Placeholder

Blijf bakken

Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Zondag is alweer de laatste aflevering van Heel Holland bakt van dit seizoen. Niet getreurd: op Vriendin.nl hebben we de lekkerste taartrecepten voor je verzameld. Zo kun je thuis gewoon verder bakken!

Red velvet cake
Deze red velvet taart is lekker luchtig met een heerlijke crèmelaag. Staat leuk op tafel bij feestjes. Ook leuk voor kerst.

Ingrediënten:
Cake
(zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn)
– 300 gr kristalsuiker
– 129 gr boter op kamertemperatuur
– 2 eieren
– 240 ml karnemelk
– 1 tl. rode kleurstof (poeder of gel)
– 20 gr cacaopoeder
– 300 gr bloem
– 1 tl. Baking soda (geen bakpoeder)
Voor de crèmelaag:
– 120 gr. boter op kamertemperatuur
– 240 gr roomkaas
– 600 gr poedersuiker
– 1 tl. Vanille-extract
Extra nodig: 2 bakvormen

Aan de slag:
Verwarm de over voor op 175 °C. Vet de 2 bakvormen in met boter en bestuif ze licht met bloem. Klop in een mengkom de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop dan met een vork een voor een de eieren los en voeg ze toe aan het boter-suikermengsel. Mix dit geheel tot de eieren volledig gemengd zijn met de suiker en de boter. Meng in een andere kom de karnemelk met het vanille-extract en de rode kleurstof. Doe dit op gevoel en begin met het toevoegen van een paar druppels tot de kleur naar wens is. Voeg vervolgens al mixende de helft van het karnemelkmengsel aan het beslag toe en daarna de helft van het bloemmengsel. Voeg dan de rest van het karnemelkmengsel toe en als laatste het cacao-bloemmengsel. Mix alles goed tot het een geheel is en het een mooie rode kleur heeft. Verdeel het mengsel over de twee bakvormen en bak ze 30-35 minuten in het midden van de oven.

Mix voor de crèmelaag de boter met de roomkaas tot een mooi geheel. Voeg dan rustig de poedersuiker toe tot deze helemaal gemengd is met de boter en de roomkaas. Mix als laatste het vanille extract erdoorheen en klop het geheel nog 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het glazuur met een lepel of spatel over de bovenkant van de cake. Plaats hier de tweede cake op en bestrijk die met de rest van het glazuur.

Wortel taart
Ken je die mop van dat konijntje dat naar de bakker ging voor worteltaart? Voor de gelegenheid hebben we daarom dit recept voor jullie. Alleen is deze dus wel lekker…

Ingrediënten:
– 3 dl zonnebloemolie
– 6 eieren
– 400 gr wortel geraspt
– 300 gr lichtbruine basterdsuiker
– 350 gr zelfrijzend bakmeel
– 3 tl bakpoeder
– 2 tl speculaaskruiden
– 1 tl kaneel
– 100 gram noten (bv. walnoten of notenmix)
Crèmelaag/Frosting
– 120 gr. boter op kamertemperatuur
– 240 gram roomkaas
– 600 gram poedersuiker
– 1 tl. Vanille-extract

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de wortel met een blender of rasp. Meng vervolgens in een kom de suiker met de eieren en de olie. Voeg hier het meel en het bakpoeder toe en mix tot een mooi egaal beslag. Voeg de wortel toe en eventuele toppings zoals noten of rozijnen. Mix hier als laatste de speculaaskruiden en de kaneel door. Giet het beslag in de bakvorm en bak in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Mix voor de crèmelaag de boter met de roomkaas tot een mooi geheel. Voeg dan rustig de poedersuiker toe tot deze helemaal gemengd is met de boter en de roomkaas. Mix als laatste het vanille extract erdoorheen en klop het geheel nog 5 minuten tot een luchtig beslag bestrijk hier de afgekoelde taart mee.

Allermakkelijkste chocolade-lavacake
Ze zien er fantastisch uit en smaken ook nog eens heerlijk. Geniet van dit makkelijke, maar niet minder lekkere recept.

Ingrediënten:
– 20 gram kook-chocolade (chocoladedruppels)
– 2 el. Ongezouten boter (extra om in te vetten)
– 2 el. Suiker (extra voor de bakjes)
– 2 eieren
– 2 el. Patentbloem
– ½ tl. Zout

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 220°Cen vet 8 ovenbakjes of cupcake-vormpjes in met boter. Doe in elk vormpje een theelepel suiker en draai de bakjes rond tot alle suiker erover verdeeld is. Smelt de chocolade au bain-marie (in een hittebestendige schaal boven op een pannetje kokend water), of in de magnetron tot de chocolade helemaal gesmolten is. Mix vervolgens de boter met de suiker in een mengkom. Mix hier de eieren een voor een door en daarna de bloem en het zout tot een mooi egaal beslag. Voeg hier 1/3 van de chocolade aan toe en mix dit voorzichtig met een plastic of rubberen spatel. Voeg vervolgens de rest van de chocolade toe en roer dit alles door elkaar tot een mooi mengsel. Verdeel dit over de vormpjes en bak ze in het midden van de oven in 10-11 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt. Serveer de lava-cakejes mooi op een bord met een beetje poedersuiker, vers fruit, slagroom of ijs.