×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst

Musicalster Nurlaila Karim: down to earth en zonder angst
17.10.2017 -

Ze is fan van ‘oervrouwen’ als Gloria Estefan, vindt overdrijven op social media stom en heeft geen spijt van haar verleden. Het is duidelijk: zangeres, actrice én coach Nurlaila Karim (42) houdt van aanpakken. “Ik wil niet dat angst me beperkt in het najagen van mijn dromen.”


We zijn net in het kantoor van musicalactrice Nurlaila Karim, als ze ons een folder over coaching in de handen drukt. Wat blijkt? Naast haar musicalcarrière runt Nurlaila vanuit dit kantoor met haar man een coachingsbedrijf. Ze begeleidt voornamelijk pubers bij het maken van hun beroepskeuze. Meteen is duidelijk dat ze meer is dan zangeres en musicalactrice, maar toch willen we het eerst hebben over de nieuwe musical waarin ze gaat spelen: On your feet, over het leven van zangeres Gloria Estefan.

Waarom wilde je zo graag in deze musical spelen?
“Ik ben groot geworden met de muziek van Gloria Estefan, ik ken bijna al haar liedjes. Mijn moeder is op Curaçao opgegroeid en op onze familiefeestjes is er altijd veel eten én wordt er steevast salsamuziek gedraaid. Dat salsagevoel zit echt in mijn lijf. In On your feet speel ik Gloria’s moeder, Gloria Fajardo, en zing ik mijn lievelingsliedje van Gloria: Mi tierra, van mijn favoriete album. Geweldig! Ik heb Gloria ook ontmoet tijdens de audities, dat vond ik zo gaaf. Ze is natuurlijk een wereldster, maar zo down to earth. Ik hoop dat als ik later oma ben, want dat is Gloria al, ik zo’n oma word. Gewoon voeten op de grond, keihard werken en geen sterallures. Ze is echt zo’n oervrouw, er zit niks fakes bij.”

Bij jou ook niet, volgens mij...
“Niet meer, nee. Toen ik jonger was en net begon in dit vak nog wel. Ik zie dat ook nog bij jongere collega’s. Als acteur wil je zo graag gezien worden.  Ik ben acht jaar geleden bewust een tijdje uit het musicalvak gestapt. Ik wilde weer voelen wie ik was. Je treedt als acteur zo buiten jezelf, je speelt altijd een rol. Weet je, ik deed zeven of acht shows per week en ik zag oudere collega’s een beetje verzuren. Ik begon me ook te ergeren aan alles en ik genoot niet meer van het applaus. Tijdens de buiging was ik alleen nog maar bezig met de vraag of ik mijn trein wel zou halen, zodat ik
 

‘Gewoon voeten op de grond, keihard werken en geen sterallures’
 

snel weer thuis zou zijn. Ik heb altijd gedacht dat je moet stoppen met je werk als je zuur wordt. Toen ik was gestopt, heb ik dat zure gevoel nog wel een tijdje gehouden. Ik kon geen musical-sing-a-long meer zien. Maar toen ik na die pauze weer op het toneel stond, stond ik er anders in en kon ik er weer van genieten. Toneel blijft mijn passie. Maar ik zie sommige collega’s met social media een andere wereld creëren. Alsof ze de hele tijd: ‘Kijk mij nou’ roepen. Daar heb ik geen zin in, dat vind ik vermoeiend.” 

Wat is je belangrijkste levensles?
“Dat dingen niet altijd blijven zoals ze zijn. Alles gaat over, alles gaat voorbij. Dat is een bevrijdende gedachte als je het moeilijk hebt. Je ziet het ook aan de natuur, in de seizoenen. We zijn net als bomen: nadat de blaadjes zijn gevallen, komen er altijd weer nieuwe blaadjes. Dus je kunt je wel proberen vast te houden aan dingen, maar loslaten is het belangrijkst. En tegelijk het moeilijkst.” 

Zin gekregen om naar On your feet te gaan? Vriendin mag 2 kaartjes weggeven voor de première op 29 oktober in het Beatrixtheater in Utrecht, waarbij ook Gloria Estefan en haar man Emilio aanwezig zijn. Hier zie je hoe je kans maakt! 

Lees het hele interview met Nurlaila Karim in Vriendin 42.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |