×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’

Roos (47): ‘Op salsales werd mijn man verliefd op een ander’
18.10.2017 -

Roos (47) vond het heerlijk om met haar man naar salsales te gaan. Maar toen hij verliefd werd op zijn danspartner verliet hij haar. "Heel verdrietig dat het zo gelopen is"


Roos: “Het regende pijpestelen, op de avond waarop mijn leven totaal veranderde. Daarom waren we met de auto naar salsales gegaan. We waren net thuis, ik wilde uit de auto stappen toen Jaap het opeens zei – out of the blue. “Ik geloof dat we niet meer bij elkaar passen, we moeten maar uit elkaar.” Ik was verbouwereerd. We waren al van jongs af aan samen, al 25 jaar, en nu pasten we opeens niet meer bij elkaar? Dat was ook het eerste wat ik tegen hem zei. Ik zei ook dat hij niet voor mij praatte, dat ik dat helemaal niet zo voelde en dat ik helemaal niet zag dat we niet bij elkaar pasten of uit elkaar moesten.” 

Avondje samen
“Drie jaar vóór die vreselijke avond waren onze zoons Joshua en Pjotr veertien en twaalf. Ze waren groot genoeg om ze af en toe een avondje alleen te laten, vonden we. Dan hadden wij weer meer tijd voor elkaar. Jaap moest voor zijn werk weleens op reis naar Zuid-Amerika, waar mensen vaak op straat en in cafés salsa dansen. Hij wilde dat wel leren, zei hij. Jaap en ik hadden voordat de kinderen er waren altijd aan stijldansen gedaan, dat vonden we allebei leuk, en latin sprak mij altijd het meeste aan. Het leek mij geweldig om weer samen met Jaap op dansles te gaan, en dus begonnen we bij de salsaschool bij ons in het dorp. Lekker dichtbij, dan waren we in de buurt van de kinderen. De LA-style salsa die ze daar dansten, leek een beetje op het latin ballroomdansen dat we vroeger deden. Dat was hartstikke leuk en deden we een seizoen lang. Het beviel zo goed, dat we wel meer wilden. Na een jaar stapten we over naar een Cubaanse salsaschool. Aan het Cubaanse salsadansen moest ik wennen, omdat je daarbij steeds van partner moet wisselen. Ik was nog nooit zo dicht bij een andere man geweest. Ik vond het best intiem om een andere man aan zijn hand en arm vast te houden, dat maakte het eerst een beetje eng. Jaap zei een keer tegen een andere man tijdens het dansen: ‘Zeg, dat is wel mijn vrouw, hoor.’ Hij wilde even laten weten dat hij er was om mij te beschermen, denk ik. Maar na die eerste onwennigheid vond ik het al snel leuk.  

Niet zo aanstellen
“Toch denk ik achteraf dat we ons vanaf toen op een glijdende schaal bevonden. Jaap werd al snel daarna ook gevraagd om in te vallen bij beginnerscursussen, omdat er een tekort was aan mannen. Ook wilde hij opeens een cursus kizomba doen, een zwoele Braziliaanse dans. Niets voor hem, vond ik. Zelf wilde ik er niet heen, ik had al iets anders op die avonden. Het lijkt nu misschien naïef, maar ik vertrouwde hem nog steeds en vond het prima als hij met iemand anders zou gaan. Uiteindelijk ging hij met een vrouw die hij op een van die feestjes had leren kennen. Lia heette ze en ze woonde bij ons in het dorp. Toen hij die stap eenmaal had genomen om met Lia te gaan dansen, ging hij nóg vaker naar feestjes. Ook doordeweeks. En dan kwam hij heel laat thuis. Hij had altijd al meer energie dan ik, dus op zich kon hij dat best aan. Maar ik vertelde hem wel dat ik het niet leuk vond dat hij doordeweeks zo vaak midden in de nacht thuiskwam. Het leek wel of hij meer aandacht had voor salsa dan voor mij en de kinderen. Jaap wuifde dat weg. Ik moest me niet zo aanstellen, zei hij. En ik trapte erin.”

Vreemde sfeer
“Toen was daar dat salsaweekend in Brabant. Jaap wilde er graag heen en vroeg of ik mee ging. We zouden er op vrijdag naartoe gaan. Ik kon zelf pas om vijf uur weg omdat ik nog moest werken. Hij zou wel met Lia meerijden, zei hij. Toen ik om acht uur aankwam, was het feest al in volle gang. Ik was niet zo in de stemming na die lange autorit. Ik had een drukke werkweek achter de rug en dacht: wat doe ik hier eigenlijk? Toch sloeg ik me door de avond heen. Op zaterdag zouden we allemaal workshops hebben, wat ik wel leuk vond. Jaap had het zo geregeld dat hij met Lia in een workshop zat. ’s Avonds was er weer een salsafeest, waar iedereen zich helemaal voor had opgedoft. Lia had zich ontzettend uitgesloofd, ze had een gehaakt jurkje aan met een open rug die tot aan haar onderbroek kwam. Het was echt een beetje ordinair, ik vroeg me af waarom ze er zo bij liep. De sfeer voelde vreemd, ik voelde me niet lekker bij alles wat er gebeurde. Ik ben op tijd naar bed gegaan, terwijl Jaap nog lang doorging. De volgende dag was hij niet te genieten. Ik voelde een afstand tussen ons. Ik weet nog dat ik een huilbui kreeg, er speelde gewoon iets wat ik niet kon duiden. Kort daarna barstte de bom en werd opeens alles duidelijk.” 

Lees het hele verhaal in Vriendin 42 of praat mee op ons forum

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |