×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Annette (41): ‘Mijn hulphond is het beste cadeau ooit’

Annette (41): ‘Mijn hulphond is het beste cadeau ooit’
25.10.2017 -

Toen de eerste hulphond van epilepsie-patiënt Annette (41) met pensioen ging, dacht ze dat haar grootste droom – meedoen aan obstakelparcours Mud Masters – nooit meer zou uitkomen. Maar toen kwam labrador Zander in haar leven. “Dankzij Zander sta ik niet langer meer langs de lijn.”


Annette: “Het afgelopen jaar is er megaveel gebeurd met mij. Ik heb mijlpalen bereikt die ik nooit voor mogelijk had gehouden. En dat allemaal dankzij mijn geweldige, eigenzinnige hulphond Zander. Ik heb al eerder een hulphond gehad, Joico, dus ik weet wat zo’n dier voor iemand met epilepsie kan doen. Het is echt ongelofelijk. In het begin was ik er sceptisch over. Totdat Joico mijn leven redde toen ik bijna onder een auto liep. Ik had een absence. Je verliest dan een paar seconden het bewustzijn, maar dat merk je zelf niet. Daardoor zag ik de auto niet aankomen. Joico handelde perfect, hij weigerde door te lopen. Omdat zijn riem om mijn middel zat, stond ik ook stil. Net op tijd. Na die redding ging ik beter op Joico letten.
 

'In het begin was ik er sceptisch over. Totdat Joico mijn leven redde'
 

Hij bleek twintig tot dertig minuten van tevoren aan te voelen wanneer ik een epileptische aanval kreeg. Dan likte hij mijn handen en keek hij me aan terwijl hij piepte. Door mijn medicijn in te nemen en twee uur te slapen, kon ik een aanval vermijden. Als je bedenkt dat ik gemiddeld een epileptische aanval per dag heb,waarbij ik zo’n vijf keer per jaar in het ziekenhuis beland, begrijp je het verschil dat een hulphond maakt. We raakten goed op elkaar ingespeeld. Dankzij Joico durfde ik meer te ondernemen, vaker de deur uit te gaan.” Toen Joico met pensioen ging, was ik veertig. Te oud om op sportief gebied nog wat op te bouwen, leek me. Ik dacht dat mijn droom de nitief voorbij was. Met pijn in mijn hart nam ik afscheid van mijn leven met Joico en van het hele idee dat ik ooit aan de Mud Masters mee zou doen.”

Even wennen
“En toen kwam Zander. Ik zie hem nog hier binnenkomen met de trainster van stichting Hulphond. Moet dit ielige hondje mij gaan helpen, was mijn eerste gedachte. Anderhalf jaar oud was hij en niet al te groot voor een labradorreu. Joico was een golden retriever en stond veel hoger op de poten. Bovendien was Joico veel rustiger. Zander kwam vrolijk en onderzoekend op me af en begon meteen mijn handen te likken. Net zoals Joico deed voor een epileptische aanval. Zou dit nieuwe hondje kunnen wat Joico zeven jaar lang voor mij had gedaan? Maar ik had Zander onderschat. Hij wist vanaf dag één precies waarom hij bij me was. Ik moest alleen even wennen aan zijn manier van dingen duidelijk maken. Als hij een epileptische aanval bespeurt, begint hij een half uur van tevoren te knorren als een varken. Hij blokkeert desnoods mijn weg en geeft niet op. Na vijf weken zei mijn zoon: ‘Vertrouw hem nou maar en neem je medicijn.’ Hij had gelijk. Zander is feilloos. Hij heeft nog geen aanval gemist. Hij waarschuwt me, pakt mijn tas met medicijnen, brengt me naar bed en komt naast me liggen.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 43. Kijk voor meer info op www.hulphond.nl

 

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |