×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist

9 feitjes over stof die je waarschijnlijk niet wist
16.10.2017 -

Ben je een enorme sloddervos of zit je juist tegen smetvrees aan? Het maakt niet uit, er is altijd stof in huis. Om te bewijzen dat jij hier écht niets aan kunt doen, heeft Helpling, het platform voor het boeken van een huishoudelijke hulp, 9 verrassende feiten voor je afgestoft.


1. Mensen veroorzaken stof
Zo is je huis schoon, het volgende moment ligt er overal stof. Ontstaat het soms uit het niets ofzo?! Nee, uit elke beweging in huis ontstaat stof. Als er twee mensen over vloerbedekking lopen, stijgt er twee milligram stof op. Dit is net zoveel stof als er vrijkomt bij het roken van een halve sigaret.

2. Tegen stof kun je niet vechten
Een vierkante meter in huis bevat elke dag ongeveer 6 milligram stof. Er is dus altijd stof aanwezig, maar je ziet het pas na ongeveer een week. Eens per week de stofzuiger pakken is voldoende, anders blijf je bezig.

3. Stof kan je geld kosten
Een stoffige radiator is 30 procent minder krachtig, dus houd die vooral goed schoon. Makkelijker gezegd dan gedaan? Nee hoor. Hang een vochtige doek achter de verwarming en gebruik een föhn om het dwarrelende stof ertegenaan te blazen.

4. Stof verwijderen? Houd het droog
Met een natte doek veeg je stof juist alleen maar uit. Een droog microvezeldoekje trekt stof aan als een magneet. Hiermee verwijder je stof eenvoudig zonder het te verspreiden.

5. Planten zijn niet schuldig
Zie je regelmatig een laagje stof op je planten? Dat betekent niet dat zij het veroorzaken. Planten verhogen de vochtigheidsgraad van een ruimte. Als de kleine watermoleculen die vrijkomen, in aanraking komen met stof, worden ze zwaarder en blijven ze liggen op de bladeren.

6. De stofzuiger kan je huis viezer maken
Wanneer de stofzuigerzak te vol zit en de filter vies is, doe je meer kwaad dan goed. De stofzuiger neemt dan het stof van de vloer op, maar spuit het meteen uit de zak in het rond. Vervang de stofzuigerzak daarom als hij voor driekwart vol is en de maak de filter eens per maand schoon.

7. Je tv is een stofmagneet
Je zou denken dat de gordijnen de grootste bron van stof zijn. Maar elektronica wordt constant opgeladen, waardoor de apparaten statisch zijn geladen. Dit maakt je tv de ware stofmagneet in huis. Tip: koop antistatische doekjes of een spray.

8. Stof vliegt door het raam naar binnen
Open ramen zijn een uitnodiging voor rondvliegende stofdeeltjes. Als je regelmatig je huis lucht, zal de laag stof op de vloer dikker zijn. De oplossing: zet je ramen ‘s ochtends en ‘s avond 10 minuten open. Dit is precies genoeg om te luchten, maar onvoldoende tijd voor stof om te landen.

9. We kunnen niet zonder stof
Geloof het of niet, maar de wereld zou uit balans zijn zonder stof. De grijze plukken bevatten pollen die door de lucht zweven en zo bloemen bestuiven. Ook zouden er zonder stof geen wolken zijn, wat betekent: geen regen, geen planten, geen dieren dus eigenlijk geen leven.

Kijk voor meer informatie op Helpling

 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |