’ kerstboom. Zelf viert hij de feestdagen met familie en vrienden: “Als ik met Kerst de tafel rondkijk naar mijn inmiddels volwassen kinderen is dat de grootste rijkdom die er is.”

Lees meer
3 vragen aan model en fotograaf Kim Feenstra

11.12.2017 - Vorig jaar ontdekte Kim Feenstra (32) door het tv-programma Het perfecte plaatje haar passie voor fotografie. Ze heeft nu haar eerste foto-expositie: Through my eyes.

Lees meer
Angéla: 'De geboorte van mijn tweeling kostte me bijna mijn leven’

06.12.2017 - Een medische fout na de geboorte van haar twee zoontjes werd Angéla (43) bijna fataal. “Gelukkig was het mijn tijd nog niet en ben ik teruggekomen bij mijn prachtige gezin.”

Lees meer
Trijntje Oosterhuis: ‘Heerlijk om thuis met mijn gezin te chillen’

06.12.2017 - Vier weken lang vertellen bekende Nederlanders over hun feestmaand. Trijntje Oosterhuis (44) gaat op kersttournee, maar de Kerstdagen zelf reserveert ze voor haar familie, met ook dan veel muziek. “En cadeautjes onder de boom in een hysterisch versierd huis, compleet met rendier in de tuin.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 202 |