×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bertie (43): ‘Ik denk al na over een romantisch huwelijksaanzoek’

Bertie (43): ‘Ik denk al na over een romantisch huwelijksaanzoek’
10.10.2017 -

Als Bertie (43) iets heeft geleerd van haar deelname aan Boer zoekt vrouw, is het dat ze moet luisteren naar haar gevoel. Bij kandidaat Rosita wist ze meteen: zij is het. Toch duurde het nog meer dan twee jaar voor ze een relatie kregen.“Maar nu zij hier woont, valt alles op z’n plek.”


De boerderij van Bertie Steur – ofwel boerin Bertie, die landelijk bekend werd doordat ze twee jaar geleden meedeed aan het televisieprogramma Boer zoekt vrouw – staat vlak bij het centrum van het Zeeuwse dorp Renesse. Ik had de boerderij natuurlijk al eens gezien op televisie, maar hij ziet er in het echt anders uit dan in mijn herinnering. Als ik aanbel, doet er niemand open. Zit ik verkeerd? Nee hoor, als ik Bertie bel, komt ze van achter het huis aanlopen. O ja: op het platteland komt iedereen achterom. 

Je leek je inderdaad nogal eens ongemakkelijk te voelen met al die vrouwen in huis. Waarom deed je eigenlijk mee met Boer zoekt vrouw?
“Na mijn scheiding wilde ik graag weer een relatie. Ik zat al op datingsite Lexa en was veel op stap geweest. Maar zodra vrouwen hoorden dat ik boer ben en uit Zeeland kom, haakten ze meestal af. Óf het gesprek ging over hun tuin, omdat ze dachten dat ik daar dan vast alles over wist. Ik heb best wat rare ervaringen gehad. Sommige vrouwen waren aan het multidaten: die waren bezig met een vergelijkend warenonderzoek, volgens mij. 
 

'Maar zodra vrouwen hoorden dat ik boer ben en uit Zeeland kom, haakten ze meestal af.'
 

En dan was er nog die vrouw die persé bij mij thuis wilde afspreken, maar eenmaal hier vertelde dat ze ook met iemand anders aan het daten was, en dat dat al best serieus was. Wat doe je dan hier, vroeg ik me af. Als dat soort dingen de mores zijn op datingsites, is dat niks voor mij, concludeerde ik. Een vriendin van mij kwam met het idee van Boer zoekt vrouw. Ik dacht: ach, ik kan me altijd opgeven. Als ik er een slecht gevoel bij heb, trek ik me gewoon terug. 

Je hield aan Boer zoekt vrouw een relatie over met Esther. Maar je woont nu samen met Rosita, die je ook kent via het programma...
“Ja! Boer zoekt vrouw begon pas echt met de speeddates, en daar zat Rosita bij. Zij was het meteen helemaal voor mij, maar het liep anders.” 

Wat gebeurde er?
“Voordat ik alle brieven kreeg van Yvon, had Roos contact gekregen met een andere vrouw. Omdat dat nog niet zo serieus was, kwam ze een weekje later wel naar de speeddates. Daar bleek dat ze mij leuk vond. En ik haar dus ook! Maar Roos voelde zich niet happy tussen al die vrouwen, die druk aan het bewijzen waren dat ze toch echt de leukste waren. Ze vroeg zich af of ze wel wilde meewerken met Boer zoekt vrouw en besloot er alsnog mee te stoppen. Ze heeft het me later uitgelegd, en ik snapte haar wel. Haar relatie met die andere vrouw werd intussen serieuzer. En ik eindigde dus met Esther.” 

Niet elke Boer zoekt vrouw-deelnemer komt later nog in de publiciteit. Maar jou zagen we snel weer terug, in Expeditie Robinson.
“Nou, er zat wel een jaar tussen, hoor. Daar werd ik voor benaderd en de opnames waren in een periode dat ik makkelijk weg kon van de boerderij. Het leek me qua kijkcijfers niet zo’n heftig programma als Boer zoekt vrouw, en ik durfde de uitdaging wel aan om aan de andere kant van de wereld voor mezelf te zorgen. Ik weet van mezelf dat ik niet heel slap ben en niet twee linkerhanden heb. Maar dat ik op afvallerseiland terecht zou komen en het einde zou halen, had ik niet voorzien.” 

Lees het hele interview met Bertie Steur in Vriendin 41.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |