×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

‘Mijn man? Nee, onze herdershond is mijn grote liefde’

‘Mijn man? Nee, onze herdershond is mijn grote liefde’
03.10.2017 -

Elvira (46) en haar man Roeland (49) vangen sinds drie jaar de Duitse herder Joy op, een zwerfhond uit Spanje. 'Toen ik haar koppie zag, was het liefde op het eerste gezicht'


Elvira: “Mijn man Roeland zegt weleens tegen mijn vriendinnen: ‘Als hier in huis ooit brand uitbreekt, rent Elvira zo de vlammen in om onze hond te halen. Om mij zal ze zich niet bekommeren, ik moet mezelf maar redden.’ Het is bedoeld als geintje, maar er zit een kern van waarheid in; ik zou mijn leven wagen om onze hond Joy uit het vuur te redden. Zij is mijn grote liefde, mijn alles.” 

Uitgemergelde pup
“Drie jaar geleden kreeg ik een telefoontje van Annet, een vriendin, die op vakantie was in Spanje. Ze hadden vlak bij haar appartement twee herderpuppy’s gevonden van een paar weken oud, waarschijnlijk van een zwerfhond die was overreden. De teefjes zouden worden afgemaakt, maar daar wilde Annet niks van weten. Ze riep meteen dat ze in Nederland opvang zou regelen. Zelf wilde ze graag één hondje houden, en bij de andere pup dacht ze aan mij: ik ben een dierengek en dol op honden. Als kind groeide ik zelfs op tussen herders, mijn ouders waren echte liefhebbers van het ras. 

 

‘Mijn man? Nee, onze herdershond is mijn grote liefde’ 


 

Toch hadden we jaren geen dieren in huis. Onze zoon Davy – hij is inmiddels 23 – heeft astma en dat hield de komst van huisdieren tegen. Nu Davy op kamers woonde en een stuk minder vaak benauwd was, was er eigenlijk geen reden meer om niet voor een huisdier te gaan. Daarom hoefde ik geen seconde over mijn antwoordna te denken toen Annet me belde, zeker niet nadat ze me foto’s appte van de twee uitgemergelde hondjes. Ik smolt. Ook Roeland was meteen om. We hadden het beiden best moeilijk met ons ‘lege nest’, nu Davy op kamers woonde. Het was stil zonder hem en zijn vrienden, die altijd bij ons over de vloer kwamen. Het idee weer voor iemand, in dit geval een hond, te kunnen zorgen, vond ik heerlijk. En Roeland verheugde zich op de lange wandeltochten met onze nieuwe huisgenoot. 

Tussen ons in op de bank
“Eerlijk gezegd is dat onvoorwaardelijke gevoel wederzijds. De band die ik heb met Joy, is vergelijkbaar met mijn band met Davy. Naast Davy komt Joy gevoelsmatig op de eerste plaats. Als ik moet kiezen tussen Roeland of Joy, gaat mijn hond voor. En niet alleen in een noodsituatie, zoals Roeland weleens zegt. Stel dat hij zou eisen dat Joy weggaat, omdat hij ineens allergisch zou worden ofzo. Nou, dan mag hij vertrekken. Dan gaan we latten, want Joy gaat de deur niet meer uit. Ik kan me een leven zonder haar niet meer voorstellen.

Lees het hele verhaal in Vriendin 40. Meepraten over dit onderwerp? Dat kan op ons forum.

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
Elke: ‘Mijn zoontje overleed tijdens de bevalling en redde daarmee mijn leven’

15.11.2017 - Elke (35) kreeg tijdens haar zwangerschap het HELLP-syndroom, dat voor moeder en kind levensgevaarlijk is. Ze verloor daardoor haar ongeboren zoon Keesje. “Naast het immense verdriet is er ook dankbaarheid: ik ben er nog.”

Lees meer!

1

Brechtje: ‘Mijn vriend mag zijn kind bijna nooit zien’

14.11.2017 - Brechtje (35) is dol op Alwin, haar vijfjarige stiefzoon. Ze weet alleen nooit zeker wanneer ze hem weer ziet, omdat de ex van haar vriend dat probeert te voorkomen. 'Hoe kun je zo'n spelletje spelen over de rug van je zoon?'

Lees meer!
Sanne Hans: 'Ik merk steeds meer dat ik er echt mag zijn’

14.11.2017 - Haar carrière gaat als een trein. Maar daarvan kunnen genieten, dát heeft zangeres en The voice-coach Sanne Hans (33) moeten leren. “Vroeger was ik een stresskip, wilde ik dat iedereen me leuk vond. Nu ben ik zelfbewuster en heb ik meer schijt aan alles.”

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het gênantste wat ik er ooit uit flapte’

10.11.2017 - Die grap bleek helemaal niet zo lollig te zijn. En waarom dacht je niet eerst even na voordat je die opmerking maakte?! 9 lezeressen over een moment waaraan ze nog weleens met het schaamrood op hun kaken terugdenken.

Lees meer!
Marjon de Hond: ‘Ik heb het roer helemaal omgegooid’

09.11.2017 - Marjon de Hond (45) was tien jaar weervrouw bij de NOS. Tot ze in 2009 een burn-out en een postnatale depressie kreeg en ontslag nam. Tegenwoordig houdt ze zich als orthomoleculair therapeut vooral bezig met gezondheid. “Ik voel me nu veel beter, maar het was een flinke zoektocht.”

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 199 |